Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE TERÖRİSTLERLE YAŞAMAYA MAHKÛM EDİLİYOR

ÜLKE TERÖRİSTLERLE YAŞAMAYA MAHKÛM EDİLİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Müslüman ülkelerde ne kadar terör örgütü varsa. Hepsinin militanları ülkemizde cirit atıyor. Ülke teröristlerle yaşamaya mahkûm ediliyor. Dünyada bizim kadar ülkesinde terörist barındıran bir ülke yoktur. PKK, DHKP, Hizbullah, IŞID, El kaide, El Nusra gibi terör örgütlerinin militanları ülkede elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Sınırlarını teröristlerin geçişlerine açan başka bir ülke olduğunu tahmin etmiyorum.  Bunu NATO devletleri bildiği için. NATO zirvesinde Türkiye’yi sınırlarını terör örgütlerine kapatması için ikaz ettiler. Bu NATO devletleri arasında itibarımızın zedelendiğinin bir göstergesidir. NATO üyesi olan bir ülke herhangi bir devlet veya terör örgütü tarafından saldırıya uğrarsa NATO üyesi olan ülkeye yardım eder. Bu IŞİD denen terör örgütünün ne yapacağı belli değil. Kuzey Suriye de devletin kurdu. Maddi yönden daha da iyi duruma gelmek için. Irak da petrol sahası olarak ikinci büyük olan Musul’u istila etti. İleride Hatay’ı kendi topraklarına katmak istemeyeceğini kimse garanti edemez. Ülke böyle bir olayla karşılaştığında NATO’nun Türkiye’ye yardım etmesi gerekir. Amerika’nın Ankara da görev yapan büyük elçisi “ Türkiye’yi terör örgütleri ile işbirliği yapmaması konusunda uyardık. Bizi dinlemediler” diyor. Bu durumda NATO siz terör örgütleri ile işbirliği yaptınız. Size yardım edemeyiz derlerse ne yapacağız?

Senelerdir terörle mücadele eden. Binlerce şehidini bu mücadele de toprağa vermiş bir ülke. Terör örgütlerinde uzak durması gerekirken, terör örgütlerine sınırlarını açarsa, üstelik bir de bu terör örgütlerine yardım ederse. O ülkeyi NATO’dan dışlarlar. PKK olayından ders almadığımız belli. Başımızın belası PKK varken. Üstüne bir belada IŞİD çıktı. Mısırın Müslüman kardeşler örgütünün yönetim kadrosunda olup da. Darbede Katara kaçan yöneticileri ülkemize geliyor. Bölge ülkeleri dahi bu Müslüman kardeşler örgütünü terör örgütü listesine almış durumda iken. ABD’nin isteği üzerine Katar bu örgüt yöneticilerini ülkesinde çıkarıyor. Terör örgütleri ile işbirliği yapıyorsunuz suçlaması ayyuka çıkmışken. Biz bu Müslüman kardeşler örgütünün yöneticilerini ülkemize kabul ediyoruz. Bu örgüt üyelerinin bazılarının ülkemize geldiği iddia ediliyor. Ülkemizden bölgeyi karıştıracaklar.

Bu terör örgütleri yüzünden ekonomimiz zarar görüyor. IŞİD Asi nehrinin içersin den boru geçirmiş. Bizim topraklarımız içersin de olan yerleri toprak altına almış. Köylerin bahçelerine istasyon kurmuş. Kuzey Suriye den mazot pompalıyormuş. Telsizle de aç kapat diye durumu idare ediyorlarmış. Mazotun litresi 1,5 TL’ye satılıyormuş. Bu bizim ekonomimize darbe değil midir?

Bir ülke terör örgütünü ancak menfaati doğrultusunda kullanır. Bizim bu terör örgütlerinden ne beklentimiz olabilir. Terör örgütlerinin mali kaynakları bellidir.  Kaçakçılık ve uyuşturucu terörün en önemli gelir kaynağıdır. Bu gün doğu illerinde hatta batıda dahi sigara, mazot, çay kaçak satışları sektör durumuna gelmiştir. Bunlar ülkenin ekonomisine darbe vurmaktadır. Yalınız iktidarları devirmek için. Yola çıkanlar bu terör örgütlerini kullanarak iktidarları devirirler. Veya kendi iktidarlarını korumak için terör örgütlerini kullanarak menfaatlerinin korunmasını sağlarlar. Yani birisi iktidarı devirmek için. Bir diğeri de iktidarını korumak için kullanırlar. Terörün beslendiği kaynaklardan biriside budur. Terörü kullananlar besler.

Suriye yönetimini devirmek için. Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye terör örgütlerini kullanmadılar mı? Bizi bu bataklığın içersine bu düşünce itmedi mi?  IŞİD diye bir devletin oluşmasına bu zihniyet sebep olmadı mı? IŞİD özgürlüğümüzü ilan edip devlet kuracağız dediğinde o zamanın dışişleri bakanı. Şimdiki başbakan Davutoğlu “devlet kurmalarına izin vermeyiz” demişti. Bu söylem bizim sözümüz geçer. Anlamına gelmiyor mu? Pekiyi ne oldu? Irak, Şam, İslam devletini kurdular.  Sesimiz çıkmadı. Konsolosluğumuzu bastılar konsolos ve konsoloslukta çalışan personellerimizi rehin aldılar. Tayyip Erdoğan “tere yağdan kıl çeker gibi personelimizi çekip alacağız” demişti. Ne oldu? 100 gündür hala vatandaşlarımız rehin.  Rehinelerimizin durumu belli değil. Aileleri perişan! Bu belayı başımıza kendimiz aldık. Besledik kargayı oydu gözümüzü. En büyük yanlışımız ülkemizin sınırlarını terör örgütlerine açmamızdır. Şimdi önümüzde iki tarafı pislik bir çomak duruyor. Neresinden tutmaya kalksak elimize bulaşacak. Bu batağa çok hevesli girdik. Şimdi çıkamıyoruz. Bu belalar yetmiyormuş gibi. ABD’nin baskısı ile Katar Müslüman kardeşler örgüt yöneticilerin ülkesinde çıkarıyor. Biz onlara kucak açıyoruz. Ülkemizdeki örgütler yetmiyor. Bir bela daha geliyor başımıza. Allah sonumuzu hayır eylesin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18 – 09 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44