Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE Yİ BAŞTAN AŞAĞI İMAR ETMİŞLER

TÜRKİYE Yİ BAŞTAN AŞAĞI İMAR ETMİŞLER


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimi için gittiği Fransa da çeşitli ülkelerden gelen Türk vatandaşlarımıza. Yaptığı konuşmada “Türkiye de on yıllar boyunca makbul- makbul olmayan vatandaş ayrımı yapıldığını vurgulayarak standart vatandaş üretmek istediklerini” söyledi. “Her türlü yasağı, baskıyı, kısıtlamayı kaldırdık. Anneler evlatları ile kendi anadilinde konuşamıyorlardı. Buna biz son verdik. Yıllarca ihmal edilmiş doğuyu, güney doğuyu, Karadeniz’i, orta Anadolu’ya yollarla, okullarla, hastanelerle, üniversitelerle, yurtlarla, barajlarla, konutlarla biz buluşturduk. İnsanımıza insan olduğunu hatırlattık” diye hitap etti.

Makbul, makbul olmayan vatandaş ayrımcılığının yapıldığını ileri sürerek geçmiş hükümetleri suçlamak kadar gerçek dışı bir olay olamaz. AKP iktidarı döneminde olanlar sanki geçmiş hükümetler zamanında olmuş gibi anlatmak. Kendilerinin yaptığı ayrımcılığı başkalarına yıkmaktır. Bizden olanlar, bizden olmayanlar diye ayrımcılık yapan iktidar kendisidir. Ya taraf olursun, taraf olmazsan bertaraf olursun diyen bu iktidar değil miydi? Standart vatandaş üreteceklermiş. Bu nasıl olacak? Tek tip insan nasıl olacak? Tornada insan mı imal edecekler?

Anneler evlatlarıyla anadillerinde konuşamıyormuş. Herkes kendi anadili ile konuşuyordu. Sen evlatlarınla Kürtçe konuşmayacaksın diye bir ortam olmamıştır. Olaylar çarpıtılarak anlatıyor. Kürtler anadilde eğitim istediler. İktidarda özel okullarda buna izin verdi. Bu mevzu çok geniş  onun için bu kadar açıklama şimdilik yeter.

Her türlü yasağı, baskıyı, kısıtlamayı kaldırdı”. AKP iktidarı yasakları kaldırmadı. Bilakis yasaklar getirdi. Basına her istedikleri zaman yayın yasağı koydular. Milletin bilmesini istemedikleri bir olay olduğunda hemen basına yasak konuldu. Deniz feneri olayında, Ergenekon davasında, daha çok yeni Musul da rehin alınanlar için yasak kondu. Bütün dünya bu konu ile ilgili haberlerden haberdar olacak. Türkiye cumhuriyeti vatandaşları haberdar olmayacak. Böyle bir yasak konacak. Ondan sonrada her türlü yasağı kaldırdık denilecek. Baskının alası yapılıyor. Basına yapılan baskı hiçbir ülkede yoktur. Gazete patronlarına telefon edip köşe yazarlarını işten attırmak baskı değil de nedir? Okulu birincilikle bitiren ve ödül alan bir öğrenci yaptığı konuşmada gezi parkı olaylarında ölen iki çocuktan bahsettiği için. Bu öğrenci disipline verildi ve birinciliği iptal edildi. Olayın içersinde kaymakam var. Bu baskı değil de nedir? Balkondan ayakkabı kutusu gösterdi diye evine gönderilen polislerin yaptığı baskı değil de nedir? Seslerini duyurmak için. Meydanlara çıkan vatandaşlara polisin uyguladığı aşırı güç kulanı mı baskı değil de nedir? 13 yaşındaki çocuğu gözaltına almaya çalışan polisler yüzünden korkudan pantolonunu ıslatan çocuğa yapılan baskı değil de nedir? Bu çocuk için İzmir valisi çocuğu marjinal guruplardan uzaklaşmak için çalışıldı. Islatma ise tomanın sıktığı sudan dedi. Fakat bu çocuk için savcılık hazırladığı iddianamede 2 aydan 2 seneye kadar hapis istemi ile soruşturma başlatıldı. Buna baskı değil de ne denir? Daha bir sürü örnek verilebilinir.

Doğu, güney doğu, orta Anadolu, Karadeniz yıllarca ihmal edilmiş. AKP bu bölgeleri yollarla, barajlarla, üniversitelerle, okullarla, yurtlarla, konutlarla buluşturmuş. Bunlar sayesinde bu bölgelerdeki vatandaşlarımız. İnsan olduklarını hatırlamışlar. Bu hizmetler geçmiş hükümetler döneminde yapılmamış. AKP döneminde yapılmış. Ve oralardaki vatandaşlara AKP insan olduklarını hatırlatmış. Atılırda bu kadarda atılmaz. Avrupa da yaşayan vatandaşlarımız Türkiye den uzak olabilirler. Amma Türkiye den ilişiklerini kesmiş değiller. Ülkede olup bitenden haberleri vardır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız. Geçmiş hükümetler zamanında insanca yaşamıyorlarmış. O hükümetler buradaki vatandaşlarımızı insan olarak görmüyorlarmış. Vay be ne sahtekâr hükümetler varmış. O bölgedeki vatandaşlarımızı insan olarak görmemişler. AKP’nin iktidara gelmesi ile buralara hizmet gelmiş. Onlarda insan olduklarını hatırlamışlar. Bunu onlara AKP hatırlatmış. AKP olmasaymış insan olduklarını dahi hatırlamayacaklarmış.

Geçmişi bu kadar kötüleyen bir iktidar görmedim. Ülkenin nereden nerelere geldiğini düşünmeden geçmiş iktidarların kötülenmesi demek geçmişi inkâr etmek demektir. Bu gün geçmişi kötüleyenlerin sonu da ayni olur. Toprakları istila edilmiş bir ülke. Yoktan var edilmiş bir ülkedir. Nasıl var edildiğini bilmemek ayıp değildir. Fakat öğrenmemek ayıptır. Veya bildiği halde sırf geçmişi kötülemek için söylemek ayıptır. Ordusu dahi olmayan bir ülke ordusunu kuruyor. Kurduğu o ordu ile imkânsızlıklar içersinde savaşıyor. Ülkeyi düşman ordularından temizliyor. Osmanlı devletinin yerine Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruluyor. Yol yok, elektrik yok, fabrika yok, okul yok, hastane yok. Böyle bir durumdan ülke yokları var etmiş. Gelişmenin kalkınmanın alt yapısını oluşturmuş. İlleri yollarla birbirine bağlamış. Hastaneler, okullar fabrikalar yapmış. Hiç köy yolu yokken yolsuz köy kalmamış. Elektriksiz, susuz, telefonsuz köy kalmamış. O on yıllarca ihmal edilmiş dediğiniz o bölgelere barajlar yapılmış. Hemen hemen hepsine bir üniversite açıkmış. Yapılmamış olan yerlerde alt yapı hazırlanmış. O satılan tesisler bu ülkeye Osmanlıdan kalmadı. İktidarın kötülediği iktidarlar tarafından yapılmıştır. Oralardaki insanlara insan olduğunu siz hatırlatmış değilsiniz. Onlara insanca yaşamalarını sağlayan, Demokrat parti iktidarları olmuştur. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44