Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE NEREYE GİDİYOR

ÜLKE NEREYE GİDİYOR


Öyle tipler türedi ki? Sanki ülkede şeriat yönetimi varmış gibi konuşanlar türedi. Bakın Şeriat isteyenlerden birisi ne diyor. Sosyal medyada iktidar aleyhine bir şey yazan olduğunda engelleniyor. Fakat bu yeni türemiş olan tiplerin paylaştıkları engellenmiyor. Dinci geçinen birisi bir kız çocuğu 3 yaşında örtünmeye başlayacak.

Şayet 7 yaşına geldiğinde yine örtünmemişse. O zaman biz devreye gireriz. Gerekirse döveriz. Yine olmazsa ölüm cezası ile cezalandırırız. Öyle bir söylüyor ki? Devreye biz gireriz diyor. Siz kimsiniz de devreye gireceksiniz? Bu ülkenin yöneticileri var. Adaleti sağlayan kurumları var. Bunlara diyanet işleri başkanlığının müdahale etmesi gerekir. Hiçbir resmi sıfatı olmayan kişiler nasıl böyle konuşabiliyorlar?

Yine sakallı, sarıklı ve cübbeli birisi, ?sakalsız erkek kadına benzer. Bunlar diğer erkekleri de günaha sokuyorlar? diyor. Bundan ne anlam çıkar bunu bu zat bilmiyor mu? Sakalsız erkekler bu şerefsiz tacizli gözle bakıyor demektir. Sakal sünnettir. Sakal ve bıyık bırakacak birisi. Önce eşimden izin alacak.  Bunlar herkesin kendilerine benzemesini istiyorlar. Bu ülkede türban olayları yaşandı.

Başörtüsüne kimse bir şey demediği halde tutturdular türban da türban dediler. Türbana karşı çıkanlar ise. Türbanın simge olduğunu ileri sürürdüler. Bir zamanlar benim türbanlı bacılarıma saldırıyorlar diyenler. Şimdi türbanı ağızlarına almıyorlar. Neden? Çünkü türbanlılar FETÖ´cü çıktı. Bu sakallılarda sakalı simge olarak bırakıyorlar. Bunların giyim tarzları da aynidir. Utanmada sıkılmada sakalsız erkekler diğer erkekleri de günaha sokuyor diyor.

Ülke nereye gidiyor. Sanki ülkede şeriat dönemi başlamış gibi hareket ediyorlar. Erkekleri sakallı sakalsız diye ayrıştırmaya çalışıyorlar. Bunlar her geçen gün artıyor. Bulara dur diyecek bir makam yok mu? Yaptıkları kepazelikleri din üzerinden yürütüyorlar. Getiriyorlar dine bağlıyorlar. Ben iddia ediyorum. Ülkede iki din uygulanıyor. Birisi Yaratımız olan Allahın gönderdiği din. Elhamdülillah biz Rabbimizin indirdiği dine iman ediyoruz. Birde icat ettikleri din var. İcat edilen dinde her mubah sayılıyor. İmanın şartını kabul eden herkes Müslüman´dır. İslam´ın şartını yerine getirenler mümindir.

Fakat esas olan birde İslami ahlak vardır. Bu İslami ahlak kurallarına göre yaşamını sürdürenlerde kâmil mümindir. Allah ayetleri ile bizim yaşam şartlarımızı belirlemiştir. Allah ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor.  Her şeyi af ederim. Bana şirk koşanları ve üzeride kul hakkı olanları af etmeyeceğini buyurmuştur. İcat edilen dinde ise kul hakkı diye bir şey yok. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yemek bunlara göre mubahtır. Şöyle söyleyenleri duyduk. Herkesin bir defa yolsuzluk yapma hakkı vardır.

Demediler mi? Allaha şirk koşmadılar mı? Tövbe hâşâ Allahın vasıfların üzerinde taşıyan bir liderimiz var demediler mi? Bu Allahın indirdiği dinde yok. Amma icat edilmiş dinde var. Allah ayeti kerimesinde ?ben kendime zulmü haram kıldım. Size de haram kıldım. Birbirinize zulüm etmeyin? diye buyuruyor. Günümüzde ise insanlar birbirine zulüm etmek için elinden geleni yapıyor. Allahın indirdiği dinde insan öldürmek yok. İnsan öldürmek iki şeyde mubahtır. Allah için ve vatan toprağını ve malını korumak için.

Peygamber efendimiz bir hadisinde ?suçsuz yere bir kişiyi öldürmek. Bütün insanları öldürmekle eş değerdedir. Bir insanı ölümden kurtarmak bütün insanlığı ölümde kurtarmakla eş değerdedir? biye buyurmuştur.  Yolsuzlu. Hırsızlık, rüşvet, insanları aşağılamak, öldürmek, insanlara eza etmek buna benzer aklınıza ne gibi kötülükler geliyorsa bunların hiç biri Allahın indirdiği dinde yoktur.

Bu sakalı, sarıklı cübbelilerin söylediği birkaç olayı da söyleyeyim. Birisi Manisa´nın etrafında deprem bulutları dolaşıyordu. Allah bana sordu. Sallayayım mı dedi? Sallama dedim deprem doğuya gitti. Sen kimsin? Sen allanın bir aciz kulusun. Allah peygamber efendimizle bile miraç da perde arkasından konuşmuştur. Sen kimsin Allaha ile konuşacak? Ben rüyamda cehennemde Atatürk´ü cayır cayır yanarken gördüm. Beni görünce kafasın öbür tarafa çevirdi. Sonra bana doğru döndü. Tayyip Erdoğan peygamberdir dedi. Menfaat şirki işleyenler mi ararsınız? 6 yaşındaki bir kız ile 60 yaşındaki bir erkek evlene bilir diyen yobaz mı ararsınız?

Daha buna benzer yüzlerce misal verebilirim fakat çoğunu söylemekten imtina ediyorum. Ülkede sanki şeriat varmış gibi hareket ediyorlar. Bu gibilerle bu ülke nereye gidecek. Ülkenin selamete çıkması için Atatürk ilke ve inkılâplarına dönülmelidir. Hiçbir cemaati siyasete bulaştırmamalıdır.  Hem ülkeye zarar veriyorlar hem de İslamiyet´e zarar veriyorlar. Cemaatleri diyanet işleri başkanlığı kontrol altına almalıdır. Bu cemaatlerin çoğu demokrasi laiklik ve Atatürk düşmanıdırlar. Atatürk´e en çok hakaret eden bunlardır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-07- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44