Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE İÇ SAVAŞAMI SÜRÜKLENİYOR

ÜLKE İÇ SAVAŞAMI SÜRÜKLENİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Seçime 13 kaldı. Ülkede gerginlik her geçen gün artıyor. Kanunsuzluklar aldı başını gidiyor. Yargının yok edildiği yerde. Kanunun sözü dahi edilmez. En büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, dahi yolsuzluğun ve rüşvetçiliğin üzeri kapatılmaya çalışılıyorsa. Bu olayı da, toplum normal karşılama durumuna getirilmiş ise. Toplum ahlak değerlerini yitirmiş bir toplum haline gelmiş demektir.

Bir ülkenin başbakanı kör kurşuna hedef olarak hayatını kaybeden genç Burak için kahraman. Yine polisin kör gaz kapsülü ile hayatını kaybeden Berkini için teröristi derse. Sözün bittiği noktaya gelmişiz demektir. Din, ırkı, mezhebi, rengi ne olursa olsun. İkisi de bu ülkenin vatandaşıdır. Mezhepleri ayrı olan iki genci toprağa verdik. Ölen bir kişinin arkasından asla konuşulmaz. Bu iki gencin babaları birbirlerine başsağlığı diliyor. İkisinin de içleri alev alev evlat acısı ile yanarken dahi bu olgunluğu gösterebiliyorlar. Gösterilerde polisin uyguladığı aşırı güç insanlık dışı bir davranıştır. Göstericiler bir binanın kapısına dayanıyor. Bina sakinleri kapıyı açıyor. Göstericiler binaya giriyor. Poliste arkalarından giriyor. Yaka paça göstericileri gözaltına alıyor. Aman diyene kılıç kalmaz. Ayrıca polis önüne geleni copluyor. Bu göstericiler köle değil. Bu ülkenin vatandaşıdırlar. İzmir’de olan olay daha enteresan ve vahimdir. Gösterici açık olan kapıdan içeri giriyor. Polisler geliyor mu diye arkasına bakması ile birlikte polisin kaskı suratında patlıyor. Burnu kırılıyor. 4-5 polis üzerine çullanıyor. Adamı haşat ediyorlar. Adam hastaneye kaldırılıyor. Adam isyan ediyor. “Kimseye küfür etmedim. Hiçbir yere zarar vermedim. Demokratik hakkımı kullanıp eyleme katıldım” diyor. Yine polisin birisi arkadaşını şöyle bağırıyor. “Gözüne sık, gözüne” diyor. Polisin görevi vatandaşın malını ve canını korumaktır. Öldürücü darbe vurmak değildir. Copla ödünç eşeğe vurur gibi vurmak değildir.

Berkinin ölüm şeklini protesto edenlerin. Karşısında gurup oluşturup da saldıranlar kimlerdir? Çoğunun elinde sopa, tırmık, kürek vardı. Kimdir bunlar? Tokatta Berkinin ölün şeklini protesto edenlere bir gurup bağırıyordu. Belki sizlerde duymuşsunuzdur. İnadına AKP diye nara atıyorlardı. Bunun anlamı evlerinde zor tutulan % 50 olmasın?

İki gencin ölüm olayları bütün ülkeyi yasa boğmuştur. Birisi yeni askerden gelmiş. Diğeri hayatının baharını yaşamaya yeni adım atmış 14 yaşında bir çocuğumuz. Bir önceki yazımda da belittim. Suç atmak çok kolaydır. Bu çocuk bakkala ekmek almaya giderken gaz fişeğinin kapsülünün kafasına isabet etmesi neticesinde 269 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Hayata ne yazı ki tutunamadı. Bu iki genç iktidarın gözünde birisi terörist olarak toprağa verildi. Diğeri kahraman olarak toprağa verildi. Her ikisinin de ruhları şad mekânları cennet olsun. Arkalarında çok tartışılacak mevzular bırakarak gittiler. Ülkenin başbakanı birisini karham ilan etti. Birisini de terörist ilan etti. Hâlbuki ne olursa olsun ailelerine başsağlığı dileyebilirdi. Ölüm olayına dahi ayrımcılık sokuldu. İşte bu durum çok tehlikeli bir durumdur. Bu olaylar seçime kadar böyle devam ederse Allah korusun ülke iç savaşa doğru sürüklenir. Onun için siyasilerin ortamı germeden. Gerginliği ortadan kaldırmaları gerekir. Ortamı iktidar germeye çalışıyor. MHP’yi paralel devletle birlikte hareket ediyor, diye. Vatandaşa şikâyet eden başbakan, şimdide DHKP/C ile birlikte hareket etmekle suçluyor. Bu olay ortamı germeye çalışmaktır. Bahçeli bunu ispat etmesi için başbakana mesaj gönderdi. MHP’liler bunu kesinlikle içlerine sindiremezler. Başbakanda bunu bildiği için MHP’nin geçlerini sokağa çekmeye çalışıyor. MHP bu oyuna gelmeyecektir. Sokak çatışmalarından medet beklentisi var, AKP’nin. Bu olay ülkeyi bambaşka bir ortama çekmek içindir. Milleti sağduyulu olamaya davet ediyorum. Sakın olasınız ki provokatörlerin oyununa gelmeyin. Ülkemizi iç savaşa sürüklemeye çalışanlara fırsat vermeyin. Aklıselim davranın. İktidara da tavsiyem ortamın gergiliğini düşürmek sizin görevinizidir. Bu ülke bu yaşanları hak etmiyor. 19 Marta meclis olağanüstü toplanacak. Tezkerelerin durumu görüşülecek. Muhalefet dosyalar hakkında bilgilenmek istiyor. İktidarda bilgilendirme olmayacak diyor. AKP CHP milletvekillerinin de fezlekeleri var. Onlarda meclise gelsin diyor. O fezlekeler geleli çok zaman oldu. Şimdiye kadar neden meclise gelmesini istemediler de şimdi istiyorlar? Zaten her şey hazırlandıktan sonra işleme tabi tutuluyor. 27 klasör olan fezleke dosyaları neden 11 klasör olarak meclise geldi? Bu akıllarda bazı istifhamların belirmesine sebep olmakta dadır. Bakalım sonunda ne olacak göreceğiz. Bu fezlekeler mecliste gerginliği artıracaktır. Allah verede aklıselim hâkim gelir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

15 – 03- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44