Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE KAN KAYBEDİYOR

ÜLKE KAN KAYBEDİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülke kan kaybediyor. Önümüzde birçok sorun var. Hem de bu sorunlar az buz sorun değil. Ülkenin geleceği ile ilgili sorunlar. İç kaynaklı sorunlar. Dış kaymaklı sorunlar. İç kaynaklı sorunlardan başlayalım. Cumhurbaşkanımızı seçtik. Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi iç sorunların artmasına sebep olmuştur. Cumhurbaşkanının atadığı başbakan sözünden dışarıya çıkmayacak olan bir kişidir. Cumhurbaşkanı bütün yetkiyi elinde tutmak için. Rejim değişikliğine gidecektir. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçilmesi arzusundadır. Onun için 2015 senesinde yapılacak seçimler için hedef başkanlık sistemidir. Bunun içinde anayasa değişikliğine gidilecektir. Bu anayasa yeni Türkiye’nin anayasası olacaktır. Yeni Türkiye’yi kim telaffuz ediyor, AKP. İşte bu anayasa AKP’nin anayasası olacaktır. Anayasaya neler girecek. Neler çıkacağına AKP karar verecektir. Bu anayasa ile ülkenin tek yetkilisi cumhurbaşkanı olacaktır.

Yargı tamamen siyasallaştırılacak. Bunun ilk adımı. HSYK seçimi ile gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Onun için hâkim ve savcıların maaşlarına 1155 TL zam bakanlar kurulunda. Ordu gereğinden fazla yıpratıldı. Ordu eski güçlü ordu değil. Ordu tırnakları ve dişleri sökülmüş aslan haline getirildi. İktidar tarafından kahraman ve tarih yazan polis ilan edilen emniyet teşkilatı param parça edildi. Bir teşkilattan 2.500 kişini ihraç edilmesi ne demektir?  Ayni ordunun durumuna düşürülmesi demektir. Ordu eski gücünde değil. Polis teşkilatı eski durumunda değildir. Polis teşkilatı birbirine düşürüldü. Bir amirin polis memuru tarafından kelepçelenmesinin ağırlığını biliyor musunuz? Tutuklu bir amire saygısızlık yapılmasının ağırlığını biliyor musunuz? Bir generalin bir asker veya polis tarafından gözaltına alınmasının ne kadar onur kırıcı olduğunu biliyor musunuz? Ordu ve polis teşkilatından eski verimin alınması kolay değildir.

Günden güne PKK’nın eylemlerinin artması, isteklerinin yapılması için devlete meydan okumaları. İstanbul’un göbeğinde kimlik kontrolü yapmaları ne demek oluyor. Biz varlığımızı yalnız doğuda değil. Batıda da hissettireceğiz demektir. Açılım diyerek şımartılan PKK yandaşları şımarıklıklarının üzerine bir yenisini ekliyorlar. Bunlar önümüzdeki günlerde bu şımarıklıklarının üzerine yenilerini ekleyeceklerdir. Artık işin gizlisi falan kalmadı. Öcalan’a açık açık af istiyorlar. Bu noktada iktidarla işbirliği yaparak anayasanın değiştirilmesine katkı vereceklerdir. Böylelikle de isteklerini alacaklardır. Bular başlıca iç sorunlardır.

Birde dış sorunlar var. ABD’nin Türkiye’den istedikleri var. Sınırlarınızı terör örgütlerine kapatacaksınız. Orta doğuda bizim çizgimize geleceksiniz. IŞİD ile yapılacak mücadeleye katılacaksınız. Türkiye bunları yerine getirse bir türlü, getirmese bir türlü, her türlüsü de iktidarı zora sokacak istekler. Suriye deki terör örgütleri ile içli dışlı olmuş durumdayız. Esat’ı devirmek için oradaki terör örgütlerine her türlü yardımı yaptık. Bu terör örgütlerine sınırlarımız açtık. Suriye’ye girmelerini sağladık. IŞİD’dın Gaziantep de eğitim kampı olduğu iddia edildi. Bunu da yalanlayan hiçbir yönetici olmadı. Şimdi bunlara sınırlarımız kapatmak o kadar kolay olmaz. IŞİD’dın ülkemizde çok militanı var. Ramazan bayramında cihada çağrı namazı kıldılar. Orada namaz kılanlardan başka ülkenin çeşitli yerlerinde daha ne kadar vardır.

ABD orta doğuda bizim çizgimize geleceksiniz diyor. Biz ne dersek onu yapacaksınız. Türkiye haklı olarak PKK’ya silah verilmesini istemiyor. Çünkü o silahlar yarın Türkiye’ye karşı kullanılır. PKK üs düzey yöneticilerinden birisi “bu sayede daha da güçlendik” diyor. ABD PKK ve Peşmargelere şu kadar silah gönderin derse ne yapacağız. Bu kendi ayağımıza kurşun sıkmak olur. Diğer terör örgütlerine silah yardımı yaptığımız açığa çıktı. Irak da IŞİD’ın kullandığı silahların MKE yapımı olduğu iddia edildi. Onlara verdiniz PKK’ya da vereceksiniz derlerse ne yapacağız. Mecburen PKK’ya silah vereceğiz.

IŞİD ile mücadeleye katılacaksınız dediler. IŞİD’ın elinde rehinelerimiz var. Ya bizim rehinelerimize bir şey yaparlarsa iktidar bunun hesabını nasıl verecek. IŞİD Türkiye’ye karşı cephe alırsa ne olacak. İki tarafı pislikli bir çomak neresinden tutarsan tut elin pislik olacak. Onun için işimiz çok zor. ABD’nin Türkmenlere yardım etmesine çok sevindim. O Türkmenlerin kaderlerine terk edilmesine çok üzülüyorduk. Bir parça rahatladık. Ülkenin bu sorunlarla karşı karşıya olması ülkenin kan kaybetmesine sebep olacaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  11- 09 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44