Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE ÇOK HUZURSUZ

ÜLKE ÇOK HUZURSUZ


Ülke şimdiye kadar bu kadar huzursuz bir dönem yaşamamıştır. Bütün toplum huzursuz olduğu gibi, iktidar dahi huzursuzdur. İktidar belediyeleri kaybetme huzursuzluğu içerisindedir. Belediyeleri kaybetme endişesi içerisindedir. Öyle olmasa? 16 senedir ülkeyi tek başına yöneten bir parti. Bazı illerde aday göstermemeyi kabul edebilir mi? Böyle bir birlikteliğin içerisinde olabilir mi? Huzursuzluğu aşmak için geçmişte birbirlerine söylemedik söz bırakmayanlar ittifak oluşturuyorlar.

Geçmişte ayrı ayrı düşüncede olanlar. Şimdi ittifak halindeler. Tek sebep belediyeleri kaybetme huzursuzluğudur. Yoksa iktidarın bahçeliye taviz vermesi mümkün değildir. Cumhur ittifakını huzursuzluğu bütün toplumları da huzursuz etmiştir. Mecliste çözülmesi mümkün olan şeyler dahi askıya alınmıştır. Ekonominin istenilen düzeyde olmaması da huzursuzluğun önde gelen sebeplerindendir.

Mahalli seçilerin sükûnet içerisinde yapılamayacağı endişesi taşıyan toplumlar vardır. Seçimler de seçmene 3600 göstergesinin çıkarılacağı sözü verilmiş olmasına rağmen mecliste ret edildi. Bu göstergenin 3600´ze çıkarılmasını bekleyenler huzursuzdur. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi için. Verilen önerge İktidar ve ortağı MHP tarafından ret edilmiştir.  EYT da huzursuzdur.

Asgari ücretlilerden vergi kesilmesin teklifi de İktidar ve ortağı MHP tarafından ret edilmiştir. Bütün asgari ücretle çalışanlar huzursuzdur. Pancar üreticileri huzursuzluklarını dile getirdiler. Fakat bunu nasıl hallettikleri bilinmiyor. Kamyoncu esnafı huzursuzdur. Köprü geçişinde bir köprüye yönlendirilenler diğer bir köprüden geçtikleri için çarptırıldıkları para cezalarından dolayı huzursuzdurlar. İktidarın enflasyonu düşük göstermesi vatandaşları huzursuzluğa sevk etmiştir. Haksızda değiller.

Çünkü araba ve beyaz eşyada düşen fiyatlar baz alınarak enflasyon düşüş göstermiştir. Fakat vatandaşın temel gıda maddeleri aksine yükselmiştir. Pazarlarda 4-5 liranın altında bir şey yok. Fiyatlar alabildiğine yükselmiş. Çarşı Pazar vatandaşın elini yakıyor. Temel kullanım maddeleri iktidarın zamları neticesinde milletin faturaları ödemeleri güçleşmiştir. Elektrik faturalarına çok tepki var. Elektrik aboneleri isyandalar. Her geçen gün faturalar yükseliyor.  Şimdi kış mevsimini yaşıyoruz. Doğalgaz faturaları da el yakıyor.

Elektrik ve doğalgaz aboneleri ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Hayvan yetiştiricileri hayvanlarını elden çıkarmak istiyor. Hayvanlarını satmıyorlar. Hayvan yetiştiricileri de isyandalar. Çocukları okula giden aileler sabahın karanlığında çocuklarının okula gitmelerinde dolayı huzursuzluk içerisindeler. Vatandaş yarınından endişe ettiği için. Huzursuzluk içerisinde. Soğan üreticisi şaşkınlı içerisindedir. Çünkü depolama ile stokçuluk arasındaki farkı bilmeyenler. Soğan üreticisini stokçulukla suçlanıyor. Karacabey den bir arkadaşım aradı. Soğan pazarına 7 araba ile gelmişler soğan sayım yapmışlar.

Köylü çiftçi girdilerin artmasında rahatsız durumdadır. Küçük esnaf ne elindeki malı satabiliyor. Ne de sattığının yerine mal koyabiliyor. Toplumun bütün kesiminde huzursuzluğu görmek mümkündür. Bu ülke şimdiye kadar böyle bir olay yaşamamıştır. Ülke baştan aşağı huzursuzdur. İktidar bunların hiç birisine çare arama eğiliminde değildir. Kendi huzursuzluklarının derdine düşmüşlerdir. Şimdi mecliste 2019 bütçesi görüşülüyor. Eskisen Tayland, Kore gibi meclislerde gördüğümüz kavgaları şimdi kendi meclisimizde görüyoruz.

Bu manzara ülkemize hiç yakışmıyor. Ortamı devamlı gergin tutmaya çalışıyorlar. Hâlbuki iktidarların görevi ortamı yatıştırmaktır. Maalesef gerginliği yaratan iktidardır. Hayırlısı ile şu 2019 bütçe görüşmeleri bitse. Fakat 2019 senesi şimdiye kadar yaşadığımız sıkıntılara taş çıkartacaktır. Çünkü turpun büyüğü heybeden sene başında çıkacaktır. Bütçe tasarruf bütçesi olacakmış. Bu tasarruf milletten mi isteyecekler? Yoksa kendileri mi tasarrufu uygulayacaklar. Bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-12-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44