Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE OLACAK BELLİ OLDU.

ÜLKEDE OLACAK BELLİ OLDU.


Bu ülkeye ne oldu demiştim. İki gün o konuyu yazmıştım. Bazen insana bazı şeyler malum oluyor demek ki? Aradan biraz zaman geçtikten sonra bu konuyu yazacaktım. Çünkü referandum döneminde Cumhurbaşkanının baş danışmanlarından birisi ?evet çıkacak millet kendi devletini kendisi kuracak demişti. Her zamanki gibi yanlış anlaşıldı. Ben onu demek istememiştim demişti. Bunlar hep alıştırmadır.

Bir danışman cumhurbaşkanının haberi olmadan ülkenin kaderini değiştirecek bir konuyu gündeme getiremez. Şimdi TV programında AKP´li Oğan alenen açıkladı. ?Yeni devlet kuruyoruz? devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan diye açıklandı. Artık geriye bakmayacağız. Önümüze bakacağız. Cumhuriyeti kaldırtmamak için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Artık ben olayım olmamalı. Biz olalım olmalıdır! Ey 55 milyon nüfusa sahip olan Türk ırkı cumhuriyetin arkasından baka kalmamak için birlik olmalıyız. Kişisel menfaatleri derhal bir kenara bırakmalıyız.

Kurtuluş savaşı kararı alındığı zaman, Atatürk´e sorulan sorulara verdiği cevabı unutmamalıyız. Ordu yok diyorlar. Kurulur diyor! Para yok diyorlar. Bulunur diyor! Düşman çok diyorlar. Yenilir diyor! İşte Atatürk´ün büyüklüğü buradadır. Yokluklar içerisinde dahi soruları soranlara moral veriyor. Kurtuluş savaşı kazanılıyor. Ülkeden düşmanlar def ediliyor. Cumhuriyet kuruluyor! Nasıl kuruluyor?  Binlerce şehit canını, kanını vererek bu Türkiye cumhuriyeti devleti kuruluyor. Zor kazanılan bir başarıyı yıkmak kolay olmaz. Hani derler ya bekâra karı boşamak kolaydır.

Bu devleti yıkmakta o kadar kolay değildir. Kuracağınız devletin ismi zannedersem şeriat devleti olacak. Neyinize güvenip de yeni devlet kurmaya kalkıyorsunuz. Bu kuracağınız yeni devleti referanduma götürmek mecburiyetindesiniz. Referandumda aldığınız oya güveniyorsanız? Kedi her zaman kaymak yemez. Referandumda buz gibi % 60 civarında hayır çıktı. Yüksek Seçim Kurulu iktidara %51´ri hediye etti. Yeni kurulacak devlette eyaletler olacak mı? Eyaletleri getirip de birilerine özerklik verilecek olmasın? Fakat o bel bağladığınız yerlerin çoğu cumhuriyetçi ve Atatürkçü olduğunu unutmayın. Seçimlerde dağıtacağınız seçim paketleri bu sefer işe yaramayacaktır. Çünkü yokluklar içersinde kurulmuş cumhuriyetin içersinde. Her aileden bir şehit vardır. Onların kemiklerini sızlatmamak ve yakalarına yapışmalarını istemeyeceklerdir. Çoğu dedelerinden veya babalarında cumhuriyetin ne zorluklarla kurulduğunu dinlemişlerdir. Hazır buldukları cumhuriyeti yıkmak o kadar kolay değildir.

Şimdi ben iktidarın ne yaptığını ne yapacağını kafama takmıyorum. Ben bitmiş olan çiftçinin, köylünün ve hayvancılıkla uğraşanların ne yapacağını merak ediyorum. Çıkarılan kanunla bir daha ayağa kalkamayacaklarını bildikleri halde, cumhuriyetten ve Atatürk´ten vazgeçip, AKP demeye devam edecekler mi? Ey köylü kardeşim bir zamanlar Süleyman Demirel vardı. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Benim köylüm, benim çiftçi derdi. Siz bu iktidarın ağzından benim köylüm, benim çiftçim dediğini duydunuz mu?  Ben duymadım! Benim milletim derler. O milletin adını söylemezler. Bu milletin bir adı var. Oda Türk milletidir.  

Bir ülkenin bitirilmesi için. Bazı kurlar vardır. Birincisi milli eğitimi ile oynamak. İkincisi ülkenin tarımını ve hayvancılığını elinde bulunduran kesimi yok etmektir. Eskiden tarımda kendi kendini idare edebilen dünyada 5 ülkeden birisi idik. Şimdi bütün tarım ürünlerini ithal eder duruma geldik. Samanı bile dışarıdan getiriyoruz.  Keza hayvancılık da ayni durumdadır. Dışarıdan canlı hayvan ve hayvan ürünleri ithal ediliyor. Bu vatandaşı fakirleştirmektir. Köylüm, çiftçim demezler amma muhtarları toplarlar senin köyünün ne ihtiyacı var diye sormazlar. Nasıl sizin oyunuzu alabileceklerinin yolunu ararlar. Baskı altında tutmaya çalışırlar.

Uyan çiftçi kardeşim. Uyan köylü kardeşim. Sizin arazileriniz yabancılara satılıyor. İleride evinizden barkınızdan olacaksınız. Hayvanlarınızı otlatacak mera kalmayacak. Belki şimdi size arazi fiyatları cazip gelebilir. Amma çocuklarınızı torunlarınızı düşünün. Bu topraklar şehitlerin kanı ile yoğrulmuştur. Şehitlerinizin kemiklerini sızlatmayın. Çocuklarınıza ve torunlarınıza her zaman sizi yâd edecek miras bırakın. Yeni devlet kurulacakmış? Türkiye cumhuriyeti devletinin suyumu çıktı. Bunlar Yunanistan´ın 18 adamızı istila etmesine ses çıkarmadı. Başka bir iktidar geldiğinde o adaların geri alınacağından eminim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!  Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 05-08-2017 Mustafa KOÇAL

/resimler/2017-8/5/0256074022300.jpg

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44