Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE ŞAKA GİBİ OLAYLAR OLUYOR-2-

ÜLKEDE ŞAKA GİBİ OLAYLAR OLUYOR-2-


Referandum sonuçları iktidarı çok etkilemiş. İktidar kendisi seçimle gelen seçimle gider prensibini ve millet iradesini savunuyordu. Referandum bunları dahi unutturmuş olmalı ki? Hayır, çıkan yerlerdeki belediye başkanlarını istifaya zorladı. Bazı belediye başkanları hiç direnmeden istifa etti.

Balıkesir büyükşehir belediye başkanı Edip Uğur seçimler gelen seçimle gider prensibini ve millet iradesini iktidara hatırlatmak için direndi. Sonunda bu olay evime ve aileme kadar uzandı. Yani açıkça tehdit edildiğinin söyleyerek hem belediye başkanlığından, hem de AKP´den istifa ettiğini açıkladı. İktidara çok yakın bir kişi olmasına rağmen partiden de istifa etti.

Ailesinin tehdit edilmesini içerisine sindiremedi. Hakikaten geçmişine bakıldığında ve son olaylara bakıldığında insanın inanası gelmiyor. Şaka gibi bir olay zuhur etti. Demek ki referandumda hayır oyları beklenenden fazla çıkmış. Yoksa %51´ri hiçbir olay olmadan almış olsalardı? Neden? Belediye başkanlarını görevden alsınlar? Bakın %51 çok kritik bir oran. Sizlerden 2019 için daha çok çalışıp bu oranı yukarı çekmemiz gerekiyor derlerdi.

Hayırların yüksek çıkmış olması iktidarı endişeye düşürmüş olmalı ki? Şimdiden seçim hazırlıklarına başladılar. Her gün bir yerlerde toplantı yapıyorlar. Hiç bitmeyen toplu açılıları mitinge çeviriyorlar. Şimdiye kadar yapılan toplu açılışlar gerçek olmuş olsaydı? Ülkede ne işsizlik olurdu? Nede ekonomi bu durumda olurdu? Bu toplantı ve mitinglerde seçim propagandası yapılıyor. Ekonomi bakanı ekonomi coştu diyor. Ekonomisi coşan bir ülkede işsizlik sorunu olur mu?

Yağmur gibi zamlar gelir mi? Her halde ekonomi bakanı şaka yapıyor. Benzin ve mazota bir haftada % 10´un üzerinde iki defa zam yapıldı. Coşan ekonomiye bakın. Bakan bey benzine biz zam yapımıyoruz otomatik olarak zam yapılıyor diyor. Milletin aklı ile dalga geçiliyor. Her halde buda şakadır. Ekonomisi coşan bir ülkede? Vergilere yüksek oranda zam yapılır mı? Hem de bu vergi zamlarında gelecek parayı savunmada kullanacağız denir mi?

Şayet bir ülkenin savunmaya harcayacağı para zam yapılan vergilerden saylanacak deniyorsa? Vah o ülkenin haline. Şaka gibi olaylar oluyor diyorum da bana belki inanmıyorsunuz. Bunu nasıl izah edecekler? Evet, savunmaya harcayacak paramız kalmadığı için. Zam yaptığımız vergilerden gelen para ile karışlayacağız diyebileceklere mi? Diyemezler!

AKP genel başkanı bu yılsonu büyüme % 7 olacak diyor. Şimdiye kadar AKP iktidarlarında ben % 7 büyüme olduğunu hatırlamıyorum. Büyüme yatırımla olur. Yapılan yatırımlardan kazanç sağlanırsa. Büyümeye katkı sağlanır. Yapılan yatırımlar yap işlet modeli ile yapılıyor. İşte Osman gazi köprüsü zarar ediyor. Bu zarar milletin vergilerinden karşılanıyor. Yavuz Sultan selim köprüsü. AKP iktidarından önce yapılan iki köprünün gelir bu köprünün zararını karşılamaya yetmiyor.

Yap işlet modeli ile yapılan devlet hastanelerinin geliri gideri karşılamıyor. Üretim deseniz en alt seviyelerde. Tarım ürünleri A dan Z ye ithal ediliyor. Büyümenin olması için tarım ürünleri ihraç edilerek büyümeye katkı sağlaması gerekir ki büyüme olsun. Keza havya ürünlerini de dışarıdan ithal ediyoruz. Nasıl büyüme olacak. Mehmet şimşek enflasyonu sene son itibarı ile % 9 olarak dondurduk dedi. Enflasyon her ay artıyor. Gerçek enflasyon gizleniyor. Kâğıt üzerinde enflasyon belirleniyorsa? Büyümede kâğıt üzerinde olacaktır demektir.

İhracat rekor kırıyor denildi. İhracat rekor kırıyor da? Cari açık nereden geliyor? Cari açık ihracatın az ithalatın fazla olmasında meydana geldiğine göre nasıl ihracat rekoru kırılıyor. Anlamak mümkün değil? Şimdi gündemde et sorunu var. Tarım ürünlerinde kendisini idare edebilen 7 ülkeden biri idik. Şimdi tarım ürünleri ithal eden ülke durumuna geldik. Keza AKP dönemine gelinceye kadar dışarıdan canlı hayvan ve hayvan ürünleri ithal edildiğini ben şimdiye kadar duymadım. Hayvan ürünlerinde de kendimizi idare eden bir ülke idik. Olayı toparlayalım.

Ekonomisi coşan ve % 7 büyümesi olan bir ülkede. İhracat ithalattan fazla olur. Cari açık olmaz. Her sene cari açık meydana geliyor. Enflasyon yükselmez. İşsizlik sorunu olmaz. Sık sık vatandaşın temel kullanım maddelerine zam yapılmaz. Memur ve emekli mağdur edilmez. Vergi zamları memur ve emeklilere yapılan zammın üzerinde olmaz. Bütçe açık vermez. Vatandaş geçim sıkıntısı çekmez. Vatandaşın ve devletin borcu her sene atış göstermez. Dolaylı vergiler konmaz. Geçim sıkıntısı çeken millete tasarruf yapın denmez. Bu söylenenler insana şaka gibi geliyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06-11- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44