Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE HIZLA YALNIZLIĞA DOĞRU GİDİYOR

ÜLKE HIZLA YALNIZLIĞA DOĞRU GİDİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülke AKP’nin dış politikası nedeni ile her geçen gün yalnızlığa doğru gidiyor. Ahmet davutoğlu dışişleri bakanlığına getirildiğinde. Komşularımız ile sıfır sorun sloganı ile, bir çıkış yaptı. Hani bir değim vardır. Büyük lokma ye büyük laf söyleme derler. Bir ülkenin dış ülkeler ile ilişkisinin bozulması demek yalnızlığa doğru gittiğinin göstergesidir. Bu ayni zamanda dış politikanın iflası demektir. Bir ülke ile ilişkilerin bozulması hem siyasi hem ticari ilişkilerin askıya alınmasına sebep olmaktadır. İlişkilerimizin bozulduğu ülkelere bakalım. İsrail ile ilişkilerimiz bozuldu. İsrail ile ticari, askeri ilişkilerimiz vardı. Bu ilişkiler o kadar ileri boyutta idiydi ki. Suriye sınırımızdaki mayınlı arazinin mayınlarının temizlenmesini iktidar İsrail’e veriyordu. Muhalefetin direnmesi ile İsrail’e verilmekten vazgeçildi. Tayyip Erdoğan bu mayınlı arazinin İsrail’e verilmesine karşı çıkanlara “Yahudi düşmanları” demişti.

İnsansız hava uçakları İsrail’e sipariş verildi. İsrail uçakları Konya hava üssünde pilotları uçuş eğitimleri aldılar. Hatta İsrail ile askeri tatbikatlar yapılıyordu. Aramız bozulduktan sonra siyasi ilişkilerde kesildi. İki tarafta elçilerini çekti. Libya zamanında bize çok yardım etmişti. Kıbrıs çıkartmasında yanımızda yer aldı. Gerek varsa uçaklarım ve pilotlarımız emrinizde demiştir. Libya da müteahhitlerimiz ihaleler alıyordu. Ülkemize döviz kazandırıyordu. Türkiye ne yaptı! Libya muhaliflerinin yanında yer aldı. Muhaliflere valizle para yardımı yapıldı. Şimdi Libya da iş yapan firmalarımız Libya’ya sokulmuyor. İş yapan firmalarımızı resmen kovdular.

Suriye ile karşılıklı vize kaldırıldı. Aramız o kadar iyi ki Tayyip Erdoğan Fenerbahçe’yi Suriye’ye götürdü Tayyip Erdoğan ve Esat aileleri ile birlikte maçı izlediler.  İki ülkenin bakanlar kurulu Suriye de müşterek toplantı yaptı. Tayyip Erdoğan Gaziantep de miting yaptı. “Suriye ile vizeyi kaldırdık dimi. Suriyeliler gelip Gaziantep de alış veriş yapıyor dimi. Kazanan Gaziantep dimi” diye aynen bu konuşmayı yaptı. Konuşmasındaki dimi kelimesini kullandığı gibi yazdım. Ne oldu şahsi ihtiraslar uğruna Suriye ile düşman olduk.

Mısırla siyasi ve ticari anlaşmalarımız bitti. İran ile aramız limoni durumda sık sık İran’a giden Tayyip Erdoğan İran’a gitmez oldu. Kürecik radar üssünün kurulmasından sonra aramıza kara kedi girdi. Bu ülkelerle aramız bozuldukça uluslar arası kuruluşlarda yapılan oylamalar hep aleyhimize tecelli ediyor. Dünya futbol şampiyonasının ülkemizde yapılması için Brezilya da yapılan oylamaya iktidar tam kadro gitti. Ve kazanacağımıza garanti gözü ile bakılıyordu. Ne oldu? Oylamada kaybettik.

Geçtiğimiz gülerde Birleşmiş Milletler konseyi geçici üye seçimi yapıldı. Bu seçimde Suriye, İran, Yunanistan, Suudi Arabistan ve Mısır aleyhimize çalıştı. BM konseyi geçici üyeliğini İspanya aldı. Her yere elimizi sokarsak netice böyle olur. İtibarlı ülke olsaydık. Bu ülkelerin aleyhimize çalışmasının hiçbir etkisi olmazdı. Demek ki dış ülkeler nezdinde itibarımız bitmiş. Suudi Arabistan Suriye muhaliflerini bizimle birlikte destekliyordu. Bu muhaliflere birlikte yardım ettik. Şimdi neden bizim aleyhimize çalıştı. Kendi yaptığımız hata yüzünden. Mısır’dan kaçan Müslüman kardeşler örgütü yöneticileri Suudi Arabistan da ikamet ediyorlardı. ABD Suudi Arabistan’a Müslüman kardeşler örgütünü ülkenden çıkar dedi. Tayyip Erdoğan Türkiye’ye gelin dedi. İşte bunun için. BM konseyi geçici üyeliği seçiminde Mısır ile birlikte aleyhimize çalışmışlardır.

ABD iki senedir PYD ile görüşüyormuş. Bu görüşmeyi Türkiye den gizlemişler.  Ve PYD’ye silah yardımı yapmışlar. PYD’ye yapılan silah yardımı PKK’ya yapılmış demektir. Almanya PKK’ya silah yardımı yapacağını açıkladı. Barzani’n isteği vardı. Türkiye bir koridor açsın. Biz bu koridordan PYD’ye askeri yardım yapalım diyordu. İktidar buna haklı olarak sıcak bakmıyordu. ABD istedi! Bizde Barzani’n isteğini yerine getirmeyi kabul ettik. Bir söz vardır. “Çalma başkasının kapısın. Bir gün gelir seninde kapını çalarlar” derler. Başka ülkelerin iş işlerine karışırsan, senin içişlerine de uzaktan da olsa. Yakındanda olsa böyle karışırlar. Hani komşularımızla sıfır sorundu? Bırakın komşuları komşu olmadığımız ülkelerle dahi sorulu duruma geldik. İtibarımız sıfıra doğru düşüyor. Bu hem siyasi hem ekonomi yönde aleyhimize oluyor. AB de ülkelerinin içersinde Türkiye’ye destek verecek ülke kalmadı. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  20- 10- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44