Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE NEDEN BU DURUMA GELDİ?

TÜRKİYE NEDEN BU DURUMA GELDİ?


Türkiye bu duruma neden geldi? Mütevazi yaşam yerine gösterişli yaşamı tercih ettiği için bu duruma gelmişti. İktidarın dili ile itibarda tasarruf edilmez denildi. Çankaya da cumhurbaşkanlığı köşkü varken. Bununla yetinilmedi. Atatürk orman çiftliği alanına 1150 odalı cumhurbaşkanlığı sarayı yapıldı. Bununla yetinilmedi. Ahlata da bir cumhurbaşkanlığı köşkü yapıldı.

Çok geniş alana yapıldı. Fakat kaç odalı olduğunu bilmiyorum. Bununla da yetinilmedi. Muğla Marmaris otluk beli koyuna yazlık inşa edildi. 3-4 uçakla yetinilmedi 15 uçak alındı. Uçak filosu oluşturuldu. Bu uçaklar bütün konfora sahip uçaklar. Yalnız 3 tanesi dünyada 7 adet olan uçaklardan. 3 tanesi Türkiye dedir. Helikopter takviyesi yapıldı. Makam arabaları lüks olmak kaydı ile sayısı bilinmiyor. Daha 4-5 ay önce son model 4 araba alındı.

Tamamen gösterişe dayalı bir yaşam sürdürüldü. Hiç mütevazi bir yaşam tercih edilmedi. Hangi devlet Türkiye de 10- 15 katlı bina yapmıştır? Türkiye Amerika da 35 katlı bina yaptı. İsmini de Türk evi koydular. Böyle yapılan hiçbir yapıya Türk kelimesi kullanılmazken. Amerika da yapılan 35 katlı binaya Türk evi denildi. Türk ismi taşıyan böyle yapılardan Türk ismi kaldırılırken Türk evi ismi konulması beni şaşırttı.

Bu Amerika’ya yapılan 35 katlı bina gösterişten başka bir şey değildir. Keşke bu 35 katlı binayı oraya yapıncaya kadar. 7 büyük Şehrimize 5 katlı bina yapıp ta talebeler için yurtlar yapılsaydı. Yurt yapılmış olsaydı. Kimsenin dikkatini çekmezdi. Amma Amerika gibi bir devletin topraklarına 35 katlı bina yapmak. Milletlerin dikkatini çekmiştir. Türkiye ne büyük ülke demişlerdir.

Bilmezler ki dışı onları yakar.İçi de bizi yakar. Her şeyimiz gösterişe bağlıdır. Kendi vatandaşımız kuru ekmeğe muhtaç durumda iken yabancı ülkelerin vatandaşlarına hibe para gönderiyoruz. Amaç desinler dir. Mütevazi bir yaşam yaşanmadığı için Türkiye bu duruma gelmiştir.

Bu durum vatandaşları da etkiliyor. Vatandaşlarda mütevazi bir yaşam tarzını benimsemediği için. Gösteriş için bankadan kredi alıyor. Bu kredi ile araba alıyor. İki üç taksitini ödüyor. Ondan sonra tıkanıyor. Arabayı satıyor. Tekrar borçlanıyor. Böyle çok kişi işini kaybetti. Evini kaybetti mütevazi yaşam insanı daima zinde tutar. Onun için mütevazi yaşamdan vazgeçmeyelim.

Mütevazi yaşam insanlara yardımlaşmayı da öğretir. Bu dünya yalan dünyadır. Kimseyi kırmaya incitmeye değmez. Gösteriş insanı yüceltmez. Mütevazi yaşam insanı yüceltir. Ülkeme hiçbir yabancının 10 katlı bina yaptığını duymadım. Belki ben cahil kalış olabilirim. Ben bu Amerika ya yapılan 35 katlı binayı tasvip etmiyorum. Tasvip etmemde mümkün değildir. Ülkemizin gidişatı hiç iyi değil. Bir karanlık tünele doğru gidiyoruz. Bu karanlık tünelden nasıl çıkacağımız meçhuldür. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratı diyenlere. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                   22- 09 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34