Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜÇ EŞ BAŞKAN

ÜÇ EŞ BAŞKAN


İktidarın telaşı her gün artıyor. Panik içersinde oldukları her hallerinden belli oluyor. Daha kısa bir zaman önce dörtlü ittifaktan bahsediliyordu. Kimlerdi dörtlü ittifak oluşturanlar CHP+ MHP+ HDP+ paralelcilerdi. Şimdi üçlü eş bakan oluştursunlar demeye başladılar. Üçlü eş başkan kimler oluyor? CHP lideri, HDP lideri ve gülen oluyor. Pekiyi önce dörtlü ittifak vardı? MHP'yi üçlü eş başkan oluşturmaya neden dahil edilmedi? İktidar tek başlarına iktidar olamayacaklarını anladılar ki.  Kendilerine koalisyon ortağımı arıyorlar?  Çünkü HDP ile koalisyon hükümeti kurmayı göze alamadılar da. MHP'yi mi gözlerine kestirdiler. MHP böyle bir koalisyona sıcak baksa dahi tabanın buna müsaade edeceğini tahmin etmiyorum. MHP yönetiminin de AKP ile bir koalisyona sıcak bakacaklarını düşünmüyorum. Parametreler ufukta bir koalisyon gösteriyor. AKP'nin koalisyon yapacağı tek parti var, oda HDP'dir.   CHP ve MHP AKP ile koalisyon yapmaz. Ayrıca HDP ile de koalisyon yapacaklarını tahmin etmiyorum. Gözüken koalisyon CHP ve MHP koalisyonudur.

Şimdi dönelim üçlü eş başkana. Önce kim olduklarına bir bakalım. CHP+ HDP + gülen yani Kılıçtaroğlu + Demirtaş ve gülen bu şu demektir. MHP'nin fazla oy alamayacağını tahmin ediyorlar. Doğuda HDP'nin AKP'nin oylarını almasında çekiniyorlar. CHP gülen cemaatinin desteğini alırsa iktidarı ele geçirebileceğinden korktukları açıkça görülmekte dedir. AKP her seçimde CHP'nin birileri ile birlikte hareket ettiklerini dile getirir. Geçmiş seçimlerde örgütle birlik olduklarını söylerdi. Şimdi HDP ve gülen cemaati ile birlikte hareket etmekle suç işliyormuş gibi gösteriyorlar. Şimdiye kadar gülen cemaati mensupları iktidarı desteklerken çok iyilerdi. Şimdimi kötü oldular?

Gülen cemaati mensupları da bu ülkenin vatandaşıdır. Askerlik yapıyorlar vergi veriyorlar. O zaman özgür iradeleri ile her hangi bir partiye oy vermeleri de hem doğal haklarıdır. Hem de demokratik haklarıdır. Senelerce iktidar gülen cemaati ile birlikte hareket etmediler mi? Orduya kumpası birlikte kurmadılar mı? Bugün gözaltına alınan hâkimleri, savcıları, emniyet müdürlerini ve emniyetin diğer birimlerine atamaları iktidar yapmadı mı? Polisler o zaman tarih yazıyorlardı. Kahraman idiler şimdi hepsi paralelci oldular. Neden? Çünkü operasyonlar kendi foyalarını ve kirli çamaşırları ortaya çıkardı. İktidarın ayaklarına bastılar. Senelerin dostluğu bir anda düşmanlığa dönüştü. Şimdi cemaat mensupları CHP'ye oy verecekler diye hop oturup hop kalkıyorlar. Başbakan dışişleri bakanı iken bizzat ailesi ile birlikte Pensilvanya'ya gidiyor. Hoca efendiyi ziyaret ediyor. Ve gidişinden cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve başbakan Tayyip Erdoğan'ın haberinin olduğunu söylüyor. Ne konuştuklarını söylemiyor. Gerçi dönemin cumhurbaşkanı benim haberim yoktu. Sonradan öğrendim” diyor. Doğrudur! O zaman dönemin başbakanı bazı anlaşmaların yapılması için göndermiş olabilir. Çünkü o zamanlar can ciğer kuzu sarması idiler. Şimdi ziyaretine gidip birlikte yemek yedikleri Güleni yerden yere vuruyor. Bu nasıl bir dostluktur? Arkasından kanlı bıçaklı oluyorlar bu nasıl düşmanlıktır? Demek ki aralarında çok büyük bir menfaat çatışması varmış.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şimdiye kadar kuran ile platforma çıkmazdı. Bunu bilhassa doğu illerinde yapması epey kafamı karıştırdı. Doğudan AKP'ye oy toplayabilmek için olduğunu anladım. Kuranın Türkçe meali var mı? Var! Türkiye cumhuriyetinin dil Türkçedir diye anayasada yazıyor mu? Yazıyor! Neden kuran ile platforma çıkıyor? Diyanet işleri başkanlığına kuranın Kürtçe meali hazırlatılmış. Bu Kürtçe kuranın mealinin tanıtımını yapıyormuş. Bu ne demektir? Çift dili ülkeyi kabul etmek demektir. Hem tek dil diyeceksiniz. Hem de Kürtçe kuran meali yaptıracaksınız. Bunun anlamı çift dilli ülkeyi kabul etmektir.

 Bunun bir anlamı da doğunun oylarını AKP'ye yönlendirmektir. Kuran üzerinden siyasetin daniskası yapılıyor. Kuran böylelikle siyasete alet edilmiş oluyor.

Bir taşla iki kuş vurmak diye işte buna denir. Hem oy devşirilmiş oluyor. Çaktırmadan çift dillilikte kabul edilmiş oluyor. Uyanın Müslümanlar kutsal kitabımız siyasete nasıl alet ediliyor görün. Ondan sonrada ben kuranla büyüdüm diye övünülüyor. İyi güzelde kuranın pasta yapılmasına neden karşı çıkılmıyor? Bu kutsal kitap bütün Müslümanların kitabıdır. Bunu Allah muhafaza muhalefet yapmış olsaydı. Ne dinsizlikleri kalırdı. Ne imansızlıkları kalırdı. Saygılarımla.

Ben Türkoğlu Türküm, Türkoğlu Türk olarak da yaşayacağım. Türklüğümle herkes gibi bende gurur duyuyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07 – 05 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44