Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE SAVURGANLIK HAT SAFHADA

ÜLKEDE SAVURGANLIK HAT SAFHADA


Ülkede yapılan her şey tersine gidiyor. Bilhassa toprak satışı çok ters oluyor. Bilhassa toprakların yabancılara satılması içimi acıtıyor. Özelleştirme adı altında satılmadık tesis kalmadı. Satılmaya devam ediliyor. Pekiyi yatırımlar nasıl yapılıyor? Yap işlet modeli ile. İktidar ?beş kuruş para harcamıyoruz? diyor. Böyle bir durumda ülkenin borcu olmaması gerekmez mi? 2002 senesinde129 milyar dolar dış borçla ülkeyi teslim aldılar.

Bu gün 410 milyar dış borç oldu. AKP den önceki iktidarlar borçlanmadan. O AKP´nin sattığı tesisleri yapabilmişler. Satılan yerlerin listesini vermeye gerek yok. Şimdi iktidar para ödemeden yap işlet modeli ile yaptırdığını söylüyor. Pekiyi bu borç nereden geliyor. Yatırıma para ödenmiyor. Satılmadık tesis kalmadı şimdi topraklar satılıyor. Bu paralar nereye gidiyor?  Dış borç artıyor. Araziler satılıyor. Vergiler artırılıyor. Zam üzerine zam geliyor. Ülkenin vatandaşları geçim sıkıntısı çekiyor. Enflasyon almış başını gidiyor. Böyle olmasına rağmen bütçe açık veriyor. Dünyada bizim kadar dolaylı vergi ödeyen bir ülke yoktur.

20 sene önce meydana gelen Marmara depreminde çok kayıp verdik. O zaman bu depremde ki yaraları sarmak için. Ve bu deprem bölgesine yardım edilmesi amacı ile özel tüketim vergisi geçici olarak kondu. Bu ÖTV vergisinden toplanan paralarla bu deprem bölgesine neler yapıldı? O depremzedelere bu vergiden nasıl bir yardım yapılmıştır. Çünkü bu ÖTV depremzedelere yardım için konmuştur. Bu paranın depremden başka bir yerde kullanılmaması gerekir. Bir vergi ne amaç ile toplandı ise ancak oraya harcanabilinir. Bunu yeri geldiği için anlattım.

Yukarda bahsettiğim konuya dönelim. İktidar yaptığı yatırımları yap işlet devret modeli ile yaptırdığına göre. Yatırıma para harcamadıklarını itiraf ediyorlar. Bu yap işlet devret modeli çok iyi bir modelde neden para sıkıntısı çekiliyor? Ayrıca bütün tesislerimiz satıldı. Şimdi hazine arazileri satılıyor. Zam üzerine zam yapılıyor. Vergiler artırılıyor. Neden ülke hala para sıkıntısı çekiyor? Burada bir terslik var. Savurganlık var demektir. Paralar nerelere harcanıyor. İtibarda tasarruf olmaz düşüncesi hâkim olduğu için savurganlığa devam.

Paralar desinler dedirtmek için. Har bulup harman savruluyor. Libya da Kaddafiyi devirmek için. Ayaklanan teröristlere uçaklar dolusu para gönderildi. Ülkenin hiçbir menfaati olmayan bir yere para neden verilir? O kadar para verildi. Sonuç ne oldu? Libya´nın asileri Türkiye ye kapıyı gösteriverdiler. Sınırlarımız içerisine giren Türk uçakları ve gemileri vurulacaktır dediler. Libya da iş yapan şirketleri sınır dışı ettiler. Libya´dan alacaklarını bile alamdılar. Teröristlerin ağababası olan Barzani ye bile para yardımı edildi. Daha buna benzer çok yere paralar harcadık. Bunlar desinler dedirtmek için yapılan harcamalar.

Birde itibarda tasarruf olamaz düşüncesi ile yapılan harcamalar var. Lüks ve gösterişli yaşam var. İktidarın kullandığı kaç tane uçak olduğunu araştırdım. 13 uçak olduğuna rastladım. 17 uçak olduğuna rastladım. Katardan alınan hediye denen uçağın modelinden üç uçak olduğu kesin. Amerika ya özel uçak ile özel araba dahi götürdük. Lüks arabaların sayısı makam arabası olarak kullanılan araba sayısının 100 binin üzerinde olduğu söyleniyor. Net olarak ne uçak sayısı belli ne de lüks araba sayısı belli değil. Bu mahalli seçimlerde ortaya çıkan bankamatikçilerin sayısı belli değil. İşe gitmeden para alanların olduğu son günlerde basında sıkça yer alıyor. Saraya kurul üzerine kurul kuruluyor.

İstişare heyeti kuruldu kimler den kuruldu? Milletvekili maaşından emekli olan AKP´lilerden kuruldu. Ülkenin gelirinin nerelere gittiğini gördünüz mü? Anlattıklarım bu işlerin belki yarısıdır. Birde yap işlet modeli ile yapılan köprüler, şehir hastaneleri, tünel, hava limanları gibi yerlere verilen garanti rakamlar tutmadığı için ödenen paralar var. Yatırıma ödeme yapılmıyor. Tesisler satıldı. Tesis kalmadı şimdi hazine arazileri satılıyor. Ülkesi borçlu milleti borçlu bir ülke durumundayız. İtibarda tasarruf olmaz düşüncesi ile savrulup gidiyoruz. Toprakların yabancılara satılması ülkenin geleceğini tehlikeye atmaktır.

Topraksız millet olmaz. Şimdi tasarruf ekonomisi uygulanacakmış. Tasarrufu iktidarın yapması gerekir. Vatandaşın tasarruf yapacak durumu kalmadı. Tarım ve hayvancılık bitti. Yerli ve milli tarıma dönülmelidir. Tarım ve hayvancılık bir ülkenin olmazsa olmazıdır. İtibarda tasarruf olmaz söylemini kaldırıp çöpe atmalıyız. Borç batağında itibar olmaz. Borçlu olmak itibarsızlığın ta kendisidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Be mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19-08-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44