Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR-4-

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR-4-


Dünkü yazımda ordu ile iktidar arasında uyumlu çalışma olmadığını anlattım. İç hizmet kanunundaki değişiklikten bahsettim. Cemaatle mücadeleyi ordunun yaptığını da anlattım. Artık cemaattin rahat çalışabilmesi için. Ordunun yönetim kadrosunun değişmesi gerekiyordu. Bir evin çatı arasında bulunan el bombalarından yola çıkılarak. Savcı Zekeriya Öz tarafından Ergenekon davası açıldı. Bu dava açıldıktan sonra akıncı üssü yakınlarındaki zir vadisinde kepçelerle bomba araması yapıldı.

Silah ve mühimmat bulundu.  Bu arama TV tarafından canlı yayınlandı. İstanbul´un çeşitli yerlerinde lav silahı kapsülleri ve denizde tabanca bulundu. Generaller tutuklanmaya başladı. İmzasız ve isimsiz gelen ihbar mektupları dikkate alınarak ordu personelleri gözaltına alınıyordu. Artık Ergenekon davası ordu personelleri tarafında işlenen suçlar durumuna getirildi. Atatürkçü gazeteciler, rektörler de gözaltına alınıyordu. Ordu personelleri için neler söylenmedi. Camiler bombalanacakmış. Kendi uçağımız vurulacakmış. İktidarın önemli kişisi olan Bülent Arınç´a suikast yapacaklardı diye albaylar gözaltına alındı.

Bir defa bir albay suikast yapmaz. Böyle bir düşünce olmuş olsa kendilerinin yetiştirdiği elamana suikast yaptırır. Yine Bülent Arınç Bey ? iyi ki bu generaller ile harbe girmemişiz? diyerek ordu mensubu generalleri suçladı. İktidar yetkilileri ?ülke bağırsaklarını temizliyor? dediler. Hatta bir bakan Hüseyin Çelik ?ordu içerisindeki Karuzatları (pislik) temizliyor? dedi. Her nerede bir olay olursa Ergenekoncular yaptı deniliyordu. Erbaa da askerlerimize PKK militanları tarafında pusu kuruldu. 4-5 askerimiz şehit oldu. Bunu dahi Ergenekoncular yaptı denildi. Her taşın altından ne çıkarsa Ergenekoncular da biliniyordu.

Ordu sanki Türk ordusu değilmiş gibi davranılıyordu. Sebep gayet açıktı. Cemaatin rahat hareket etmesi sağlanıyordu. Ergenekon davaları görüşülüyordu. Silivri ye yeni bir mahkeme alanı kuruldu. Yargılamalar orada yapılmaya başlandı. İktidar ile iki sene birlikte çalışan ve emekli olan. Genelkurmay başkanı İlker Başbuğ silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve darbe teşebbüsünde bulunmak suçlaması ile tutuklandı. 750 000 bin personeli olan silahlı kuvvetler elinin altında iken darbe yapmayan bir genelkurmay başkanı. Emekli olduktan sonra darbe yapacak. Bunu aklı başında olan bir kişinin inanması mümkün değildir.

Mahkemeye iktidar gizli tanıklar buldu. PKK´nın itirafçıları gizli tanık yapıldı. Malatya da 33 askerimizi şehit eden Sakık gizli tanık yapıldı. Kime karşı terörle mücadele eden orduya karşı gizli tanık yapıldılar. Bu gizli tanıklara öyle imkânlar tanıdı ki insanın aklını durduracak. Ömür boyu ailesi ile bakılması. İsterlerse kimlik değiştirip yurt dışına yerleşmesi, tanınmaması için estetik ameliyatı yaptırabileceği gibi imkânlar tanındı. Sanıklar lehine karar veren hâkimler hemen görevden alındı. Savcıya dönemin başbakanı kendi zıhlı arabasını verdi. Savcının heykelinin dikilmesini dahi söyleyenler oldu.

Sanık durumunda olanların getirdikleri şahitler mahkemede dinlenmedi. Silivri ceza evinde yatanlara sanki esir düşman gibi muamele edildi. Bunlar kimlerdi? Bu ceza evinde yatıp orada yargılananlar Atatürkçü, cumhuriyetçi vatansever kişilerdi. Amaç ordudaki bu Atatürkçü cumhuriyetçi generalleri ihraç edip yerlerine Kendi adamlarını yerleştirmekti.  Artık orduya güven %92´lerden % 60´şın altına düştü. İktidarın bu olaylarda önemli rolü olmuştur. Dönemin başbakanı ben bu davaların savcısıyım demiştir. Ve mahkemeye her türlü imkân sağlanmıştır. Sonuç yargılananlara çeşitli cezalar verilmiştir.

Sonra anayasa mahkemesi delil olarak gösterilen CD´lerin sahte olduğunu ispatlamış ve berat etmişlerdir. Fakat bu davaları açtıran cemaat amacına olaşmıştır. İktidar da ordu vesayetten kurtulmuş orduyu kendi vesayetine almıştır. Mahkeme kararı ile görevlerin den alınanların yerlerine atananlar bu ülkenin başına 15 Temmuz gibi kara bir olayı yaşatmıştır. Orduya olan güven dahi % 60´şın altına düşmüştür. Ülkede siyasetçiye, yargıya, adalete güven kalmadı ise. Ülkenin çivisi çıkmış demektir. Her şey tek bir kişinin ağzından çıkacak söze kalacak demektir. Görüyor musunuz ülke nereye gitmiş? Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18-04-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44