Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE GERİLİM TIRMANIYOR

ÜLKEDE GERİLİM TIRMANIYOR


Ülkede her geçen gün gerilim tırmanıyor. Zannetmeyin gerilim kendiliğinden tırmanıyor. Gerilimden medet umanlar var. Bir ülkenin meclisi her gün tartışma yaşıyorsa. Bu tartışmalar kavgaya kadar gidiyorsa. Burada bir sorun var demektir. Terörü tırmandıran iktidar, şimdi ortamı germek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne uğruna yaptıkları bellidir. Başkanlık sistemine geçmek için. Bu ortamın gerilmesinden medet umuyorlar. Meclisteki gerilim sokağa taşınmaya çalışılıyor. Son günlerde muhalefet lideri Kılıçdaroğluna yapılan saldırı. Gerilimin sokağa taşınmasına yöneliktir. İstanbul fatih camisinde cenaze töreninde yapılan olaydan sonra. Buna benzer bir olayda Edirne de yaşandı. İktidar kendisini korumak için. Her türlü tedbiri alıyor. Fakat muhalefet liderini korumak için tedbir almıyor. CHP teşkilatı genel başkanlarını korumak için. Kendileri tedbir alıyor. Bu seferde CHP´nin karşısına polis çıkıyor. Edirne de polisle CHP´liler arasında tartışma çıktı. Nerede ise arbede çıkacaktı. Muhalefeti kötüleyebilmek için. Ellerinden geleni yapıyorlar. Teröristi hastanede ziyaret etti diyorlar. Böyle bir şeyin olmadığını Kılıçdaroğlu söylüyor. Mecliste kurulan bir komisyon cezaevlerini geziyormuş. Bu komisyonda AKP´nin de vekilleri olduğu halde. Cımbızla bazı olayları çekiyorlar. Onu milletin önüne koyuyorlar. Şimdi ben iktidara bir şey somak istiyorum. Devletin askerini, polisini şehit eden PKK militanını devletin parsı ile hastanede tedavi ettiriyorsunuz? Ya o yarlı militanı almak için hastaneye baskın düzenlerlerse bunun sorumlusu kim olacak? Acaba (Allah korusun) bizim yarlı bir askerimiz ve polisimiz onların elinde olsa. Tedavi ettirirlerse şerefsizim.

Böyle durumlarda ortamın yatıştırılması için iktidarın itidalli davranması gerekmez mi? Ama öyle olmuyor! Adalet bakanı Bekir Bozdağ ortamın gerginliğini düşüreceği yerde. Yangına körükle gidiyor. Keza cumhurbaşkanı muhalefet için. Açıyor ağzını yumuyor gözünü. Verip veriştiriyor. Cumhurbaşkanını böyle durumlarda parti liderlerini toplayıp, liderleri itidalli olmaların önermesi gerekmez mi? Ama nerede ortamın gerilmesine katkıda bulunuyor. Ortada vahim bir durum varken ve bu vahim olay ülkeyi kargaşaya sürükleyeceği belli iken. Neden hala tedbir alınmıyor? Ülkeyi nereye götürmek istiyorlar? Ülkenin ana muhalefet lideri ölümle tehdit ediliyor. İktidarın umurunda değil. İktidarın görevi kim olursa olsun. Kişilerin can güvenliğini sağlamakla mükellef olan iktidardır. Yine söylüyorum! Fatih camisinde olan olay başbakan Binali Yıldırım´a yapılmış olsaydı? O dört kişi serbest bırakılır mıydı? Şehide son görevini yapma her vatandaşın hakkıdır. Bunu kimsenin engellemeye hakkı yoktur. Şehit cenazelerinin kalabalık olmasından korkanlar var. Bu gün ana muhalefet lideri tehdit edilir. Yarın başka birileri tehdit edilir. Amaç şehit cenazelerinde fazla cemaat toplanmasındır. Şehit cenazelerinde bundan böyle yaşanacak olaylar. Tehlike arz ediyor. CHP teşkilatları liderlerini korumak için. Gençlik kollarını ve vekilleri görevlendirmiş. Bundan sonra şehit cenazelerine aktrolar daha toplu ve hazırlıklı geleceklerdir. Sırf CHP´lilerle hır çıkarmak amacı ile. Aktrolar ile CHP´nin geçlik kolları birbirlerine saldıracaklardır. Siyaset gün geçtikçe çirkinleşiyor. Çirkinleştikçe de ortam geriliyor. Bu gerginlik iyiye alamet değildir. Kılıçdaroğluna bu saldırıları yapanlar. Mutlaka cezalandırılmalıdır. Çünkü ülkenin geleceğini tehlikeye atıyorlar. Başka bir Türkiye yok. Bu ülkede birlikte yaşamak durumundayız. Onun için siyaset edebi ile yapılmalıdır. Ortamı gererek sağlanacak menfaatin kimseye faydası olmaz. Bırakın siyaseti önce bu millete insanca yaşama hakkı verilsin. Kim terörden menfaat bekliyorsa, ortamın gerilmesinden çıkar çıkarmaya çalışıyor ise. Bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor demektir. İktidar bazı şeyleri iyi düşünmelidir. Nerede ise yalnızlığa terk edilmiş bir ülke durumuna geldik. Dışarıda hiç itibarımız kalmadı. Cumhurbaşkanın Mehmet Alinin cenazesini bahane ederek Amerika´ya gitti. Amaç Obama ile görüşmek idi. Fakat umduğunu bulamadı hemen geri döndü. Konuşmak amacı ile gitti cenazede konuşturmadılar. Diyanet işleri başkanına kuran okutmak istedi. Okutmadılar! Cenazeye Obama da gelmeyince onunla da konuşma ikanı bulamadı. Bunun bir tek anlamı vardır. Dışarıda itibarımızın kalmadığıdır. Ülkenin durumu her gün kötüye gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Bir an önce ülkedeki gerilimin düşürülmesi gerekir. Yoksa ülkede karmaşa yaşanması kaçınılmaz olabilir. Cumhurbaşkanı liderleri toplayıp ülkenin bir an önce gerilimden kurtulmasını sağlamalıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenler! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenler! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11- 06 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44