Zeki KARADENİZ (NETLİ-YORUM)


Uçan daire mi ? Yakar daire mi ?

Uçan daire mi ? Yakar daire mi ?






İnsan oğlu bir garip bilinmeyen üzerine geliştirdiği teori ile bazen hem kendisini hende başkaları üzerinde büyük etki yapabiliyor, Öyleki bazen insanlar buna öylesine inanıyor ki, Yalan veya başka bir şeyin yansıması olasılıklarına da ihtimal vermiyor.


Hikayemiz geçtiğimiz yaz aylarında tanıdık bir dostumun ``Duydun mu ? Bandırma`ya uçan atlı şovelye gelmiş.`` demesi ile başladı.

``Öyle ya daha neler!...`` desem de  baktım ki durum ciddi koyuldum yola işin kağnağından iç yüzünü öğrenmek adına ilk adresim yeni otogar önündeki akaryakıt istasyonu.

Burada olayı gören üç kişi vardı sabah tan yeri ağarırken akaryakıt almaya gelen özel bir otomobil, ona yakıy veren pompacı ve o anda yandaki mobilya magazasından ateş istemeye gelen gece bekçisi.

Rivayete göre ``Beyaz atlı şovalye`` Karadağ tarafından gelip yerden 30 mt yükseklikten aşağıdaki insanları selamlıyarak Küçük Sanayi, Hava üssü, merinos vs.üzerinden Çanakkale istikametine gittiği idi.

İkinci adres Küçük sanayi önünde bulunan depolardı.
Burada da konuştuğumuz insanlarda ortak bilgiler verdi. Hatta depo`nun  kamerasının bu görüntüyü kaydetmesi gerektiğini ancak daha sonra şaşkınlıkları geömesi ardından incelemede bulunduklarını fakat ``Uçan daire`` nin bu görüntülerin yerine ekrana karlama koyduğu daki söylendi.

Altını dolduramadığımız bu araştırma kanıtsız olarak bende kaldı.
Bir süre sonra Kocaeli`den yazarımız İrfan Aydınoğlu aradı.

Telefonda ``Zeki bey, ortak net dostumuzdan birisi Narlı`da tatilini geçirirken tepeden gelen kayar bir ışık dağılarak denizin içinde kaybolmuş.`` dedi.

Aracıma bindiğim gibi Narlı`ya ulaştım. Işık hüzmesini gören bayanı buldum çekimlerini kopya ettim.
Pek net olmayan bir hüzme vardı. Sorduğumda kıyı şeridinde yürüyen bir çocuğun üzerine elektrik telleri düştüğünü sanarak korktuğunu, kendisinin de gazinodan bu ışık hüzmesini cep telefonuyla görüntülediğini söyledi.

Tüm bu araştırmalardan kısa bir süre sonra Bandırma da  oturduğumuz Mobydick restorant`ta bu konuya ilişkin görüş alışverişinde bulunurken karşımızdaki Balık hali üzerinden ışık saçan bir cismin Paşabayır`a doğru uzaklaştığını gördüm. ``İşte o`` diyerek ışıgın peşinden kendimi caddeye atmam bir oldu.

Ben Paşabayır`da Jandarma önlerine geldiğim de o Merinos`un üzerlerine gelmişti.

Bu kezde sonuç alamadık. taki önceki geceye kadar.

Önceki gece Erdek`te evin balkonunda otururken saat 23.oo sularında deniz sahilinden Kapıdağ yamaçlarına doğru seyreden hüzmenin yapay bir fener olduğunu anladık.
Yani uçan bir fener, farkı içindeki ışık büyük bir olasılık ile mum olsa gerek, ışık hüzmesi gidip geliyordu.

365 günü devri alemde aşan ışık hüzmelerinin şifresini çözdüm...
Artık rahatım...
O da ne...
Kısa bir süre sonra kulağıma gelen yangın anonsu bir anda düşüncelerimi başka bir noktaya taşıdı.

Evet kesin oyun olarak kullanılan uçan fener agaçlık bir yere takılmış ve yangın çıkartmıştı.
Yaptığım araştırma böyle bir sonuca ulaştırmadı ancak tespitim doğruydu. Bu oyuncağı kullananlar insanların fark etmesi için az rüzgarlı ve gece ortamını seçiyorlardı.
Buda kullanılan malzemenin ve doğal şartların yangın olasılığını tetiklemesiydi.
Bugün için belki böyle bir olumsuzluk yaşamadık, ancak yaşanma alasılığı yüksek bu oyuncak ile ilgili gerekli önlem alınmazsa Kapıdağ`da olası bir afete hazır olmalıyız.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44