Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLK EDE EMEKLİLİK MUAMMA OLDU

ÜLK EDE EMEKLİLİK MUAMMA OLDU


Önce şu yaşa takılan emeklilere bir bakalım. İktidar ne diyor?  ?Erkan yaşta emekli olacak. Ondan sonra başka yerde çalışacak. Çift maaş alacak. Çift maaş olmaz? demiyor mu? Pekiyi meclisteki milletvekillerinin çoğu emekli değil mi? Başta cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan emekli değil mi? Büyük mevkide olanlara çift maaş mubah.

Küçük mevkide emeklilere gelince mubah olmuyor? Yoksa büyük mevkide olanların midyeleri büyük, küçük mevkide olanları mideleri küçük mü? Milletvekilleri kaç senede emekli oluyor? İki sene milletvekilliği yapan milletvekili maaşından emekli olmuyor mu? Yaşı kaç olursa olsun. Milletvekilliği yaşını 18´ze bu iktidar düşürmedi mi? 24-25 yaşındaki bir milletvekili bir dönem vekillik yaptığında. Emekli milletvekili olacak.

5 sene diyelim 30 yaşında milletvekili maaşı ile emekli olacak. Öbür taraftaki 30 sene prim ödeyecek. Emekli olmak için yaş mı bekleyecek? Zaten emekliler ülkenin sırtında bir yük olarak görülüyor. Emekliler kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Enflasyonun yüksekliği en çok emeklileri vurmuştur. Şimdi gelelim 2019 senesinde yapına zamma bir bakalım.

Emekli memur ve işçilere yapılan zam Ocak ayında %4 Temmuz ayında % 5 olacak. Gelim yüksek mevkide olanlara ve bizi yönetenler bu zamları bize laik görenler bakalım. Yöneticilerimiz cumhurbaşkanı dâhil milletvekillerine ve milletvekili emeklilerine % 26 zammı uygun görmüşler. E büyük mevki sahibinin büyük midesi küçük mevkidekilerin küçük midesi olduğu açıkça anlaşılıyor.

Cumhur ittifakı içerisinde olan Devlet Bahçeli mahalli seçimlerde ittifak olmalınca ?herkes kendi yoluna? diye rest çekti. Herkes ittifakın çöktüğünü düşünmeye başladı. Bazı MHP´liler ?Bahçeli eski çizgisine döndü? diye sevindiler. Bende bu köşemde ayni konuyu yazdım. En sonunda da 24 saat çok uzun bir zaman erken konuşmamak gerekir dedim. Ertesi gün mecliste iyi partinin yaşa takılan emekliler hakkında meclise verdiği teklif için. Meclis araştırılması yapılması önergesi oylandı. MHP milletvekillerinin de oyları ile önerge kabul edildi.

AKP ret oyu verdi. Muhalefet kabul oyu verdi. İktidar azınlığa düştü. Yaşa takılan emeklilerin işi oldu denilirken. Bahçeli meclis başkan vekilini hemen görevden aldı. Yerine başkasını gönderdi. Önerge kabul edilmişti. Sıra komisyon kurulması için oylamasına geldi. Komisyon kurulması oylamasında MHP çekimser kaldı. Teklif AKP´nin oyları ile düşmüş oldu. Çekimser kalmalarının sebebi bütçeye yük getirecekmiş. Bunu kim söylemişti? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bahçeli cumhurbaşkanına destek olmak için gurubuna emir vererek çekimser oy vermeleri emrini vermiştir.

Hani herkes yoluna gidecekti?  AKP ile Bahçeli birbirine menfaat bağı ile bağlı olduğunu göstermekte dedir. Madem bütçeye yük getireceğini düşünüyorsunuz da? % 26 zammı neden kabul ediyorsunuz? Ahlât´a cumhurbaşkanlığı köşkü yapılmasını teklif eden Devlet Bahçeli değil miydi? İtibardan tasarruf yapılmaz teorisi bahçeli sayesinde devreye girmiştir. Emeklilikte yaşa takılanların umutları Devlet Bahçelinin çelmesi ile yıkılmıştır. Devlet Bahçeliye milletin güveni kalmamıştı. Bu davranışı ile güvenini biraz daha kaybetmiştir.

Emeklilere enflasyon farkı vermemek için üç ayık program hazırlandı. % 10 indirim yapılacaktı. Benzin 7 liranın üzerine çıktı. Elektrik ve doğal gaza seçimden bu tarafa 3 defa zam yapıldı. Nerede bu %10 indirim AVM´lerde 50 ürün seçilmiş bunlar % 10 indirime tabi. Vatandaşın esas temel kullanım maddelerinde indirim yok. Daha önce yazdım tekrar yazıyorum. Vatandaşa bir parça iyilik yapmak istiyorsanız?

Elektrik faturalarında indirime gidin. Nasıl mı? Kaçak elektrik parası, TRT payını ve elektrik okuma parasını kaldırın. Kış aylarında kaçak elektrik kullanımı artıyor. Çünkü doğuda kaçak elektrik kullanımı artıyor. İllaki bu kaçak elektrik parasını alacağız diyorsanız? Her il kendi kaçak elektriğini kendisi ödesin. Böylelikle doğudaki kaçak elektrik kullanımı da azalacaktır. Normal faturalarını ödeyenler isyan ederek kaçak elektrik kullananları ihbar edecektir.

Buna benzer vatandaştan Fuzuli alınan paraları kaldırın. Bu yapılan üç aylık programın vatandaşa hiçbir katkısı olmayacaktır. Kazanan iktidar olacaktır. Çünkü bu üç ayda enflasyon kademeli olarak düşürülecektir. Gerçek enflasyon olmayacaktır. Enflasyonu hesaplayan dairenin başına getirilen kişi bu amaçla getirilmiştir. İktidar gördünüz mü? Enflasyon düşüyor diyebilecektir. Ayrıca emeklilere ve memurlara az enflasyon farkı ödeyecektir. Bu üç aylık program bunun için yapılmıştır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30-10- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44