Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE ÇOK İNCE HESAPLAR YAPILIYOR

ÜLKEDE ÇOK İNCE HESAPLAR YAPILIYOR


Bu andımızı önce milletvekillerine okutmalı. Çünkü Andımız

Türküm doğruyum diye başlıyor. Doğruluk en başta geliyor. Siyasetçinin Ay gibi Güneş gibi kararlı olması gerekir. Ay ve Güneşin bir dakika geç doğduğu ve geç battığı vakimidir? Siyasetçide öyle olmalıdır. Söğüt ağacı gibi her rüzgâra gören yön değiştirmemelidir. HDP’nin kapatılmasını kim istedi? MHP genel başkanı Devlet Bahçeli Aşağı yukarı bir aydan fazla bir zamandır. HDP kapatılmalıdır diyor. İktidar önce parti kapatma yerin hazine yardımı kesile bilinir gibi şeyler söyledi.

MHP biz kapatma davası açabiliriz dedi açmadılar. MHP büyük kongresinden bir gün önce. HDP ye kapatma davası açıldı. Tabi ki iktidarın isteği üzerine. MHP’nin gönlü yapıldı. Pekiyi HDP kapatılacak mı? Anayasa mahkemesi kapatma kararı vermeyecek. Böylelikle AKP sorumluluğu üzerinden atmış olacak. Bahçeli ile Anayasa mahkemesi baş başa kalacak.

Bu benim şahsi fikrimdir. HDP’nin kapatılması PKK’nın işine yarar. Çünkü Amerika PKK’ya destek veriyor. Başka ülkelerden de destek verenler var. Bu destek verenler destelerini daha da artıracaktır. İktidar bunlarıda hesaplamalıdır.  Bunlar ince hesaplar. Bahçeli andımızın kaldırılması için ne dedi? “Andımızın kaldırılması pimi çekilmiş bir bombadır” dedi.

Yani andımızın kaldırılmasını istemedi.  Andımız için iktidardan bir ses çıktı mı? MHP’nin kongresini yapması beklendi. MHP kongresini tamamladı. Cumhurbaşkanı “istiklal marşımız bizim andımızdır. Başka bir şeye gerek yok” dedi. Şimdi Bahçeli ne yapacak? Andımız için söylediklerini unutacak mı? Bahçeli Andımız üzerinden CHP ye saldırmaya başladı. Tek parti döneminin getirdiğidir. Gibi laflar savurmaya başladı.

Bu andımız 88 sene önce okunmaya başlamış. Keçiören AKP’li belediye başkanı Turgut Altınok “andımızı haykıra haykıra söylememiz lazım” diyor. Genel başkanları “ istiklal marşımız andımız başka şeye gerek yok” dedi.

Deva partisi İstanbul il yöneticilerinde Beytullah Aksoy “Bir Türk için her sabah ben Türküm diye bağırmak ancak hayvani ihtiyacı tatmin edebilir” diyor. Bu bey efendiyi kınıyorum. Siyasetçinin böyle bir söz söylemesi kadar yanlış bir söylem olamaz. Yarın halk arasına çıktığında birisi bu söylediği sözü sorarsa ne olacak? Siyasetçi ağzından çıkan söze dikkat etmelidir.

Vatandaşı rencide edecek sözlerden kaçınmalıdır. Bu zata vatandaşlardan önce kendi partisinin il yöneticisi Feramuz Edin den eleştiri geldi. “Hizmet edeceği yerde halkı bölen, hakaret eden ve tepeden bakan zihniyet ile yolumu ayırmam gerekiyor” diyor. Gelecek partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise daha önce nerede siyaset yaptı ise aynen onlar gibi düşünüyor. Andımızın kaldırılmasına destek veriyor.

Hani bir söz vardır. Söyle arkadaşını seni ne olduğunu söyleyeyim derler. Nereden geldi? Geldiği yerin düşüncesi ne ise bunun da düşüncesi o olmuş oluyor. İnce hesaplar yapılıyor dedim. Herkes birbirini nasıl kandıra bilirim hesabını yapıyor. MHP kongresinden bir gün önce. HDP hakkında kapatma davası açılması manidar değil mi? Bak senin söylediklerini yerine getirdik anlamı değil mi? Ben böyle algılıyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                  20 – 03 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31