Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE BU KADAR SORUN VARKEN

ÜLKEDE BU KADAR SORUN VARKEN


Ülkede bu kadar sorun varken liderlerin tartışmalarına bakın. Sen meşru değilsin. Öbürü sen meşru değilsin tartışması yapıyorlar. Ordu Suriye ye girme için hazırlık içerisinde. Ekonomi krizi vatandaşı kara, kara düşündürürken. Vatandaşın mağduriyetine çare aranmıyor. Liderler kendi ikballeri için birbirlerini eleştiriyor. Kendilerini kaptırmışlar mahalli seçimlere vatandaşı düşünen yok ki? Bazı olayları gündemden kaçırmak için muhalefet eleştiriliyor.

Cumhur ittifakında olanlar karşılarındaki ittifakı zeliller olarak eleştiriyorlar. Bir ara Devlet Bahçelide buna benzer bir kelime kullanmıştı. Zelil kelimesi çok anlamlı bir kelimedir.  Kısaca aşağılamak, hor görmek işe yaramaz gibi anlamlar içeren bir kelime. Bu kelimenin anlamını çok kişi bilmiyor. İyi bir şey söylendiğini zannediyor. Eski iktidarlar dönmelerinde böyle kelimeler kullanılmadığı gibi. İsimden kesinlikle bahsedilmez adap dışına çıkılmazdı. Herkesin başarısı da, başarısızlığı da kendisine aittir. 

% 25 oyu olan bir partinin liderini böyle eleştirmek siyasetin seviyesinin düşmüş olmasının göstergesidir. O kadar sorun arasında bunlar konuşuluyorsa? Sorunlara çare aranmıyor demektir. AKP iktidara geldiği günden beri anayasa değişikliğinden bahsediyordu. Bir zamanlar anayasa hazırlatmak için bir ekip kuruldu, Adapazarı yakınlarında bir yerde bu ekibe anayasa hazırlatıldı. Bu hazırlatılan anayasa Amerikan elçiliğine verildi.

Bir daha bu anayasadan hiç bahsedilmedi. Sonra mecliste anayasa yapma komisyonu kuruldu. Komisyon başkanı da Burhan Kuzu idi. Yanlış hatırlamıyorsa başkanlık sistemi yüzünde dağıldı. Zaten mevcut anayasanın 120 civarında maddesini değiştirdiler. Şimdi ortada anayasa ihlali yapılıyor. Meclis başkanı meclis başkanlığı kimliğini taşıdığı müddetçe parti çalışmaları yapamaz. Meclis başkanı şimdi parti propagandası yapıyor.

Bu anayasa ihlalidir. Muhalefet meclis başkanının istifa etmesini istiyor. Cumhurbaşkanı ?ne istifası? diyor. Yani istifa etmeyeceğini söylüyor. Esas gündemde olası gereken bu olaydır. Anayasaya uyulmayacak ise anayasa yapmaya ne gerek var. Bir ülkenin anayasası ülkenin kanuni yönden nasıl hareket edeceğini belirler. İsmi üstüde yasaların anasıdır. Anayasaya uyulmaması demek diğer mahkemelerin verdiği karara hiç itibar edilmeyecek demektir.

Ekonomi iyi deniyor. İyi deniliyor da bu zamlar neyin nesi? Kocaeli körfezine yap işlet modeli ile yapınan Osman gazi köprüsünün geçiş ücretlerine zam yapıldı. Geçiş ücreti 103 lira oldu. Bununla olsa yine iyi bu köprüye yapılan bir bağlantı yoluna ise % 100 zam yapıldı. Bu köprüye garanti geçiş sayısı verildiği için.

Bu garanti geçiş hiçbir zaman gerçekleşmediği için. Hazine her ay garanti geçiş parasını tamamlıyordu. Şimdi bağlantı yoluna yapına zam ve geçiş ücretine yapınan zamdan sonra araba geçiş sayısı daha da azalacaktır. Artık bu köprüden ülkemizin kasasına 5 kuruş girmeyecektir. Birde dolar üzerinde anlaşma yapılmış birde kur farkı ödenecek. İstanbul boğazına yapılan Yavuz Sultan Selim köprüsü de yap işlet modeli ile yaptırıldı.

Bu köprü içinde geçiş garantisi verildiği için. Önceden yapılan iki köprünün geliri bu köprünün açığını kapatıyor. Birde Avrasya tüneli var. Bu tünelde zarar yazıyor. Burası içinde hedeflenen geçiş sayısına ulaşılamadığı için. Bu tünelde zarar ediyor. Onun için şunu yaptık bunu yaptık diyorlar da. Şu köprüleri yaptık diyemiyorlar. Buna benzer yapılan hava meydanları da var. Mesela afyon hava meydanı içinde yapan şirkete zarar ödeniyor.

Bu hava meydanı içinde uçak iniş kalkış garantisi verilmiş.  Tutturulamadığı için verilen garantinin parası ödeniyor. Nereden bakarsanız bakın hep ayni olaylarla karşılaşılıyor. Şehir hastanelerinin de ayni durumda olduğu iddiası var. Şu gereksiz yerlere ödenen paralar olmasaydı. Ülke bu sıkıntılara girmezdi. Şimdi seçim dolayısı bazı harcamaların içerisine girildi. Seçimden sonra ne olacağı hiç belli değil. Verdiklerini de geri alıyorlar.

Kesenin ağzın biraz araladılar dağıtmaya başladılar. Hani bir söz vardır. Yediğiniz hurmalar gün gelir boğazınızı tırmalar derler. Ben şimdi hiç verilmesinden yana değilim. Seçim yatırımı için şimdi verirler seçimden sonra tırmalattırırlar. Sakın ha 2019´zun 2018 den iyi olacağını düşünmeyin. 2018´zi arayacağımızı tahmin ediyorum. Libya ya, Suriye ye, Barzani ye bazı başka ülkelere harcadığımız paraları şimdi mum yakıp arıyoruz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-O1-2019 Mustafa KOÇAL   

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44