Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE ŞAHLANACAK

TÜRKİYE ŞAHLANACAK


Türkiye şahlanacak deniyor. Kim diyor? 16 senedir iktidarda olanlar söylüyor. Referandumda Türkiye uçacak dediler. Pekiyi Türkiye nereye uçtu? Hayat pahalılığına uçtu. Huzursuzluğa uçtu. Söylem çok amma icraat yok. Bir Kudüs olayı yaşandı. Tarihe kara gün olarak geçti. Filistinli çok kişi hayatını kaybetti. Katil İsrail Kudüs´ü kana buladı. Filistin için ne yaptık? Miting yaptık mitingin yaptırımı oldu mu? Hiçbir yaptırımı olmadı.

Bu olayda bölgede İsrail´in yalnız bırakılması için yaptırımlar yapılmadı. Çekebildik mi elçimizi? Kapatabildik mi Kürecik radar üssünü? Yapabildik mi ticari anlaşmaları askıya almayı? Vazgeçebildik mi İsrail´in petrolünü taşımaktan? Bu işler sözle olmaz, icraatla olur. Saman alevi gibi parlamakla işler olsaydı? Hiçbir sorunuz kalmazdı. Şimdide Türkiye şahlanacak deniliyor. Bunu yeni iktidara gelecek birisi söyleseydi? Görelim bakalım derdik.

Fakat 16 senedir mecliste çoğunluğu olan bir parti söylüyor. Şimdiye kadar yapılanlar meydanda. Söylenen hiçbir şey yerine getirilmedi. Ekonomi coştu denildi. Rekorlar kırdık denildi. %7 büyüdük denildi. Türkiye´yi kıskanıyorlar denildi. Geldiğimiz noktaya baktığımızda ekonominin kurtarılması için. Erken seçim kararı alındı. Cari açık devam ediyor. Bu yazının yayınlandığı bu gün enflasyon rakamları açılanacak.

Yine enflasyon canavarının dişini gösterdiğini göreceğiz. Tabi gerçek enflasyon rakamları açıklanırsa her zamanki gibi rakamlarla oylanmaz ise.  Referandumda verilen sözlerin hiç birisi yerine gelmedi. Başkanlık gelecek terör bitecekti. Bitti mi? Evlere dağıtılan broşürlerde terör bitti deniliyor. Şayet bitmiş terör bu ise. Bitmemiş terör ne olacaktı acaba? Gün geçmiyor şehit haberi geliyor. Nasıl bitmiş bu terör anlamak mümkün değil? 

Partilerin yaptıkları mitinglere bakıyorum. İnsanın siyasetten bahsedesi gelmiyor. İktidarda olanlar yerlerini koruya bilmek için. Muhalif olarak gördüklerini kötülemek için. Aslı astarı olmayacak şeylerle itham ediyorlar. Artık şu FETÖ olayından gına geldi. Kendilerinden olmayanlar. Bunlara göre FETÖ´cü. Yine bunlara göre muhalifler PKK´lı. İnsanın aklına gelmeyecek şeylerle muhalifler itham ediliyor.

Hainlikle itham etmek siyasette çok ağır bir ithamdır. Muhaliflerin şimdiye kadar Bizanslı olmakla itham edildiğini ben duymadım. Bunlar bir şey yapamaz! Ne yaparsa AK parti yapar diyorlar. Bu ülkenin alt yapısını yapanlar zamanında yaptılar. Birçok milli varlık yaptılar. Tesisler yaptılar. Nereye gitti bu milli varlıklar? AKP tarafından satılmadı mı? Milli topraklarımız olan egedeki adalar ne oldu? Yunanistan tarafından işgal edildi.

İktidar milli topraklarımızı dahi koruyamadı. Bu adalardan bahseden birisini gördünüz mü? Cumhur ittifakı içerisinde olan MHP ve BBP bu adalardan hiç bahsediyor mu? İktidarı biliyoruz biz her tür milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık diyorlar. Demek ki milliyetçilik onların defterinde yok. İyide! O iki milliyetçi geçinen partilerin sesi neden çıkmıyor?

Onlarda milliyetçilik kayığından inmişler. Milliyetçiliği ayakları altına alanların kayığına binmişler. Milliyetçiliği olmayan bir parti bu ülkeye hizmet etmiyor demektir. Şimdi 2023 hedefimize ulaşmak için bizi yine iktidara getirin diye millete nerede ise yalvaracaklar. Ey millet 2023 hedefinin ne olduğunu daha anlamadı, iseniz. Benim size diyecek sözüm yok. Ben bir hatırlatmada bulunacağım. Cumhuriyet dönemine reklam arsı dediler mi?

Bunu söyleyen kişiye eleştiri gelince. Sözümün arkasındayım. İsteseniz de, istemesiniz de bu film 2023 de gösterime girecek demdi mi? Bunun anlamı cumhuriyetin kaldırılması değil midir? 1919 tarihinin ret edilmesi cumhuriyetin ve Atatürk´ün tarihten yok edilmesi değil midir? Türkiye şahlanacak nasıl şahlanacak? Türk ırkı tarihten silinerek mi, şahlanacak?

Cumhuriyet kaldırılarak ve Atatürk yok edilerek mi Türkiye şahlanacak? Şayet cumhur ittifakı seçimi kazanırsa bunlara hazırlıklı olun. AKP´nin MKYK üyesinin biz yeni devlet kuruyoruz sözlerini unuttunuz mu? Meclise ikinci kurucu meclis unvanı neden verildi? Bir ülkenin tek bir kurcu meclisi vardır. İkici bir kurucu meclis demek yeni bir devletin kurulacağının göstergesidir. Bu cumhur ittifakı seçimi kazanırsa acı reçeteye hazır olun.

Şimdi çay kaşığı ile verdiklerini ve seçimde harcadıklarının acısını kepçe ile geri alacaklardır. Milletin paraları ile her gün iftar veriyorlar. Kime? Benim bildiğim iftar fakir fukaraya verilir. Amma üst düzey zengin olanlara iftar veriliyor. Bunların paraları senin cebinden çıkacak saygı değer milletim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02-06-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44