Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE İSTİKRAR VAR MI?

ÜLKEDE İSTİKRAR VAR MI?


 

1 Kasım seçimlerinde istikrar bozulmasın diye oyunu AKP´ye verenlere soralım bakalım. Ülkede istikrar var mı? Bu soruya yine en az %  40 evet ülkede istikrar var der. Çünkü iktidar da AKP var. Bu istikrar var diyenlere bende katılıyorum. Şehit gelmediği gün yok. Her gün sayısı belirsiz şehitlerimiz geliyor. Bazen şehit sayısının 24 saat içersinde 14 de çıktığı günler oldu. Ankara da ki canlı bomba eyleminin olduğu gün 28 vatandaşımızı şehit verdik. Doğudan gelen şehitlerle birlikte o gün 35 şehit verdik. Bundan daha iyi istikrar mı olur? İstikrarı kendi menfaatlerinde arayanlara göre istikrar demek menfaat demek oluyor. Her olaya alıştık ve kabullendik. Şehitleri bile kabullendik. Hiç sesimiz çıkıyor mu? Basında manşette şehit haberi görebiliyor musunuz? 7´ci 8´ci sayfalarda küçük puntlalar halinde veriliyor. Çünkü şehitliği kabullenmişiz. Ateş düştüğü yeri yakıyor deyip geçiyoruz. Bu ateşin bir gün bizim ocağımıza da düşebileceğini hiç düşünmüyoruz. Çünkü hiç birimizin ne can, nede mal güvencemiz yok.

İstikrar dediğiniz bu ise yerin dibine batsın böyle istikrar. Daha ne diyeyim? Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum. 1 Kasım seçiminden önce Ankara da ki canlı bomba eyleminde 103 kişi hayatını kaybetti. Bu olayın arkasından iktidar anket yaptırıyor. Bu anket sonuçlarını başbakan açılıyor. ? Olayda sonra anket yaptırdık. Oyumuz 4 puan atmış? diyor. Doğru imiş ki, seçide 8 puan artı. Buna da istikrarın bozulmaması için. Oyumuzu AKP´ye verdik dediler. Halada istikrardan bahsedip de menfaat sağlayanlar için hiçbir şey önemli değil. Ben menfaatime bakarım gerisi beni ilgilendirmez mantığı topluma yerleşmiştir. Şehit gelmiş, ocaklara ateş düşmüş, analar, babalar evlatsız kalmış, çocuklar yetim kalmış umurlarında olmayan bir toplum olduk. Her şeyi kabullendik. 17- 25 Aralık operasyonunda bakanların çocuklarının evinde bulunan paraları paralelcilerin koyduğunu savunalar olduğu gibi. Çaldılarsa benim paramı çaldılar. Diyen bir toplum haline geldik. Pekiyi bu paraları paralelciler koydu da. Bu paraları neden bakan çocuklarına verdiler?

Diye sorulduğunda mahkeme öyle karar vermiş denilmesi. Her şeyi peşin peşin kabul etmek değil midir? Şimdi istikrar denen bir şeyin kalmadığını dahi kabul etmeyen bir toplum durumundayız. 1 Kasım seçilerinde AKP verdiği vaatleri yerine getirdi. Daha ne yapsın diyenlere soruyorum. Evet, vaatleri yerine getirdi de. Seçimlerde biz şunlara bu kadar zam yapacağız dedi mi? Sağ elleri ile verdiler. Sol elleri ile geri aldılar. Bu vatandaşlar eline aldığı paraya bakıyor. Cebine girmeden gideni görmüyor. Bir emekli SSK gitmiş maaşını öğrenmek için. Maaşını öğrenmiş kesintilere bakmış 24 TL bir kesinti yazıyor. ?Bu ne kesintisi demiş?. ?Suriyeliler yapılan yardım? diye cevap verilmiş.  Bırakın zamlarla aldıklarını sormadan maaşlardan yardım parası kestiriyorlar. Bir insanın cebinden sormadan alınan para hırsızlığa girer ve haramdır.  Helallik alınmada o para haram olarak kalır. Ve kestirenler bunun hesabını verirler.

Bu günlerde iktidarda ki partinin mensuplarının söyledikleri, birbirini tutmuyor. Bu gün söylediklerini iki gün sonra ben böyle demedim diyebiliyorlar. Artvin de olan olayları görüyorsunuz. Böyle bir rezalet olur mu? Orada direnenlere terörist diyorlar. Bir Türk vatandaşının kabul edemeyeceği iki şey vardır. Birincisi vatana ihanetle suçlanması, ikincisi de terörist olarak suçlanmasıdır. Maalesef ülkemizde bu iki kelime ile suçlanmak adet haline getirildi. Hiçbir suç bulamadıklarında ya terörist oluyor. Yâda vatan haini oluyor. Bununda sebebi hiçbir şeyde istikrarın olmamasında ileri gelmektedir.

Cumhuriyet gazetesinin iki gazetecisi 80 gündür hapiste idiler. Anayasa mahkemesi hak mahrumiyeti kararı verdi. Böylece tutuksuz yargılanacaklar. İşte buda yargıda istikrarın olmayışından kaynaklanan bir olaydır. Fakat anayasa mahkemesinin bu kararını beğenmeyenler olacaktır. Ve anayasa mahkemesine kızacaklardır. Şimdi önümüzde muhtemelen bir erken seçim görünüyor. Bu yapılacak seçimde yine istikrar bozulmasın diye ayni.

1 Kasım seçiminde olduğu gibi oylarını verenlere soruyorum. Yine istikrarı bozmamak için mi oy kullanacaksınız. Yoksa bu istikrarsızlığın olmadığını görüp istikrarı başka yerde mi arayacaksınız? Sizce ülkenin bu günkü durumu istikradan dolayı mı bu duruma gelmiştir? Yoksa istikrarsızlıktan mı bu duruma gelmiştir. Karar sizindir. Çünkü bu istikrarsızlıktan dolayı ülkede huzur kalmamıştır. Ülkenin şu anda yalnız huzura ihtiyacı vardır. Saygılarımla

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 ? 02- 2016 Mustafa KOÇAL

/resimler/2016-2/26/0035187754236.jpg

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44