Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE YANLIŞ İŞLER OLUYOR

ÜLKEDE YANLIŞ İŞLER OLUYOR


Seçim propaganda sürecinde millet öteleştirildi ve ortam gerginliği hat safhaya çıktı. Seçim ufak tefek olaylar haricinde sakin geçti sayılır. Seçim geçti artık ortamın gerginliği düşer derken. Ortamı germek ve milleti öteleştirmek ülkeye bomba gibi düştü. İçişleri bakanının görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Ayrıca ülkede asayişi temin etmektir. Fakat içişleri bakanın öyle bir çıkış yaptı ki? Bu makamda olan birisinin böyle beyanlarda bulunması hiç görülmüş ve alışık olduğumuz bir tavır değildir.

İçişleri bakanı valilere tamim gönderiyor. Şehit cenaze merasimlerine CHP il başkanlarının katılmalarını yasaklıyor. Bu hayret edilecek bir yasaktır. Şehitle bir partinin şehidi değildir. Bu topraklar üzerinde yaşayan bütün vatandaşların şehididir. Böyle bir şey olamaz. Diyelim ki bir CHP´li il başkanının çocuğu şehit oldu. Şehit´in babası bu cenaze merasimine katılamayacak mı? Cenaze merasimine katılmak için sizden izin mi alacak?

Ne imiş? Seçimlerde HDP´ ye oy vermişler. Ne biliyorsunuz? CHP´nin HDP´ ye oy verdiğini? Seçmen özgür iradesi ile istediği yere oy verme hakkına sahiptir. Şehit cenaze merasimine CHP çelek göndermiş. İçişleri bakanının sözlerinden cesaret alan bir kişi bu çelengi aldı yere atı üzerinde tepindi. Bu olayın müsebbibi içişleri bakanıdır. O cenazenin sahipleri CHP´li olabilirdi. Ve o kişiye tepki gösterebilirlerdi. Ne olurdu o cenazenin başında? Millet birbirine girerdi. Sayın içişleri bakanı ayni olay sizin partinize yapılmış olsaydı. O kişi için sessiz kalır mıydınız?

Yoksa o kişi hakkında adli işlem başlatır mıydınız? CHP için ihdas edilen diğer bir söylem PKK ile birlikteler deniyor. Bunlara istinaden şehit cenazelerine katılmalarının yasaklandığını ileri sürüyor içişleri bakanı. Bu sapla samanı birbirine karıştırmaktır. Şehit cenazeleri ile bu işin ne alakası var? PKK militanlarını Habur giriş kapısında CHP karşılamadı. Oslo da PKK´nın üst düzel yöneticileri ile CHP görüşmedi. Kandilden bu Oslo görüşmelerine gidecek kişiyi götürmesi için. Kuzey Irak´a uçağı CHP göndermedi. Dolma bahçede HDP heyeti ile mutabakatı CHP imzalamadı.

Diyarbakır da yapılan şovda Şiven Perver ve İbrahim Tatlıses´in söylediği türküler eşliğinde halayı CHP çekmedi.  Ne imiş? CHP´nin PKK ile birlikte olması ordunun morali üzerinde etki yapıyormuş. Ordunun elinden operasyon yetkisi alındı. Valilere yetki verildi. Valilere de emir verildi. PKK´ya operasyon yaptırmayın denildi. PKK militanları Diyarbakır Elazığ karayolunu trafiğe kapatıp hendekler kazdılar. Bu hendekler kapatılmasın diye yol kenarına çadır kurdular. Nöbet tuttular. Kahraman Türk askerine 100 Metre ileride onları gözetledi. İşte bu olay askeri kahretti. Baş terörist Barzani´nin Peşmergeleri sınırlarımız içerisinden silahları ile Suriye ye geçerken askerlerimize onları koruttular.

Bu olay o askerlerimize ölüm kadar acı geldi. Şimdi CHP bunlarla beraber diye şehit cenazelerine gitmeleri yasaklanıyor. AKP şehitleri de kendi partisinden zannediyor herhalde. Sosyal medyada bir uzaman çavuşun babası şöyle diyor. Ben CHP´liyim benim oğlum şehit olursa. AKP ne çelenk göndersin. Ne de birisi cenaze merasimine gelsin diyor. Buyurun sayın içişleri bakanı yaptığınızı görüyor musunuz? Milleti şehit cenazelerinde bile bölmeyi başardınız. Şimdi gelelim Ağrıda öldürülen AKP sandık müşahidi için. Hem CHP´yi hem de HDP´yi sorunlu tutuyor içişleri bakanı. Bu kişi PKK´lılar tarafından öldürülmüş. Allah rahmet eylesin. Böyle bir olayın olmasını kimse istemez. İşte terör örgütü budur.

Bu alçakların savaş kuralları gibi bir kuralı yoktur. Bu alçaklar nerde ve nasıl öldürebileceklerinden başka hiçbir şey düşünmezler. İçişleri bakanı HDP milletvekiline telefon ediyor.  Bu kişiyi siz öldürdünüz. Bunun hesabını sizden soracağım. Size yaşama hakkı vermeyeceğiz. Diye tehdit ediyor. Bir içişleri bakanı bunu yaparsa başkaları neler yapmaz? Sizi yaşatmayacağız hesabını soracağız gibi sözleri biz çok duyduk. İki tane örnek vereceğim. HDP milletvekilleri Hakkâri ye giderken sanki yolda tesadüfen karşılaşmışlar süsü vererek PKK militanları ile buluştular. Kadın milletvekilleri de dâhil bu PKK militanları ile sarmaş dolaş hasret giderdiler. Dönemin başbakanı bu kabul edilemez hemen kanunu işlem yapılacak dedi. Fakat hiçbir işlem yapılmadı. Yalnızca milletin gazı alındı.

Bir Bayan HDP milletvekili bir komisere topak attı. Bu tokat hattı zatında devlete atılmış bir tokat idi. Şöyle yapacağız böyle yapacağız dendi üzeri yine örtüldü. Olayı toplayacak olursak. Bir içişleri bakanının bunları yapması doğru değildir. Herkes yapsa bile içişleri bakanının yapmaması gerekir. Çünkü asayişi sağlayarak, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak başlıca görevidir. Bu görev suiistimal edilmiştir. Kanaatime göre bu bir anayasa suçudur. Ülkede çok tehlikeli bir silahlanma olayları var.

Seçim gecesi İstanbul da toplanan kalabalık bir gurup Kadın, erkek ve çocuklarda dâhil olmak üzere polislerin gözlerinin önünde tabanca ve tüfeklerle havaya ateş açarak kutlama yaptılar. Sosyal medyada bu anı yarım saat canlı yayın yaptılar. Bir kişi mikrofona silahlanma sorunumuz yok. Çocuklarımızın ve hanımlarımızın hepsinde silah mevcut diyor.  Sayın işçileri bakanına sormak gerekir. Polis orada idi. Bunlara neden müdahile etmedi? Bu silahlanma olayı neyin nesidir? Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 30-06-2018. Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44