Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE HER ŞEY GÜLÜK GÜLİSTANLIK

ÜLKEDE HER ŞEY GÜLÜK GÜLİSTANLIK


Ülkede kötü olan hiçbir şey yok. Her şeyin gülük gülistanlık olduğunu yetkililer söylüyor. Güçlü bir ekonomimiz var diyorlar. Güçlü bir ekonomiye sahip olan ülkenin borcu olur mu? Vatandaşın borcu olur mu? Türkiye öyle bir noktaya geldi ki. Borç ödenemeyecek duruma geldi. Ülkenin borcu 738 milyar 597 milyon 638 bin lirayı buldu. Borcun ödenebilmesi için üretim olması gerekir. Tarımdan destek gelmesi gerekir. Türkiye üreten ülke olmaktan çıktı tüketen ülke oldu.

Üretim her geçen gün geriliyor. Çünkü maliyetler yükseliyor. Maliyetin yükselmesi üreticiyi tedbirler almaya zorluyor. En başta işçi çıkarıyor. Az üretiyor maliyeti düşürecek tedbirler alıyor. Tarımdan destek gelmediği gibi tarım ürünlerinin nerede ise tamamını ithal eder hale geldik. Keza hayvancılı da dibe vurdu. Canlı havya ve hayvansal ürünleri de ithal eder durumdayız. Devamlı borçlanan bir ülkenin ekonomisi nasıl güçlü olur. Bunu anlamak mümkün değil.

Devlet borlu olunca vatandaşta borçlu oluyor. Vatandaşın bankalara olan borcu her geçen gün artıyor. Vatandaşların nerede ise tamamının bankalara borcu var. Vatandaş borçla geçimini sürdürüyor.  Esnaf işlerini borçla çeviriyor. Bir lirayı kredi kartına çektirenleri gördüm. Köylünün pamuğu bitti. Tütünü bitti. Pancarı bitti. Tarım ürünlerini kendi ihtiyacı kadar ekmeye başladı. Eskiden köyden şehre kışlık ihtiyaçları gelirdi. Şimdi şehirden köye ihtiyaçlar gidiyor.

Şimdi köylünün zeytinliklerine göz dikildi. Zeytinlikler imara açılıyor. Bu tasarı gündeme gelince yoğun eleştireler geldi vazgeçtik dediler. Zeytinliklerin 300 metre yakınına fabrika kurulmayacak dediler. Bunu da öyle bir bağladılar ki. Kamu yararı varsa buna uyulmayacak. Çıkardıkları kanunla zeytinlikler bal gibi imara açıldı. Kamu yararı varsa zeytinliklerde maden araması dahi yapılacak.

İktidar sağ gösterdi. Soldan vurdu. 15 zeytin ağacından aşağı olan yerler imara açılacak. Zeytin ağaçlarının yok edilmesi. AKP´nin politikasında varmış. Ahmet Davutoğlu başbakanlı döneminde şöyle bir söylemi sosyal medyada yer aldı. Bakın o dönemin başbakanı ne diyor. ?Zeytin ağacı yerine İslam´a uygun helal ağaç dikelim. Zeytinyağı ile yapılan mezeler içki sofralarını süslüyor. Bu mezeler içki tüketimini artıyor. Bu nedenle zeytin ağaçları sökülmeli. Zeytin, Rumların Truva atı olarak bıraktığı bir bitkidir. Fazla tüketildiğinde kısırlaşmaya sebep oluyor?.

Buyurun size zeytin ağacı ile ilgili AKP´nin politikası, durup dururken gündeme gelmesinin nedenini şimdi anladınız mı? Bir defa köylünün yüzünü güldüren verimli bir ağaçtır. En uzun ömürlü ağaçlardan biridir. Çınar ağacı ve zeytin ağacı en uzun ömürlü ağaçlardır. Bin senelik ağaçlar vardır. Bu zeytin ağacını Rumlar falanda getirmemiştir. Zeytin ağacı İslamiyet´in gözde ağaçlarından birisidir. Peygamber efendimiz zeytinden bahsetmiştir. Şimdi sözlerini hatırlayamadım. Tahmin ediyorum bir yara için zeytinyağı sürün dediği olabilir.

Pekiyi zeytinlikler nasıl yok edilecek. Hatırı sayılır bir şirket ben şurada maden arayacağım dedi. Bu maden kamu yararına ise orda maden aramsına izin verilecek.  Pekiyi zeytin ağacı kamu yararına değil mi? Bu zeytinliklerden faydalanan binlerce aile var. Bunların kamu hakkı ne olacak? Böyle tutarsız bir olay olmaz. Fakirin ekmeği ile oynanılıyor. Ben bu iktidarın döneminde fakirin hakkını koruyacak bir tane kanun çıktığını duymadım duyan varsa söylesinler. Sözümü geri alırım. Güçlü dedikleri ekonomiden bu kadar bahsetmemiz yeterlidir.

Türkiye özgürlüklerin oldu bir ülke diyorlar. Türkiye iktidara göre huzur adası imiş. Yaşanan olayları görmesek bizde inanacağız. Amma yaşanan olayları gördüğümüz için buna inanmak mümkün değil. Basın özgür demek mümkün mü? Basına yapılanları hep birlikte yaşıyoruz. Gazeteciler eleştirileri yüzünde tutuklanıyor. Yaptıkları haber yüzünden tutuklanıyor. Bir ülkede basın ikiye ayrılmış ise. Orda basın özgürlüğünden bahsedilemez. Basın yandaş basın, muhalif basın diye ikiye ayrılmadı mı? Vatandaşın yarısından fazlası huzursuzluk içerisindedir.

Çünkü vatandaşın can ve mal güvenliği kalmamıştır. Birisi tutuklanıyor. Gelirlerine el konuyor. Açlık grevi yapanlar ne için bu yolu tercih ediyor. Çünkü ekmeği elinden alınıyor. Nerede vatandaşın huzur içersinde yaşama hakkı? Terör deseniz bir türlü halledilemiyor. Böyle olayların olduğu bir ülkede nasıl oluyor da. Her şey güllük gülistanlı gösteriliyor. Bunu anlamak mümkün değil. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-06- 2017 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44