Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEDEFİ OLDU

TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEDEFİ OLDU


 

Ülke terör örgütlerinin hedef oldu. Öyle bir hedefi oldu ki. Artık doğrudan siviller hedef alınıyor. Canlı bombacıların kol gezdiği bir ülke haline geldi. Seçimlerden sonra ülke 7 canlı bomba saldırısına uğradı. Bu canlı bomba saldırısını hangi örgütün yaptığı kesinlik kazanmış değil. Gündemde hangi örgüt varsa iktidar onların yaptığını iddia ediyor. Bir IŞİD yapıyor. Bir PYD yapıyor. Bir PKK yapıyor. İşimiz dışımız terör örgütü oldu. Ülkede can güvenliği diye bir şey kalmadı. Ne zaman? Nerede? Bomba patlayacağı belli değil. Doğuda millet evlere giremiyor. Batıda bizlerde evlerden dışarı çıkamaz hale geldik. Bunun adına da istikrar diyorlar. Devlet vatandaşını koruyamaz hale geldi. İşimiz Allaha kaldı. Allahtan başka sığınacak kapımız kalmadı. Başka ülkeler vatandaşını korumak için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Son Ankara olayından sonra bütün tedbirleri aldık. Endişe etmeyin dediler. Canlı bomba yine İstanbul da ortaya çıktı. Ankara olayından önce Amerikan elçisi vatandaşlarına şuralara gitmeyin. Saldırı olma ihtimali var diyor. Amerikan elçisi bunu söyledi diye. Bizim yöneticiler kızdılar. Amma doğru çıktı. İstanbul saldırısından önce Almanya konsolosluğu kapattı. Almanca öğretim yapan okullar tatil edildi. Bizim yandaş basın ?yalan terörü? diye başlık attı. Yöneticilerimiz ?halka korku salmak istiyorlar? diye Almanlara kızdılar. Ne oldu Beyoğlu´nda bomba patladı.  Ankara da ki olay için Amerikalılar uyardı. Bizimkiler aldırış etmedi. İstanbul olayı için. Alman konsolosluğu uyardı. Yine aldırış etmedik. Hem Almanya hem Amerika Türkiye de olacak olaylardan haberi oluyor. Bizim istihbarat örgütlerimiz uyuyor mu? Demek ki bizde istihbarat zafiyeti var. Başbakan Ahmet Davutoğlu çok uzun zamandır kamu güvenliğini sağlayacağız diyordu? Ne oldu kamu güvenliği sağlanabildi mi? İran da ?1 Kasımdan sonra ülkeye istikrar geldi? dedi. Şayet istikrardan bu olayları kast ediyorsa diyecek bir şey yok. İstikrarınız hayırlı olsun demek gerekir.

Ülke öyle bir ayrımcılığın içersine düşmüş ki?  Ölenler bizden değil demeye dahi başlandı. Ankara olayından sonra sosyal medyada bir TWit dolaşmaya başladı. Ölenlerin çoğu CHP´li gerisi da HDP´li denildi. Böyle bir şerefsizlik olur mu?  Bu ülke bu duruma geldi ise sözün bittiği yerdir. İstanbul saldırısından sonra bir arkadaşım telefon etti. Birisi hepsi ölsün gibi bir şey söylemiş. Bunlar söylenecek sözler değil. Allah büyüktür! Bunları söyleyenlerin başına da böyle olaylar gelebilir. Veya yakınlarının başına gelebilir.  Buları söyleyenlerin insanlıkla alakası yok demektir. Bunlar ülkenin ne kadar çok ayrıştırıldığının göstergesidir. Çok yersiz ve düşüncesizce söylenen sözler var. Bu durumda bu ülkede birlik ve beraberliğin sağlanması mümkün olmaz. Geçen hafta bir yazımda protesto gösterilerinin engellenmesi yanlıştır demiştim. Bakın ispanya terörü protesto gösterileri ile alt etmiş. Teröre karşı protesto edenlerin yanına bir müddet sonra terör yandaşları da katılmış. Sonunda terör örgütü silah bırakmaya karar vermiş. Sonunda bu terör örgütü mensupları İspanyol halkında özür dilemişler. Ben bu protesto meselesini önemsiyorum. On binlerin katılımı ile sık sık protesto yürüyüşü yapılsa örgüt psikolojik olarak mutlaka etkilenecektir.  Gel gelelim iktidar vatandaşların bir araya gelmelerinden korkuyor. Böyle gösterilerde gösteriye katılanların tek bir hedefi vardır. Terör örgütünü lanetlemektir. Yetkililer çıkıyor kınıyorum diyor. Sanki kınayınca terörcülerin yüzüm kızarıyor. Şayet kınamakla terörden vazgeçecekler ise. Yüz bin defa kınayalım. Allah onların bin türlü belasını versin.

İstikrara oy verenler! İstikrara katkıda bulundunuz. Sizin anladığınız istikrar bu ise. Böyle istikrar yerin dibine batsın. Her gün şehit! Her gün gözyaşı! Sizin anladığınız istikrar bu ise. Devam edin istikrara! Amma biz böyle bir istikrarın yanında olamayız diyorsanız. Sesinizi duyalım! Ölenlerin çoğu CHP´li gerisi de HDP´li diyenler. Bu nasıl bir düşüncedir ki? Bunu söyleyebiliyorlar. İstanbul olayında hayatını kaybedenlerin hepsi yabancı iyi ki bizden hayatını kaybeden yok diye düşünenler. Bunu da açıkça söyleyebilenler. Bu insanlık adına ayıptır. Ayrıca ülkemiz için yüz kızartacak bir olaydır.

Patlama oluyor! Hemen bazı kişiler gözaltına alınıyor. Nitekim Ankara olayından sonra gözaltına alınanlardan birisi Ankara ya bombayı getiren olduğu ortaya çıktı. Buna bu kadar kısa zamanda ulaşıldı ise. Neden? Olaydan önce yakalanmadı? Başbakan Davutoğlu bir ara şöyle demişti. ? Canlı bombacıları eyleme geçmeden yakalayamıyoruz? demişti. O zaman başbakan Davutoğlunun söylediği doğru demektir. Ankara ve İstanbul olaylarından sonra istihbarat zafiyetinin olduğu iyice anlaşılmıştır. Amerika biliyor! Almanya biliyor! Bizim istihbarat örgütleri bilmiyor. Birde onların söylediklerine itibar edilmiyor. İki olayda da ne Amerika elçisinin söylediğine ne de Almanya´nın söylediklerine itibar edilmedi. Amma yanılan biz oldu. Yanılmayan onlar oldu. Vah Türkiye´m vah! Ne durumlara düştük. Ey istikrara oy verenler vicdanınız hiç mi sızlamıyor? Vicdanı sızlayanlar ses versinler. Biz istikrar için oy vermiştik. Artık istikrar aramaktan vazgeçtik desinler. Bakın iktidarın söylemleri birbirini tutmuyor. Atık uyanın aklınızı başınıza toplayın. Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini tehlikeye attığınızın farkında değilseniz? Uyanın artık derin uykudan. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21-03- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44