Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE SAHİPSİZ KALDI

ÜLKE SAHİPSİZ KALDI


Ülke saldım çayıra Mevlam kayıra yöntemi ile yönetiliyor. Ülkenin huzurundan sorumlu başbakanı nerede? Doğu kan gölüne döndü. Ülke kan ağlıyor. Her gün şehit cenazeleri kalkıyor. Sanki bunlar bizim ülkemizde olmuyormuş gibi. Başbakan dış ülkelere gidip geliyor.

Şimdide umreye gitmiş. Böyle durumlarda sorumlu olan başbakan ülkenin başında olması gerekir. Seneler önce İngiltere başbakanı ABD ziyarete gitmişti. Ertesi gün İngiltere de bir kişi öldürüldü. İngiltere başbakanı ziyaretine yarıda kesti hemen ülkesine döndü. Bakın öldürülen bir kişi için dahi ziyaretini yarıda kesti ülkesine döndü.

Başbakan Ahmet Davutoğu ise her gün iki, üç daha bir gün önce beş şehidin cenazeleri kaldırıldı. Başbakan umreye gidiyor. Her şeyin bir zamanı zemini vardır. Ülke bu durumda iken umreye gitmenin sırası değildir. Bunun anlamı olayları hafife almaktır. Hâlbuki bu olaylar hafife alınacak olaylar değil. Çünkü ülkenin nerede ise tamamı kan ağlarken umreye gitmek. Millete saygısızlıktır.

Cumhurbaşkanı başkanlık sistemini anlatmakla meşgul oluyor. Böyle durumlarda ülke vekâletle yönetilmez. İcranın başı olan kişi mutlaka bu olayları yakından izlemek durumundadır. Çünkü olaylara vakıf olan kişi başbakandır. Millet kan ağlarken zevki sefa içinde hareket edilmez. Bu millet size iyi niyetle oy vermiştir. Bu iyi niyeti suiistimal etmektir.

İktidarın eski ağır topları bile bu günlerde iktidarı eleştirmeye başladı. İktidarın son zamanlarda yaptıklarını içlerine sindirememiş olmalılar ki eleştiriyorlar. Başbakan danışmanı olan Hüseyin Çelik barış sürecinde yapılanları eleştiriyor. Herkesin eli ayağı bağlı olarak olaylar izletildi diyor. AKP milletvekili bu eleştiriye ?Kendisi o zaman nerede imiş? diye soruyor.

Hâlbuki kendisi de mecliste idi. Hüseyin Çelik´in söylemi doğrudan doğruya o dönemdeki iktidarın yaptıkları yanlışlığı dile getiriyor. Hüseyin Çelik´e cevap veren milletvekili ?cumhurbaşkanınızı adres gösteriyor. Başkanlık sistemine engel olmak istiyor? diyor. Bana kalırsa hem başkanlık sistemini hem de barış sürecindeki yanlışlıkları göz önüne alarak onları söylemiştir.

Bülent Arınç dolma bahçe toplantısı için. ?cumhurbaşkanının o toplantıdan haberi vardı. Kimin nereye oturacağı dahi, arkadaşlarım tarafından kendisine bildirildi? diyor. Bu günlerde olan olaylara da değindi. ? iki gazetecinin o suçtan dolayı tutuklanması yanlış diyor. Nerede ise tekrar avukatlığa başlayıp, onların savunmasını yapmayı düşünüyorum? diyor. Bu iktidar kendisine çeki düzen vermelidir. Kendi arkadaşları dahi eleştiriyor. Demek ki son zamanlardaki olaylardan ve başkanlık sisteminden rahatsız oluyorlar.

Muhalefet yeni anayasada başkanlık sistemi varsa bize hiç gelmeyin diyerek kapıyı kapattılar. Cumhurbaşkanı ?millete soralım? diyor. Yeni anayasayı referanduma götürebilmek için. AKP´nin 14 milletvekiline ihtiyacı var. Bir iddia dolaşıyor. MHP´nin referandum için destek vereceği söyleniyor. Ben MHP´nin böyle bir yanlışa evet diyeceğine ihtimal vermiyorum.

Tuğrul Türkeş aracılığı ile bazı milletvekillerine tavizler verilerek. Gizli oylamada evet dedirtme ihtimalide insanın aklına gelmiyor değil. Çünkü cumhurbaşkanı ikide bir ?millete soralım? diyor. Geriye bir ihtimal kalıyor. Siz bize bu anayasayı yaptırmıyorsanız, bizde erken seçime gideriz diyebilirler. Burada bir soru ortay çıkıyor. Milletvekilleri emeklilik hakkını kazanmamış olmaları. AKP kendi milletvekillerine garanti verir.

7 Hazirandan sonrada böyle bir sorun gündeme gelmişti. Başbakan bir defaya mahsus olmak üzere emeklilik hakkı veririz demişti. 7 Haziranda seçilip de 1 Kasımda seçilemeyenler böyle bir şey uyguladılar mı bilmiyoruz. Artık AKP´nin bu yoldan dönmeyeceği kesinlik kazanmıştır. Ne yapıp yapacaklar! Bu yeni anayasayı milletin önüne getirecekler. Referandum mu olur? Yoksa erken seçim mi olur? Bunu zaman içerisinde göreceğiz.

Hemen hemen her yazımda söylüyorum. Ülkenin şu anda ne anayasaya, nede başkanlık sistemine ihtiyacı yok. Ülkenin tek ihtiyacı huzurdur. Bu huzuru sağlayacak olanda iktidardır. Gelin görün ki! Bunu düşünen yok. Düşünmüş olsalar bir şeyler yapmaya çalışırlar. Kendi zevki sefalarındalar. Sayın başbakan umre ziyareti yapamaya gidiyor. Nasıl bu umre içersine siniyor? Anlamak mümkün değil. Çünkü ülkede huzursuzluk hat safhaya çıkmış. Sanki olan olaylar başka ülkede oluyormuş gibi. Nasıl rahat hareket edebiliyor. Anlamak mümkün değil.

Yine şehidimizin olduğu haberi ile içimiz kan ağlamaya başladı. Artık söylenecek söz bulamıyorum. Ülke sahipsiz buna mı yanarsın? Birer ikişer kahramanlarımız şehit oluyor. Onlara mı yanarsın? Bu şehitlerin aileleri çoluk çocukları perişan, Onlara mı yanarsın? Bazıları bunları hiç dert etmiyor. Buna mı yanarsın? Dert bir değil ki! Bu millet iyice duyarsız oldu.

Artık bu gaflet uykusundan bu milletin uyanmasının zamanı geldi de geçti bile. Hala uykuya devam edilir ise. Bu günlerimizin iyi günler olduğunu bilsinler. Bizi çok kötü günler bekliyor. Uyanın ey millet. Keşke şöyle yapsaydım. Böyle yapsaydım! Deme lüksünüz kalmadı. Saygılarımla.  

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 31 ? 01- 2016 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44