Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE CİNAYETLER ARTTI

ÜLKEDE CİNAYETLER ARTTI


Ülkede cinayetler arttı. Milletin psikolojisi bozuldu. Durduk yerde insanların psikolojisi bozulmaz. Bir sıkıntıları var ki psikolojisi bozuluyor. Alacak verecek yüzünden münakaşa çıkıyor. Münakaşa kavgaya dönüşüyor. Silahlar çekiliyor.

Alsana hiç yoktan bir cinayet. Hayat şartlar zorlaştıkça cinayetler artıyor.  Adam borcunu ödeyemediği için. Eşinden habersiz hayvanlarını satmış. Eşi neden sattın? Ben onların sütü ile evi geçindiriyordum diyor. Münakaşa etmeye başlıyorlar. Adam çekiyor tabancayı. Eşini ve iki çocuğunu öldürüyor. Sonrada kendisi de intihar ediyor. Bir ocak borç yüzünden sönüyor.

Suyu her yede her zaman bulabilirsin fakat ekmeği bulamazsın. Ekmeği bulman için önünde işin olacak. Veya tuzun kuru olacak. İkisi de olmadığı zaman psikolojisi bozulacak. Böyle kişiler hayata küsmüş artık hiçbir şeyi umursamaz olurlar. Hiçbir şeyi umursamazlar amma leblebiden nem kaparlar. Adeta kendilerine bela ararlar. Artık böyle kişi tehlikeli kişi sınıfına girmiştir. Ne eşinin ne çocuklarının onun için hiçbir anlamı kalmamıştır. Aile faciaları böyle başlar. Böyle kişiler burunlarından kıl aldırmazlar.

Bu duruma gelmesinin en önemli nedeni geçim sıkıntısıdır. Cinayetlerin %90 bu nedenlerden dolayı işlenir. Böyle kişiler içine kapanık olurlar. Derdini kimseye söylemezler. Zaten borçluluk gece derttir gündüz felakettir. Gece borcu düşünür. Eziktir kimsenin yüzüne bakamaz daima başı önüne eğiktir. Alacak verecek olayı için buluşmaların çoğu cinayetle sonuçlanır.

Geçen hafta içerisinde işlenen bir cinayet var. Birisi bir kişinin önüne geçiyor. Para istiyor. O kişide Param yok diyor. Para isteyen çekiyor bıçağı 7 yerinden bıçaklıyor. Ondan sonrada kaçıyor. Adamı görenler polisi arıyor. Ambulans geliyor. Adam olayı anlatıyor. Fakat kurtarılamıyor. Alacak verecek olaylarında cinayet işleniyor. Arazi anlaşmazlığında cinayet işleniyor. Gasp olaylarında cinayet işleniyor. Bana neden yan baktın meselesi yüzünden cinayet işleniyor. Magandalar cinayet işliyor. Trafikte yol istedin, yol vermedin diye cinayet işleniyor. Bunların nedeni milletin psikolojisinin bozukluğundan kaynaklanıyor.

Milletin psikolojisinin bozulmasını en büyük nedeni de açlık korkusudur. Bir değim vardır. Af edersiniz! Aç köpek fırın deler derler. Bu boşuna söylenmiş bir laf değildir. Alt tabaka gittikçe yoksulluğa doğru sürükleniyor. Üst tabakada ise işler tıkırında. Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. İslam’ın şartı beştir. İslam’ın şartı bana göre bire doğru gidiyor. Herkes kelimeyi şahadet getirebilir. Oruçlanamazı alt tabaka kaldırıyor. Zekât ile haccı da üst tabaka kaldırıyor. Geriye kalan kelimeyi şahadeti herkes getire bildiğine göre. Böyle giderse İslam’ın şartı bir olacak.

İşsizlik her geçen gün artıyor. İşsizliğin artması demek yoksulluğun artmasına neden oluyor. Millet borç içerisi de. Tuzu kur olanların keyfi yerinde. Altta kalanların canı burunlarında. Esnaf borçlu, emekli, memur, işçi, çiftçi, köylü borçlu. Alt tabakanın içerisinde boru olmayan %10’nu geçmez. Allah milletimize güç kuvvet versin. Allah’ım hiç kimseyi yoksullukla imtihan etmesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!    Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                  27-07-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44