Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TÜRKİYE´DE ŞARBON HASTALIĞI

TÜRKİYE´DE ŞARBON HASTALIĞI


Türkiye de şarbon hastalığı uzun zamandır yaşanmıyordu. Eskiden doğuda ülkeye kaçak sokulan hayvanlar vasıtası ile şarbon hastalığı görülüyordu. Şimdi ise iktidarın dışarıdan ithal ettiği hayvanlar vasıtası ile şarbon hastalığı ülkeye girdi. Üç ilde şarbon hastalığı görüldü. Ankara, Sivas ve İstanbul da şarbon vakaları görüldü. İstanbul da beş mahalle karantinaya alındı. Olay hafife alınmaya çalışılıyor. Milleti aydınlatmaktan kaçınıyorlar.

Hâlbuki milletin bilgilendirilmesinde fayda vardır. Şarbon hastalığının belirtileri nasıldır. Nasıl tedbir alınması gerekiyor. Bunlar yetkililer vasıtası millete anlatılmalıdır. Ülkeye dışarıdan getirilen hayvanlar 15 gün karantina da tutulur. Veterinerler tarafından bütün tetkikleri yapılır. Ondan sonra ülkeye sokulmaları gerekirken doğrudan ülkeye sokuldukları söyleniyor. Bu hayvanlar ülkemize gemi ile geliyor.

Hangi limana geldi ise. Orada tetkikleri yapılmış olsaydı. Ankara ve Sivas´a bu şarbon hastalığı taşınmamış olurdu. İstanbul´a doğrudan gelmiş olabilir. Bu olay hafife alınacak bir olay değil. Hangi limana geldi ise oradan Ankara ve Sivas´a kimler tarafından taşındı ise. Bu kişiler ve kullandığı araçlar temizlenmelidir. Bu şarbon mikrobu kimyasal gaz olarak da kullanılabiliniyor. Onun için hafife almaya gelmez.

Tarım ve hayvancılık bakanı et alırken kasaba hayvanın hastalıklı olup olmadığını sorsunlar diyor. Sayın bakan siz hiç yoğurdum ekşi diyeni duydunuz mu? Kasap bu hayvan hastalıklı idi siz et almayın diyeceğini mi zannediyorsunuz? Sayın bakanım doğru söylüyorsunuz. Siz ithal ettiğiniz hayvanlar için. Hayvan aldığınız ülkelere bu hayvanlarda hastalık var mı diye sordunuz mu? Hiçbir ülke ve satıcı elindeki iyi hayvanı satmaz. Rusya hayvanların teslimin de veteriner kontrolü yapılması gereksizdir demedi mi? Sizde bunu kabul etmediniz mi? Rusya´dan gelecek hayvanlara dikkat edilmesi gerekir.

İktidarın görevi vatandaşının sağlığını korumaktır. Vatandaşına sağlığı ile olan konularda hizmetin en iyisini yapmaktır. Türkiye de maalesef insan hayatı çok ucuz. Hatırlarsanız orduda askerler yemekten çeşitli yerlerde zehirlenme olayı yaşadı. O zaman karşımıza şöyle bir anlaşma getirildi. Zehirlenme olayı 4 defa olduktan sonra müdahale edilir diye. Böyle bir sözleşmeyi hazırlayan ve imzalayanlar hakkında soruşturma bile açılmadı. Manisa da bir askerimiz yemekten zehirlenmişti.

Ne oldu? Bu garibanın çocuğu zehirlendiği ile kaldı. Buda insan hayatının ülkemizde ne kadar ucuz olduğunun bir göstergesidir. Sahte rakıdan 33 vatandaşımız öldü. Sahte rakıyı üreten kişi şimdi tam hatırlamıyorum. 2 veya 3 sene hapis cezası aldı. Bir insanı her hangi bir şeyle darp ederek öldürmenin cezası ne ise, yiyecek ve içecek ile zehirleyerek öldürmekte aynidir. Bir insanı tabanca ile öldürmek tahammülen öldürmekten ceza veriliyorsa? Yediği gıda ile öldürmekte aynidir.

Bu gün başımıza bazı olumsuz olaylar geliyor ise? Uygulana yanlış politikalardan dolayıdır.  Et balık kurumu vardı. Bu iktidar bu kurumu kaldırdı. Vatandaş bu kurumdan hem dışarıdan ucuz et alıyordu. Hem de temiz olduğuna inanarak alıyordu. Et balık kumrunun yerini taşeron firmalar aldı. Bu firmalara dışarıdan hayvan ithal etme izini verildi. Dışarıdan hayvan ithali böyle başladı. Ülke olarak tarım ürünlerinde, hayvan ve hayvansal ürünlerde kendi kendine yetebilen 7 ülkeden birisi idik. Şimdi A dan Z ye her şeyi ithal ediyoruz.

Dışarıdan gıda maddesi ithal etmek hastalık ithal etmektir. Bir zamanlar GDO´lu besinler olayı patlak vermedi mi? Şimdi de Şarbonlu gıdalar baş gösterdi. Biz şimdiye kadar ithal ettiğimiz hangi ürünü geri gönderdik? Rusya kaç defa gönderdiğimiz ürünlerde ilaç var diye geri gönderdi? Rusya´nın geri gönderdiği o ürünleri biz iç piyasada tükettik. Buda ülkenin güçsüzlüğünü ve dışa bağımlılığının göstermekte dedir. Tarım ve hayvancılık bir ülkenin en önde gelen sektörlerindendir. Tarım ve hayvancılık bitiğinde ülke cari açıktan kurtulamaz. Çünkü bunları ithal etmek mecburiyeti vardır. Bunlar vatandaşın olmazsa olmazlarıdır. Şarbon olayına mutlaka tedbir alınmalıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenler! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04-09- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44