Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE KARMAŞA YAŞANIYOR

ÜLKEDE KARMAŞA YAŞANIYOR


Ülkede her konuda bir karmaşa yaşanıyor. O kadar konuşan var ki?  Kimin söylediğine inanacağımızı şaşırdık. Zarrab olayı var. Suriye olayı var. Gündemden hiç düşmeyen FETÖ olayı var. Önce FETÖ olayından başlayalım.  Bülent Arınç konuşmaya başladı. 80 milyonun içersinde. Belki Gülen hocaya sempati duymayan 80 kişi vardır demez mi? Bu söylemin bir anlamı var.

80 kişi dediği nedir? Partimizin hepsi FETÖ´CÜ anlamına gelir. Cumhurbaşkanımız ne istediniz de vermedik dedi diyor. Birbirlerine sen FETÖ´CÜSÜN diyemiyorlar. Onun için Bülent Arınç bırakın bunları herkes FETÖ´CÜ demeye getiriyor. Bu söylemden be bunu anlıyorum. Beraber yürüdük bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda demeye getiriyor. Kendisi bilmiyor mu? Bu ülkenin en az 60 milyonunun Gülene sempati duymadığını? İktidar Gülen olayını gündem değiştirmekte kullanıyor. Diğer olaylar gündeme oturunca hemen bir iki şehirde FETÖ operasyonu yapılıyor. Gündem hemen oraya kayıyor.

Zarrab meselesine gelince. Bu olayı ülkenin olayına döndürdüler. Başbakan Binali Yıldırım ?davanın tarafları orada baskı altında tutuluyor. Ülke aleyhine ifade vermeye zorlanıyor. Sanık olarak açılan dosya daha mahkeme başlamadan tanığa dönüştü. Bunun adalet neresinde? Yapılanın adı insan hakları ihlalidir. Üretilmiş, montaj, yapıştırma bilgileri Türkiye´nin aleyhine delil olarak koymak hukuk değildir.? Elbette başbakanın söyledikleri doğrudur.

Sahte belgelerle Ergenekon davasında mahkûmiyet alanları ne yapacağız. Sahte ihbarlar ile hapse girenleri ne yapacağız? 17- 25 Aralık olayından sonra. O gün suçlanan kişiler yargıya gönderilmiş olsaydı? Bu gün bu Zarrab olayı yaşanır mıydı? İktidar olarak bu adı karışan kişileri yargıya göndermemek için. Mecliste ki oylamada ret oyu verdiniz. O kişiler şimdi neredeler? Egemen Bağış Kıbrıs vatandaşlığına geçmiş. Acaba bu işten başıma çorap örülür diye mi? Kıbrıs vatandaşı oldu? O günler her söyleneni yalanladınız.

Zarrab için hayırsever vatandaş demediniz mi? İhracat madalyası vermediniz mi? Cari açığın % 15´şini ben kapattım diye böbürlendiğinde. Neden? İktidar olarak ses çıkarmadınız? İşte bu söylem şimdi delil olarak karşınıza gelecektir. ABD mahkemesi sizin cari açığınızı nasıl kapattı diye sormayacak mı?  Zarrab olayına gösterilen hassasiyiyetin. Yarısı ülkede haksız iftiralar ile hapiste olanlara gösterilebilinseydi. Zarrab olayından bu kadar tedirgin olunduğuna göre. Demek ki bazı kanunsuzluklara göz yumulmuş demektir.

AKP milletvekillerinden birisi cezası ne ise çeksin diyor. Bu itirafçı olama olayı ülkemizde de uygulanıyor. PKK´nın itirafçıları af edilmedi mi? FETÖ olayında itirafçılar kendilerini kurtarmak için itirafçı olmadı mı? Zarrab da mahkûm olacağını anlayınca itirafçı olmuştur. Hata 17- 25 Aralık olaylarında yargıya gidilmemesinden bu duruma gelmiştir. O zaman Zarrab ve olaya karışanlar yargılanmış olsaydı? Bu duruma gelinmezdi? İnşallah bu olaydan büyük bir yara almadan kurtuluruz.

Gelelim Suriye konusuna Şam da Cuma namazı kılmaktan vazgeçtik. En az zararla bu işten nasıl kendimizi kurtarabiliriz ona bakmalıyız. Türkiye, İran ve Rusya üçlü bir ittifak yaptı. ABD şimdiye kadar PYD´ ye yardımı kesmeyeceğim diyordu. Ve Suriye de PYD ile birlikte hareket ediyordu. PYD´nin kullandığı tanklara ABD bayrağı asıldı. Bu Türkiye ye bir mesaj niteliğinde idi. Benim bayrağımın olduğu yere hareket yaparsanız? Bunu bize yapılmış kabul ederiz.

Karşınızda bizi bulursunuz demekti. Ne oldu? ABD şimdi PYD ye silah vermeyeceğim dedi. Pekiyi daha önce IŞİD devreden çıkarıldıktan sonra verdiğimiz silahları geri alacağız diyorlardı. Şimdi bu silahları geri alacaklar mı? Üçlü ittifak ABD´yi endişelendirdi. Rusya ile karşı karşıya gelmekten çekindi. Çünkü Rusya ile başa çıkmayacağını anladı. Çünkü Rusya Suriye ye çok yatırım yaptı. Suriye´nin savunma sistemini kurdu.

Uçak gemleri Suriye limanlarında konuşlanıyor. Füze sistemi kuruldu. Onun için ABD çark etti. PYD ye silah vermeyi keseceğim dedi. İnanılır mı? İnanmak mümkün değil. Ne yapar? Başak ülkelere gönderir. Oradan PYD ye gelir. Kıbrıs olaylarında bize de ambargo uygulandı. Bizim ihtiyaç duyduğumuz araç gereç başka ülkeye gönderiliyordu. Oradan da bize geliyordu. O zaman Almanya bu konuda bize çok yardımcı olmuştu.

ABD şimdilik yardımı kesmiş gibi görünecektir. Esat ile anlaşma yapılacağa benziyor. Çünkü Esat bende topraklarımda terör örgütü istemiyorum demiş. Siyasi görüşmeler çok kısa bir zamanda başlayacağını tahmin ediyorum. Yapılan görüşmelerin lehine olmasını temenni ediyorum. Fakat Rusya ya ne kadar güvenilir? Orası biraz tereddütlüdür. Türkün Türk ten başka dostu yoktur. Gelişmeleri bekleyip göreceğiz. Lehimize olmasını temenni ediyorum.

Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24- 11- 207 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44