Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE ŞAKA GİBİ OLAYLAR OLUYOR-1-

ÜLKEDE ŞAKA GİBİ OLAYLAR OLUYOR-1-


 3 Kasımda 9 şehidimiz toprağa veriliyor. Milletin içi yanıyor. Üzüntü tavan yapıyor. AKP genel başkanı Manisa da miting yapıyor. Başbakan Erzincan da miting yapıyor. İngiliz başbakanı Amerika ya ziyarete gitti. Gittiğinin ertesi gün İngiltere de bir güvenlik görevlisi öldürüldü. Başbakan o gün ziyaretine son verip ülkesine döndü. Yorumu sizlere bırakıyorum. Bu 9 şehitten bahsediliyor. Kanları yerde kalmadı 55 terörist öldürüldü diye milletin gazı alınıyor.

Bizi bu 55 teröristin etkisiz hale getirilmesi hiç ırgalamıyor. Bizim için önemli olan tek bir güvenlim görevlimizin şehit edilmesidir. Her şehit´in arkasından ayni şeyler söyleniyor. Uçaklar bombalamış orada kaç militanın olduğu nereden biliniyor. Şayet yerleri biliniyor idi ise. Neden askerlerimiz şehit olmadan o operasyon yapılmadı? Senelerdir terörle kararlılıkla mücadele edilecektir, deniliyor. Fakat netice yok. Nerede İse? Her gün şehit geliyor. Ocaklara ateşler düşüyor. Bacılarımız dul kalıyor! Anne kucağındaki ve anne karnındaki bebeklerimiz babasız kalıyor. Anneler, babalar evlatsız kalıyor. Bu şehit acısı yalnız bunlarla kalmıyor. Millet acı çekiyor.

Artık ağlamaktan acı çekmekten millette dayanacak güç kalmadı. Teröristler şimdiye kadar yemedikleri darbeyi yiyecekler denildi. Böyle bir imkân vardı da şimdiye kadar neden kullanılmadı? Bu sözler artık şaka gibi geliyor. Müttefiklerimiz gereğini yapmazlarsa Irak ve Suriye de ki terör yuvaların yerle bir edeceğiz. Müttefiklerin evlatları şehit olmuyor. Bizim evlatlarımız şehit oluyor. Şu kadar terörist öldürüldü denmiyor. Etkisiz hale getirildi deniyor. O şerefsizler öyle demiyor. 55 terörist öldürülmüş hiç birisinin cesedini göstermiyorsunuz.

Her şehit geldiğinde bu söyleniyor. Şu kadar terörist etkisiz hale getirildi. Bir defa da şehit gelmeden şu kadar terörist öldürüldü deyin. Bunlar milletin gazını almak için söyleniyor. İktidar her gün bir yerlerde miting yapıyor. Bu mitinglerde devamlı CHP´ye yükleniyor. Geçmiş dönük eleştiriler gündeme geliyor. Bırakın geçmişi bu güne bakın. Geçmişte tek adam varmışta şöyle olmuş. Böyle olmuş.

Bunlar bu ülkenin gündemine bilerek getiriliyor. Bu günkü sorunların gündeme gelmemesi içindir. Ülkenin birlik beraberliğe en fazla ihtiyacı olduğu bir dönem yaşanıyor.  Birlik beraberliği iktidarın sağlaması gerekir. Aksine birlik beraberliğin sağlanmasını iktidar engelliyor. Her seçim döneminde söylediklerini CHP ye yeniliyorlar. FETÖ örgütü ile birlikte olmakla itham ediyorlar. Birlikte oldukların söylüyorlar bir tane belge ortaya koyamıyorlar.

Terör örgütleri ile birlikte oldukların söylüyorlar. Bir tane belge gösteremiyorlar. Sanki şaka gibi söyleniyor. Ellerinde bir belge olsa kıyameti koparırlar. Amma iktidarın senelerce FETÖ örgütü ile kol kola olduğunu 7 den 70´şe herkes biliyor. Birlikte orduya kumpas kuran iktidar değil miydi? Hasret bittin diye ülkeye davet eden iktidar değil miydi? Ne istediniz de vermedik? Diyen iktidar değil miydi? Her istediğini vermişler. Şimdi de kendilerini sütten çıkmış kaşık gibi göstermeye çalışıyorlar. İnsanın inanası gelmiyor. Sanki şaka gibi geliyor insana.

İşte bu hareketler birlik beraberliğe zarar veriyor. Bir yerde ayrımcılığı körüklüyor. Ülkeye öyle bir nifak tohumu ekildi ki? Kolay kolay bu nifak tohumu temizlenemez. Çünkü kök salması için her gün gübre veriliyor. Bu nifak tohumunun kök salmasına Devlet Bahçelide gayret gösteriyor. HDP´liler ile bir araya gelmem diyen bahçeli. HDP ile masaya oturanlarla birlikte oldu. Öcalan ile İmralı da, PKK´nın üst düzey yöneticileri ile Oslo da gizli gizli görüşenlerle. Habur sınır kapısında davul zurna ile karşılana PKK militanlarının ayağına seyyar mahkeme gönderenlerle birlikte hareket ediyor.

Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz diyenlerle birlikte hareket ediyor. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenlerle birlikte. Cumhuriyeti ve Atatürk´ü tarihten silmek için uğraşanlarla birlikte hareket ediyor. Hani sen milliyetçi idin? Hani sen Türkçü idin? Bu ülkeye nifak tohumu ekenlerle birlikte olmak demek bu tohumun kök salmasına katkıda bulunmaktır. Hem de bir zamanlar birbirlerinin aleyhine söylenmedik söz bırakmayanlar bir araya gelmesi sanki şaka gibi geliyor. Ülkenin bu gün geldiği noktadaki durumunun müsebbibi Devlet Bahçelidir.

Artık siyasetin ne seviyelere geldiğini yorumunu sizler bırakıyorum. Bu devirde siyaset ülke ve millet için yapılmıyor. Kendi menfaatleri ve kendi ikballerinin devam etmek için yapılıyor. Nerede ise kanlı bıçaklı olacak kadar birbirlerine hakaret edenler bir araya gelip ortaklık yapıyorsa bunun aksini söylemek mümkün değildir. Buraya kadar anlattıklarım bana şaka gibi geliyor. Sizler nasıl yorumluyorsunuz acaba? Bu konuya yarında devam edeceğim. Tabi Allah yazmayı nasip eder inşallah. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                      05-11-2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44