Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE UÇACAK, VATANDAŞ RAHATA KAVUŞACAKTI

ÜLKE UÇACAK, VATANDAŞ RAHATA KAVUŞACAKTI


Seçimde iktidar verin bize oyu. Ülkeyi uçuralım, terörü bitirelim, vatandaşı rahata kavuşturalım diye. Milletten oy istediler. Millet verdi. Verdi de ne oldu? Milletin canı burnuna geldi. Ülke uçmadı mı? Yüksekten uçuyordu. Deniz seviyesinde uçmaya başladı. Enflasyon uçtu! Zamlar uçtu! Vatandaşın mutfağı uçtu! Faizler uçtu! Kredi faizleri uçtu! Ülkenin ekonomisinin denetimi Amerikan şirketine uçtu.

Milletin yastık altındaki dolarları ve altınları uçtu? Milletin cebindeki parası doğalgaz ve elektrik zamlarına uçtu! 3 ayda doğalgaz ve elektriğe 3 defa % 9 zam yapıldı.  Zamlar otomatiğe bağlandı. Kriz var diyenlere kriz falan yok. Manipülasyon var dendi. Yani hile ile kandırma var dediler. Bu Manipülasyonu kim yaptı? Bunu yaptılar ise beni kandıran olmadı. Bildiğim kadarı ile vatandaşı da kandıran olmadı. Kim kandırıldı? İktidar kandırıldı demek ki? Bu Manipülasyon kelimesini krizi hafife almak için kullandılar.

Bu gün enflasyon rakamları açıklanacak. Geçen ay % 19 civarında olduğu resmi kurum tarafından açıklandı. Fakat piyasa enflasyonu % 30´dan aşağı değildi. Ben bu gün açıklanacak enflasyonun resmi kurumun açıklayacağı rakamın % 24-25 olarak açıklayacağını tahmin ediyorum. Bu gerçek enflasyon mudur? Derseniz! Yine piyasa enflasyonunun % 37-38 civarında olduğu kanısındayım. Çünkü çarşı, Pazar ve AVM merkezlerindeki fiyatların yanına varılacak gibi değil. Pazarda 60- 70 lira ile Pazar ihtiyacı karşılanırken.

Şimdi 100 liradan aşağı düşmüyor. Oy istedikleri vatandaş şimdi sıkıntıda. Ha bu kadarla kalsa öpüp başımıza koyacağız. Turpun büyüğü heybeden yılbaşında sonra çıkacak. Tedbirinizi alın diyorum. Kesinlikle ocakta zam gelir diye açılmayın. Verecekleri zam cebinize girmeden geri alınacaktır. Hani kriz falan yok dediler ya. Açıklanan yeni ekonomi programı ile krizin olduğunu kendileri teyit ettiler. Ne ile mi?

Bakın 2019 senesi için büyüme hedefi koymuşlar. 5,5 büyüme sağlayacağız diye hedef konulmuş. Bu büyüme hedefi kaldırılmış 2,3 büyüme konmuş. Pekiyi kriz falan yoktu da bu büyümeyi neden düşürdüler? Demek ki kriz varmış. Millet kandırılmıştır. Bir mesele daha var. Hani dolar papaz Brunson yüzünden yükseliyordu? Bize öyle demediler mi? Pekiyi Amerika da ne dediler? Doların yükselmesinin papaz Brunson ile ilgisi yoktur demediler mi? Bize günlerce neden öyle söylediler?

Milleti bu söylemle da kandırdılar. Burada papaz suçlu suçu terörist ve casusluktur dediler. Yargı bağımsızdır. Suçu bellidir denildi. Bunun anlamı serbest kalmazdır. Pekiyi Amerika da ne dendi? 12 Ekimde Papaz Brunson´un mahkemesi var. Mahkemenin vereceği karara saygı göstermeliyiz denilmedi mi?  Bunun anlamı da papaz Brunson´un 12 Ekimdeki duruşmada tahliye edileceğidir. Çünkü Amerika dışişleri bakanı Brunson bu ay serbest kalabilir dedi.

 Yeni ekonomi programını (YEP) biz yönetmiyoruz. Gelin bizim ekonomimizi siz denetleyin diye. Bir Amerikan şirketi ile anlaşma yapıldı? Bu şirket denetleyecek. Türkiye´nin girdisi çıktısı bu şirketin elinde olacak. Ekonomimizin tamamen Amerika ya teslim edilmesi demektir. Eğer bu ülkenin ekonomisini yönetecek ekonomi uzmanları yetiştiremedi isek yazıklar olsun bize. Benim bildiği iyi ekonomi uzmanlarımız var.

Hani bu cumhur ittifak yerli ve milli idi? Türkiye´nin yetiştirdiği ekonomistlere güvenmiyorlar. Çünkü bizim ekonomistlerimiz iktidar borç para bulamaz. Bu denetleyecek şirket Türkiye ye borç parada bulur. Yabancı yatırımcılar bunlara güvenir ülkeye yatırım yaparlar. Anlaşmalarda bu konuda vardır. İhaleleri hep yandaşlar alıyordu. Bundan sonra bu denetleme şirketi bunlara ihale verdirmez. Hep yabancı şirketlere verdirir.

Buda bir yerde artık Türkiye ye hiç güvenin kalmadığının bir göstergesidir. Bir aile düşünün kendi evini yönetemiyor. Dışarıdan birisin getiriyor. Ailesini ona yönettiriyor. Buyurun AKP´ye oy verenler buradan yakın. Ülkenin ekonomisi bile elimizden uçtu. Türkiye´nin yönetim kadrosuna AKP´li olmayan hiç kimse giremez. Yabancı ekonomistlere taş çıkartacak ne ekonomistler var Türkiye de. Amma onlar AKP´li olmadıkları için onlardan yardım isteyemezler. Elin gâvuruna ülkenin hazinesini teslim ederler.

Dolarla anlaşma yapmak yasaklandı. Bu denetleyecek şirket ile hangi para birimi üzerinden anlaşma yapıldı? Ve ne kadar paraya anlaşıldı?   Tasarruf yapmaktan bahsediliyor. Bu yapına tasarruf mudur? Sizce yoksa israf mıdır? Gördünüz mü? Ülke uçmadı! Amma nelerin uçtuğunu gördünüz mü? Vatandaşın bu şartlar altında rahata kavuşması mümkün mü dür? Çile bülbülüm çile! Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MTLU TÜRKÜM DİYENE! 02-10- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44