Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE BÖYLE BİR DÖNEM YAŞAMADI

ÜLKE BÖYLE BİR DÖNEM YAŞAMADI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülke şimdiye kadar böyle şiddet uygulanan bir dönem yaşamadı. Yasak konulan bir dönemde görmedi. Aileler çocuklarını korkutmak için polis geliyor. Ağlarsan seni polise veririm diye, korkuturlardı. Çocuklarda korkudan pusardı. İktidarı da darbe ile korkutmuşlar. Nerede bir 10-15 kişilik bir topluluk görseler. Hemen polisi o gurubun üzerine yönlendiriyorlar. AKP iktidar ayağımın altından kayıverecek diye ödü patlıyor. Bunun içinde polis devleti olduk. Kuldan utanmıyorsanız Allahtan korkun. Bu ne şiddettir. Ben şimdiye kadar böyle bir dönem görmedim. Hiçbir vatandaşın hayat garantisi yok. Sokakta yürürken nereden geldiği belli olamayan bir kör kurşuna hedef olup olmayacağının garantisi yok.

Berkin Elvan isimli fakir bir ailenin 14 yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti. Mesuliyetsiz, sorumsuz bir polisin biber gazı kapsülünü Bakkala ekmek almaya giderken bu çocuğa sıktığı kapsül yüzünde hayatından oldu. Sizin çocuklarınız yok mu? Sizin çocuk yaşta olan kardeşleriniz yok mu? Başbakan bahçeli için “onun ailesi ve çocuğu yok. Onun için aileden çocuktan anlamaz” diye eleştiriyor. “Biz yaratandan dolayı yaratılanı severiz” bu sözü devamlı söyleyen Erdoğan da acaba çocuk sevgisi var mı? Berkin Elvan daha hayatının baharında idi. Ne oldu? İktidar hırsına kapılanların kaprisli davranışları yüzünden hayatının baharında kör bir kapsülün kurbanı olmadı mı? Bu çocuğun hayatını söndüren polis bulunabildi mi? Bulunamaz! Diğer çocukların hayatını kaybetmelerine sebep olanlar bulundu mu? Tayyip Erdoğan’ın destan yazan polisleri gezi olaylarında 7 gencin ölümüne sebep oldu. Yüzlercesinin sakat kalmasına sebep oldular. Ve bu polisler başbakan tarafından ödüllendirildi. Hiç birisinin ailesine geçmiş olsun veya başınız sağ olsun dediğini duydunuz mu? Aslı astarı olmayan bir türbanlı kızımızı dövdüler diye meydanlarda bas bas bağırdı çağırdı. Mısır da vurulan bir kız için TV’lerde ağladı. Evet, bizde üzüldük. Amma ülkemizde hayatını kaybeden gençlerimiz için içimizdeki acı hala tazeliğini koruyor. Ne acıdır? Berkin Elvan uzun zamandır hastanede yatıyordu. Bir milletvekili veya bir bakan o çocukla ilgilendi mi? Hani siz yaratandan dolayı yaratılanı seviyordunuz?  Siz ancak size oy verenleri seversiniz. Size oy vermeyenler sizin için bu ülkenin vatandaşı sayılmıyor.

Mısırlı kızcağız için ülkede gösteriler yapıldı. Rabia işareti yapıldı. Bunlara hiç kimse bir şey demedi. Polis müdahalesine maruz kalmadılar. Berkin için gösteri yapanlara polisin yaptıklarını görünce hayret içersinde kaldım. PKK militanları için gösteri yapanlara dahi böyle muamele yapılmadı. Yazıklar olsun! Gariban bir ailenin acısını paylaşmak istemeleri bile çok görüldü. Bırakın çocuklarının acısını bari içlerine sindirerek yaşasınlar.

Şiddet daima şiddeti çağrıştırır. Böyle durumlarda polisin şiddet uyguladığını bildikleri için. Gösteriye gidenler kendilerini koruyabilmek için tedbir alarak gider. Emir aldık! Buraya giremezsiniz! Pekiyi şu taraf gidelim! Oraya da gidemezsiniz! İnsanlarında bir sabır sınırı vardır. Şehirlerde meydanlar süs için mi yapılır? Taksime giremezsiniz! Neden? Yasak! Kızılay meydanına girmezsiniz yasak. Meydanlarda yasakları kaldıran iktidarız diye övünen iktidar değil mi? Daha bu hafta içersinde Muşta yasakları biz kaldırdık. CHP, MHP, BDP bu yasakları kaldırabilir mi? Diyen başbakan değil miydi? Hiçbir şeye yaramayan çocuklarımıza okutulan andımızı biz kaldırmadık mı? Diyen başbakan değil miydi? Orada andımızın kaldırılmasını söylemesinin anlamı başkadır. Siz istediniz biz kaldırdıktır. Neden? Batıdaki bir mitingde, andımızı kaldırdık diyemiyor?

Bu ülkenin vatandaşları bu kadar şiddete maruz kalmayı hak etmiyor. AKP’yi götürürse bu şiddet götürecektir. Zaten bu şiddetin sebebi de iktidardan gitme korkusudur. Ben AKP’ye oy vermiş olsaydım! Vatandaşa uygulanan bu şiddeti gördükten sonra elim kırılsaydı da oyumu vermeseydim derdim. Ehliyetsiz bir genci polisler yakalayınca seçimlerde oyumu AKP’ye vereceğim demiş.

İktidar, polisin vatandaşa şiddet uygulamasından vazgeçmesini sağlamalıdır. Haberleri izlerken dehşete kapılıyorum. Genç, ihtiyar, kadın, çocuk demeden biber gazı, tazyikli su, plastik mermi sıkmaktan vazgeçmelidir. Bunu da sağlayacak olan iktidardır. Bugün başkasının başına gelenler yarın sizinde başınıza gelebilir. Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Mevkiler, makamlar, mekânlar gelip geçicidir. Baki olan insanlıktır. Eşek ölür semeri kalır. İnsan ölür! Yaptıkları kalır! Eserleri kalır! Berkin Elvanın hayatının baharında aramızdan ayrılması da bazılarının eseridir.  Bir senedir şehitler gelmiyor diye övünenler. Neye karşılık şehit gelmediğini de söylesinler. Şehit gelmiyor! Amma polisler iktidarın emrini ve iktidarın varlığını koruyabilmesi için gençlerimizi şehit ediyor. İktidara göre bu gençler bu ülkenin gençleri değil. Ben böyle bir dönem ne gördüm. Nede duydum! Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

12 -03 – 2014 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44