Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE GDO´LU ÜRÜN SORUNU VAR

ÜLKEDE GDO´LU ÜRÜN SORUNU VAR


Ülkede beka sorunu var deniyor. Ülkede tek bir beka sorunu var. Oda GDO´lu ürün sorunudur. 2006 senesinde çıkarılan bir kanunla yerli tohum üretimi yasaklandı. Dışarıdan getirilen tohumların kullanılması mecburiyeti getirildi. Yerli tohum kullananlara destekleme verilmedi.

Ülkede esas beka sorunu GDO´lu ürünlerdir. GDO´lu ürünler kullanılmaya başlandıktan sonra hastalıklar arttı. Bu GDO´lu ürünlerle bizi zehirliyorlar. Kanseri tetikleyen maddeler var. Onun için ülkemizde kanser hastalığı arttı. GDO´lu tohumlar toprakta böcek oluşturuyor. Bu böcekleri yok etmek için. İlaç bu tohumları üreten firmalardan alınıyor. Bu ilaçlarla toprak zehirleniyor.

Hatırlarsanız o zamanlar tarla fareleri arttı. Fakat bu zehirli topraklardan en çok etkilenen yılanlar oldu. Yılanlar ölmeye başladı. Fareler arttı. Çünkü arazide yılanlar farelerle besleniyordu. Doğuya yılan getirmeye gidenlerin olduğunu hatırlıyorum. İlaçlar ve gübrelerde kanseri tetikleyen maddeler yer aldı. Böylelikle çeşitli hastalıklar meydana gelmeye başladı.

Bilhassa kanser vakaları daha çok arttı. İşte ülkenin beka sorunu sağlıktır. Bu olay birbirine bağlıdır. GDO´lu tohumları üretenler ayni zamanda ilaçları da üreten firmalarla birlikte çalışıyorlar. Veya kendileri ilaçları da üretiyor. Öyle bir tohum üretiyorlar ki? Bu tohumun ürününden tohum üretilemiyor. Bu aynen şuna benziyor. Çocuğu ana karnında iken kısırlaştırma gibi bir şey. Ülkenin beka sorurunu olduğunu söyleyenler.

Bu ülkenin beka sorunundan hiç bahsetmesinler. Ülkenin beka sorunu zaten yok. Esas beka sorunu olacak olan. Bu GDO´lu tohumlardır. Yerli tohum yasaklandı GDO´lu tohumlar kullanılmaya başlandı. Hastalıklar arttı. Millet hastalıklardan başını kaldıramaz hale geldi. Sigaradan daha tehlikeli olan GDO´lu tohumlardır. SMA hastalığını son senelerde duymaya başladık. İki sene önce eşim altı eylül fakültesinde tedavi görürken.

Hiç duymadığım hastalıkları duydum ve gördüm. Derhal tedbirinin alınması gereken olay bu yabancı tohumlardır. Topraklarımız daha fazla zehirlenmeden. Yerli tohum üretimini yasaklayan kanunun yeniden gözden geçirilmelidir. Yoksa ileride bu topraklarda üretilen hiçbir sebzeyi ve meyveyi yiyemez duruma geleceğiz. Organik deniyor. Ben artık bu organik söylemine de inanmıyorum. Çünkü toprak zehirli duruma geliyor.

Zehirli toprak da üretilen hiçbir sebze ve meyve organik olmaz. Bu organik kelimesi alıcıyı kandırmadan başka bir şey değildir. Organik denilen ürüne ilaç veriliyor mu? Gübre veriliyor mu? Meyveyi büyütmek veya olgunlaştırmak için ilaç veriliyor mu? Bunlar organik dedikleri ürünlere mutlaka veriliyor. Organik olması için yerli tohum olması gerekir. Gübre olarak hayvan dışkısı kullanılmalıdır. İlaç özel olması gerekir. Ülkede yerli tohum üretimi yok ki organik olsun.

Kendi elimizle topraklarımızı zehirliyoruz. Biz elmanın kurtlu olanını yemeyiz. Öyle değil mi? Fakat esas yenecek elma kurtlu elmadır. Çünkü ilaç verilmemiştir. Ben bunu bir dergide okudum. Amerika da en makbul elma kurtlu elma imiş!  Ülkenin beka sorunu yoktur. Bana göre beka sorunu yabancı tohumlardan dolayı sağlık sorunudur. Topraklarımızın zehirlenme sorunudur. Onun için önce yerli tohum üretimi serbest bırakılmalı. Ve yerli tohum üreticileri desteklenmelidir. Ondan sonra yabancı tohum yasaklanmalıdır. Hem topraklarımızın zehirlenmesi önlenir.

Hem de yabancı tohumlardan dolayı artan hastalıklar önlenmiş olur. Dışarıya ihraç ettiğimiz bazı sebze meyveler ilaçlı diye geri gönderiliyor. Ayni sebze ve meyveleri biz burada yiyoruz. Tarıma önem verilmelidir. Türkiye tarım ürünlerinde kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri idi. Şimdi tarım ürünlerinin hemen, hemen nerede ise hepsini dışarıdan ithal eden ülke durumuna geldik. Neden saman ithal ediyoruz hiç düşündünüz mü? Tarım ürünü olan buğday ve arpanın saplarından saman elde edilir. Bu bunları üretmeyince de samanı dışarıdan almak durumunda kalıyoruz.

Ben çiftçi çocuğuyum. O zamanlar yediğim sebze ve meyvenin tadını şimdi bulamıyorum. Bu sene öyle karpuzlar gördüm ki. Taş gibi karpuz olur mu? Kavun ona keza tatlı kavun yiyemedik. Nedir bunların sebebi? Tohum, gübre ve ilaçlardır. Benim bildiğim çekirdeksiz üzümün taneleri küçük olur. Ve tatlı olur. Şimdiki çekirdeksiz üzümün taneleri iri ve tatsız oluyor.

Basıyorlar ilacı taneler büyüyor. Artık kendi özümüze dönmeliyiz. Yerli ve millilik sözle olmaz. İcraatla olur. Bilhassa yerli tohum üretimine hemen geçmeliyiz. Topraklarımızı zehirlenmeden kurtarmalıyız. Tarım ilaçlarını kendimiz üretmeliyiz. Hastalıkların önüne yerli tohum ve yerli tarım ilaçlarını kendimiz üreterek geçebiliriz. Genç sağlıklı nesil yetiştirmek bunlara bağlıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02- 02- 2019 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44