Aran KARAN


UÇUYORUZ ÇOK ŞÜKÜR…

UÇUYORUZ ÇOK ŞÜKÜR…


    Esnaf kan ağlıyor, emeklinin dayanacak takati kalmadı, işçi ve memur bırak ay sonunu getirmeyi, eline geçen maaşın üzerinden daha bir gün geçmeden eksiye düşen maaşı ile ne yapacağını bilmez halde, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanların durumu Per perişan, sokağa çıktığınızda insanlar mutsuz, umutsuz, birçok insan dokunsan patlayacak gibi…

 Dolar kuru 10,00 TL. yi geçti. Oysaki daha bir yıl öncesinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olmuş ve Albayrak, AHMET Hakan'ın "Dolar yükselince endişelenmeli miyiz? Sorusuna, ''Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz var mı? Dolarla bir işiniz var mı? '' diye yanıt vermişti. Her halde Berat Bey, dolar kuru yükseldikçe, kişi başına düşen gelirin azaldığını, yediden yetmişe her şeyin zamlandığını bilmiyor olacak ki dolar ile ilgili böylesine akıl almaz bir açıklamada bulunuyordu. Aynı Berat Albayrak 21 Eylül 2020 tarihinde yapmış olduğu açıklaması ile birileri Dolar 7 Lira, 8 Lira olacak, 10 lira olacak, Türkiye ekonomisi batacak diye hayaller kurdu açıklamasında bulunmuştu. Hakkını yemeyelim adam ileriyi görmüş dolar hem 10 lirayı geçti. Hem de Türkiye’deki Ekonomi gerçekten battı.

 

Zatı muhteremin şahsına münhasır kayınpederi olan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da hatırlanacağı gibi; “YASTIK ALTINDA DOLARI-ALTINI OLAN BOZDURSUN!

Dolar bizim yollarımızı kesemez. Yastığının altında doları, Euro’su, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bu, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere milletimin cevabı olacaktır. Bizim bu birliğimiz beraberliğimiz Batı'ya en büyük cevap olacak. Demişti.“ Yine hatırlanacağı gibi, aynı Erdoğan bir televizyon programında; “Bunların kafası basmaz, ben ekonomistim” demiş, bu sözleri çokça tartışılmıştı. Bugün itibarıyla geldiğimiz noktada  görüyoruz ki Damat kayınpeder el ele vererek ülkeyi ekonomik olarak felce uğratmış durumdalar. Muhalefetin rakamlarına bakılırsa Merkez bankasının kasası tam takır. Yüksek enflasyon ve işsizlik oranları da ortada, tablo maalesef hiç iç açıcı değil. Ekonomik verilerin bu kadar kötü olması yanında, bu süreçte ne yazık ki; sata sata Cumhuriyetin birikimleri de tek tek yok edildi. Termik Santralinden, Hidrolik Santraline, Fabrikalardan, limanlara varıncaya kadar satıldı. Yetmedi, Şeker Fabrikalarından, Tekel Fabrikalarına kadar ne var yok satılmaya devam edildi. Başta SEKA, PETKİM, HAVELSAN, TÜRK TELEKOM, TÜPRAŞ olmak üzere ne var ne yok elden çıkarıldı. Bunca birikim, bunca kuruluş şayet işler düzgün gidiyor ve ekonomimiz yerindeyse o zaman neden satıldı.

 Devleti erkânına bakılırsa ülkede her şey çok ama çok iyi, onlara göre ekonomimiz uçuşa geçmiş durumda, Ben ekonomistim diyen Erdoğan ‘a göre; ekonomide abartılacak bir durum söz konusu değil. Oysaki kasada para olmadığı için polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin dört gözle beklediği 3600 Ek gösterge yıllardır bir türlü çıkarılamıyor. Yine kasada para olmadığı için Emeklilikte yaşa takılan (EYT) mağdurları görmezden geliniyor. Hatırlanacağı gibi Ekonomimiz çok iyi diyen Erdoğan 2019 seçimlerinin hemen öncesinde; EYT lileri, hedef alarak; ”SEÇİM KATBETSEM DAHİ YOKUM. Ekonomik kurtuluş savaşını verdiğimiz böyle bir dönemde bunu halkımızın sırtına yükleme gibi bir hakkımız var mı? Ne olacak erken emekli olacak sonra gidecek başka bir iş bulacak. Yani çift dikiş böyle bir şey olamaz." demişti. Oysa ülkemizde birçok milletvekili ve belediye başkanı başta olmak üzere milyonlarca kişi emekli olup çalışmaya devam ederek hem normal maaşlarını hem de emekli maaşlarını almaya devam ediyor. Keza Erdoğan’da hem Cumhurbaşkanlığı görevinden hem de emekliliğinden kaynaklanan maaşı ile çift dikiş yoluna devam edenlerden. Sormadan geçmek olmaz Bu çift dikiş bir tek şu anki EYT mağdurları söz konusu olduğunda mı sıkıntı yaratıyor.

 Ey Ülkemizi yönetenler ve yine yönetmeye talip olanlar bulunduğunuz makamlar sorunları çözme makamıdır. Bahaneler üretmeyin, tozpembe tablolar çizmeyin. Şayet dediğiniz gibi ekonomik olarak uçuşa geçtiysek, hatta Almanya’nın bile bize kıskanacağı kadar her şey yolunda gidiyorsa: Bu milleti yüksek enflasyon altında ezdirmeyin. Sürekli artan fiyatlarla piyasaları boğmayın, her gün ardı ardına gelen zamlarla vatandaşı açlığa mahkûm etmeyin. İşte size ilk fırsat milyonların gözü kulağı Asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmiş vaziyette, Kendinizi ve yandaşlarınızı yeteri kadar uçurdunuz. Artık sıra vatandaşa da gelsin. İlk olarak;Adam akıllı bir zamla Asgari ücretliyi uçurarak işe başlayabilirsiniz. Sonra sırada memur, emekli ve çiftçi var. Dört gözle toplum olarak uçmayı bekliyoruz.

arnkrn1907@gmail.com                                                                              ARAN KARAN / 15.11.2021    

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55