Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE ÖYLE BİR ÇÖKÜŞ VARKİ

ÜLKEDE ÖYLE BİR ÇÖKÜŞ VARKİ


Ülkede sevgi, saygı, anlayış gösterme. Kanunlar riayet etmek diye bir şey kalmadı. Kime güveneceğini millet şaşırdı. Hırsızlı, soygunculuk, cinayet, tecavüz aldı başını gidiyor. Ahlaki bir çöküntü var. Bir evlat annesini, babasını öldürebiliyor. Bir baba çocuğunu öldürebiliyor. Bir anne kendi öz çocuğunu öldürebiliyor. Bu ahlaki çöküntüsünün göstergesidir. Sevgi ve saygıyı yok eden. Psikolojik bozukluktur. Vatandaşların % 70´şe yakını psikolojisi bozukmuş durumdadır. Hiç kimseye gözünün üzerinde kaşın var demeye gelmiyor. Düşüne biliyor musunuz? Trafikte bile yol verme yüzünden insan öldürülüyor. Birisine böyle bir olayı neden yaptın deseniz. Şeytana uydum der. Sana şeytana uy diyen yok.

Kanunlara kurallara uy diyorlar. Sen uy denilene uymuyorsun. Gidip şeytana uyuyorsun. Hırsızlık arttı! Neden hırsızlık artar. Ekonomi bozukluğundan dolayı artmaz mı? Soygunculuk neden artsın. Buda ekonomi bozukluğundandır. Ülkemizde insan canının hiç mi hiç değeri yok. Bir erkek karısını neden öldürüyor? Geçim sıkıntısından dolayıdır. Karısını öldürür. Neden diye sorduğunuzda. Namusumu temizledim der. Sığınacağı mazeret hazırdır. Bazları karısını çocuğunu öldürür. Arkasında intihar eder. Neden? Yaptığından pişman olur. Eyvah ben ne yaptım der. Çareyi intihar etmede bulur. Böylelikle cezadan kurtulduğunu zanneder. Hâlbuki esas ceza onu öbür âlemde bekliyordur. Şu kadın cinayetlerine bir türlü benim aklım ermiyor.

Kadınlar erkeklere Allahın bir emanetidir. Bu emanete ihanet etmiş olduklarının farkında değiller. İnsanın neslinin devam etmesi için. O kadın bir evlat hediye etmiştir. İşten bunların hepsinin sebebi sevgi ve saygının kaybolmasından kaynaklanıyor. Balık baştan kokar derler. Bir kişi balık almaya gitmiş. Balığı kuyruğundan tutmuş koklamaya başlamış. Balıkçı ne yapıyorsun demiş. Kokmuş mu ona bakıyorum demiş. Beyim, balık başından kokar, kıçından değil demiş. Biliyorum! Koku kıçına kadar gelmiş mi? Ona bakıyorum demiş. Ülkenin hali bu duruma gelmiştir. Bu olayların sebebi ekonomi bozukluğudur. Ekonomi bozukluk psikolojik bozukluğu getirir.

Psikolojik bozukluk şiddeti getirir. Şiddet hırsızlığı, soygunculuğu, gaspçılığı getirir. Bu durumda olanlar sokaklara bela aramaya çıkarlar. Hiçbir bela üzerine gelmez ise. Belayı kendisi yaratır. Gider bir kadına senin eteğin neden kısa diye şiddet uygulamaya başlar. Veya bir kadını taciz eder. Bazı dolandırıcılar vardır. Kanunların boşluklarını çok iyi bilirler. Yaptığı işten ne kadar ceza alacağını dahi bilirler. Ülkenin hapishaneleri ağzına kadar dolmuş durumda. Budan 15 sene önce hapishaneler 40 bin kişi var idiyse. Şimdi en az 200 bin kişi vardır. Bunun sebebi de yönetim zafiyetidir. Kadın cinayetlerinde kullanılan silahlar nereden geliyor. Silah edinmek bakkaldan ekmek almaktan daha kolay hale getirildi. Önüne gelen pompalı tüfek sahibi oluyor.

Terörle uğraşan ülkelerde silah edinmek çok zordur. Maalesef bizde çok kolaydır. Eskiden kahvehanelerde arama yapılırdı. Şimdi böyle arama yapıldığını görmüyoruz?  Yönetim vatandaşın silah edinmesini kolaylaştırmıştır. İşte bunun için şehir magandaları türedi. Ülkenin elle tutulacak bir tarafı kalmadı. Nereye el atsan elinde kalıyor. Milletin derdi ile uğraşılmıyor. Hâlbuki bu olaylardan birçok mağdur olan insanlar var. İnsana insanca değer verilmiyor. Bu gün cezaevlerinde yatanların durumları yürekler acısı. 4-5 ay önce mahkemesi görülenler tekrar mahkemeye çıktıklarında. 4-5 ay önceki celsede konuşunlalar tekrar konuşuluyor. Şöyle bir misal vereyim.

O zaman kolundaki saati nereden aldın. Parasını kim verdi diye sorulmuş kabul edelim şimdi tekrar ayni şeyler soruluyormuş. Yargıda tecrübesiz ve deneyimsi hâkimlerin bu mahkemelere verilmesinden kaynaklanıyor gibi geliyor. Bunu Yargıtay başkanı da dile getirdi. İşte güvensizliğin sonuçları bunlar. Bağımsız yargı olsa bir celsede kararını verebilir. Ülkede demokrasi, yargı bağımsızlığı diye bir şey kalmadı. Ülke çöküşe doğru gidiyor. Millet uyanmazsa bu çöküş durdurulamaz. Bu çöküşü ancak millet durdurabilir. Saygılarımla. 

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06-03- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44