Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE BİR KARMAŞA YAŞANIYOR

ÜLKEDE BİR KARMAŞA YAŞANIYOR


Şu an ülkede bir belirsizlik yaşanmaktadır. Herkes bir şeyler söylemeye çalışıyor. Çok partili sistem ülkeye yaramıyor deniliyor. Zaten çok partili bir sistem yok ülkede. İttifaklar var. İki ittifak var. Cumhur ittifakı ve millet ittifakı. Ben bu söylemden şunu anlıyorum. İttifaklarda işe yaramıyor. Başkanlı sistemini isteyen iktidar değil miydi? Başkanlık sistemi amma öyle amma böyle getirildi. Şimdi bundan da mı şikâyet ediliyor? Çok partili sistemde istenmiyor.

O zaman iktidar kendisine uygun bir sistem getirmek istiyor demektir. Cumhur ittifakı ülkeyi istediği gibi yönetmiyor mu? Mecliste muhalefetin hangi önerisine cumhur ittifakı kabul oyu verdi? Bazı olumsuz olayların giderilesi için. Araştırma komisyonu kurulsun diye önerge veriliyor. Cumhur ittifakının oyları ile ret ediliyor. Bir bakan kendi şirketinde pahalı malzeme alıyor. Bu kanıtlanıyor. Bunu yüce divana gönderilmesi için muhalefet önerge veriyor.

Cumhur ittifakı ret ediyor. Ondan sonrada AKP’li Ömer çelik çıkıyor. Muhalefetin sözü ile hareket etmeyiz diyor. Hattı zatında bu kişinin yüce divana gönderilmesi için. Cumhur ittifakının önerge vermesi gerekir. Hani eski Türkiye diyerek geçmiş iktidarları kötülemeye çalışılıyor ya. O eski iktidarlarda kendi bakanını yüce divana gönderen ve hapis cezası almasını sağlayan iktidarlar vardı. AKP yolsuzluğa karıştığı ispatlanan 4 bakanını dahi yüce divana gönderemedi. 

AKP genel başkanı manidar bir rakam söyleyerek 128 milyar nerede söylemine atıfta bulanarak mıdır? Yoksa tesadüf müdür? 128 maddelik bir anayasa hazırladık. Cumhur ittifakı olarak bunu halkımızın onayına sunacağız diyor. Bu hazırlana anayasayı referanduma götürebilmek için mecliste sayı yetersiz. Anayasalar toplumların görüşleri alınarak yapılır. Bunun için anayasa komisyonu kurulur. Bu komisyon sivil toplum örgütlerinin görüşünü alarak anayasayı hazırlar. Anayasalar uzlaşarak hazırlanması gerekir.

Cumhur ittifakı kendisine uygun bir anayasa yapacağını tahmin ediyorum. Bu günlerde ülkede bir karmaşa yaşanıyor. Sedat Peker’in videoları izlenme rekoru kırıyor. Bazı ithamlar var. Mesela bir bu videoların sahibinden 10 bin dolar maaş alma konusu var. Bunu söyleyen içişleri bakanı Süleyman soylu. Kim diye soruyorlar? Savcıya söyleyeceğim diyor. Pekiyi aradan bu kadar zaman geçti. Savcıya söylediğini söylemedi.

Sedat Peker bir millet vekilinin emri ile karakolda adamın kemiklerini kırdırdım diyor. Kimseden ses çıkmıyor. 10 bin doları kim almış diye mecliste soruluyor. Ne meclis başkanından nede parti genel başkanından ses çıkmıyor. Bu konu ile ilgili içişleri bakanı basın mensupları ile TV de açık oturum yaptı. Sorulan sorulara tatmin edici bir cevap vermedi. Bu 10 bin dolar konusunda meclisteki vekiller töhmet altında.

Pekiyi şimdi çok partili sistem yaramıyor. Bu söylemden şu anlam çıkar. Partiler istenmiyor. Başkanlı sistemi de istenmiyor gibi gözüküyor. Geriye bir tek sistem kalıyor oda hilafet. Zaten bu hilafet olayı bugünlerde çok konuşulan bir mesele. Birisi toplanın hilafeti ilan edin diyor. Yine din adamlarının bazıları da bundan bahsediyor. Hilafet yönetiminde halife olan kişi sorgulanamıyor. Anlamı da gidende sonra gelendir. Hesap sorulamıyor.

Kimsede gitmesini isteyemiyor. Bu sistemi Türkiye ye layık görüyorlar. Bu ülke laik bir ülkedir. Herkesin inancına saygı gösterilen bir sistemdir. Hiç kimse dini inanışları yüzünde aşağılanamaz. Herkesin dini ve inancı kendisinedir. Ülken bu karmaşadan bir an önce çıkmalıdır. Bu karmaşa ülkeyi felakete sürükler. Camiye, kışlaya ve okullara siyaset sokulursa olacağı budur. Cumhur ittifakının yapacağı anayasaya da bu millet olur vermez. Zaten referanduma götürebilecek bir çoğunluk da yok mecliste. Cumhur ittifakı güvenini kaybetmiştir. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem; küçüklerimi sevmek, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyeneler! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                             04 – 06 – 2021 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23