Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


TÜRKİYE’YE KADIN ELİ DEĞECEK

TÜRKİYE’YE KADIN ELİ DEĞECEK


Kadının, hayatın her alanına girdiği ülkeler ilerlemiş, gelişmiş, çağdaş ve medeni ülkelerdir. Bunu başarabilmiş toplumlarda huzur, bereket, insana saygı, hakça paylaşım vardır.

Kadın-Erkek eşitliğinin sağlandığı toplumlarda gelecek endişesi de minimum düzeydedir. Günü planlayan aydın anne-baba, çocuklarının geleceğini de olabildiğince doğru planlar. Çocuk sağlıklı ve iyi beslenir. Eğitimine gereken önem verilir. Anne-baba iyi yetiştirebilecekleri, bakabilecekleri kadar çocuk yaparlar.

Bu ortamda yetişen çocuk en az iki lisan bilen, mesleğinde muhataplarıyla boy ölçüşecek bir “Dünya Vatandaşı” olur. Böyle yetişen gençler ne kendi ülkelerinde ne de başka ülkelerde aç kalırlar.
Bunlar;
*Kavgadan değil, barıştan yana olurlar ve hayatı dolu-dolu yaşamasını bilirler.
*Örgütlü topluma inanırlar.
*Hukuksuzluk ve haksızlık karşısında asla susmazlar. Hak arama yollarını iyi bilirler.
*Ülkelerine sahip çıkmanın, üretmek, zenginleşmek ve beraber yaşamakla mümkün olabileceğine inanırlar.
*Yapmaktan, inşa etmekten yana olurlar, yıkmaktan yana olmazlar.

Kadını toplum hayatından çekip eve kapatan toplumlar, mevcut güçlerinin yarısını kullanmayan, kolları ve bacaklarının birer tanesi kesilen vücutlar gibi yalpalar dururlar.

Başbakan Erdoğan’ın demokrasi anlayışı ne kadar “ilkel” ise, kadına bakışı da o kadar ilkeldir. Erdoğan, Kadın-Erkek eşitliğini kendi ifadesiyle “yaradılışa ters” olarak görmektedir.
Onun anlayışına göre kadın, erkeğin vereceği kadar özgür olmalıdır. O, kadını kendi ayaklarının üstünde duramayan, ekonomik özgürlüğünü sağlayamamış bir varlık olarak görmek ister.
Kadının sosyal hayatta, sanatta, bilimde ancak erkeğin izin vereceği kadar yerinin olmasını savunur. Örneğin bale yapan kadınlar, Erdoğan için birer sanatkâr değil, “ahlâk dışı” işler yapan kişilerdir.

Kadını yok sayan bu zihniyetten daha da kötüsü, kadınların kendilerini “köle” olarak gören bu siyasi yapıya destek vermeleridir. İşte bunu anlamak mümkün değildir. Bir insan kendisini “yok” sayan bir anlayışa nasıl destek verebilir?
Bunu, fakirlikle, cahillikle ve dinle açıklamak mümkün değildir.
Kurtuluş Savaşımızda erkeğiyle omuz-omuza çarpışan, sonrasında ülke kalkınmasında görev alan Müslüman kadınlarımız üniversite mezunu, varlıklı kişiler mi idiler?

Esas olan kadının bilinçlenmesi ve bu konuda aydınlatılmasıdır.
Bu görev kadın-erkek hepimizindir. Çünkü kadını toplum hayatının her yerine sokmayan toplumların durumu ortadadır. İran-Suudi Arabistan-Irak-Suriye-Afganistan-Pakistan gibi ülkelerdeki “kadının” durumu bizlere her şeyi açıkça anlatmıyor mu?

DOĞRU Parti, Genel Merkez kadrolarından, İl Başkanlıklarına, İlçe Başkanlıklarına kadar tüm kademelerinde Türk Kadınına görev vermektedir.
İstanbul, Antalya, Elazığ, Denizli İl Başkanları Kadındır. Çok sayıda İlçe Başkanımız kadındır. Yönetim kademelerinin tamamında kadın ağırlığı vardır.

DOĞRU Parti bu politikasını bilerek ve planlayarak yapmaktadır.
Aynı politika, en kısa zamanda gençlerimiz için de geçerli olacaktır.
Türk Milletinin partileri, problemlerimizin akıl-uzlaşı ve barış içinde çözülmesini istiyorsa, mutlaka devletin yönetim kademelerinde kadınlarımıza ve gençlerimize yer vermelidir. Biz bunu yapacağız.
DOĞRU Parti, yönetim sorumluluğu aldığında sloganı şu olacaktır;
“Temiz Yönetim istiyorsan, Türkiye’ye Kadın Eli değmesi için oy vereceksin…

Sağlık ve başarı dileklerimle 22 Kasım 2021

Rifat Serdaroğlu
DOĞRU Parti Genel Başkanı

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54