Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE ENTERESAN OLAYLAR OLUYOR

ÜLKEDE ENTERESAN OLAYLAR OLUYOR


İktidar bir yandan oy peşinde koşuyor. Biryanda Devlet bahçeli ile ilişkileri sıcak tutmaya çalışıyor. Topluma mal olmuş bazı değerler ortadan kaldırıyor. İstanbul sözleşmesinden çıkıldığı açıklandı. Bu karar için Cemaatlerde teşekkür mesajları yayınlanıyor. Her şeye maydanoz olan Ayasofya baş imamı çok şeyler söyledi.

Bir tek söylemini söyleyeyim. Bu İstanbul sözleşmesinden çıkılması için. “Allaha şükürler olsun” diyor. Cemaatler nerede ise bayram ediyor. Öbür tarafta tarafın muhatabı olan kadınlar, isyandalar. Mecliste kanunlaşmış bir karar tek bir kararname ile yok sayılıyor. Bu İstanbul sözleşmesi topluma mal olmuş bir sözleşmedir. Toplum nezdinde toplumsal bir sözleşme olmuştur. 88 sene önce söylenmeye başlanan andımız kaldırılmıştır.  Bu andımız Türk milletinin olmazsa olmazı durumundadır.

Çünkü bizler bu andımızla yetiştik. Nasıl bir devletin veya kuruluşun kırmızıçizgileri varsa. Andımızda Türk milletinin kırmızıçizgisidir. Cumhur ittifakının ortağı olan Devlet Bahçeli andımız için. “Pimi çekilmiş bomba” diyerek. Kaldırmasına tepki göstermişti. İktidar kanadından. Hiç ses çıkmamıştır. MHP kongresi bitene kadar ses çıkarılmadı. Bahçeli tekrar seçilip “cumhur ittifakına sonuna kadar desteğimiz tamdır” diye destek garantisi verince. Cumhurbaşkanı “andımız istiklal marşımızdır. Başka bir şeye gerek yok” demiştir. Yani andımızın kaldırılmasını resmen onaylamıştır.

Bu andımızın kaldırılmasını çözüm sürecinde isteye PKK terör örgütüdür. İktidar o zaman andımızı kaldırarak PKK ya taviz vermiştir. Bunun yanında Türk kelimesi anayasadan çıkarılsın, ne mutlu Türküm ibaresi kaldırsın isteğinde de bulunmuşlardı. Bunlarda topluma mal olmuş söylemlerdir. Bunlarda kaldırıldı. TC. Andımız ve ne mutlu türküm ibareleri de kaldırılmıştır. TC’nin tekrar konulması için verilen önerge AKP ve HDP tarafından ret edilmiştir. MHP ise çekimser kalmıştır. Şimdi andımız resmen kaldırıldı. Bu andımızın kaldırılmasına “pimiçekilmiş bomba” diyen Bahçeli'den ses seda yok. Neden sesi çıkmıyor?

Çünkü AKP bahçelinin uzun zamandır. “HDP kapatılsın. Yoksa kapatılması için biz müracaat edeceğiz” diyordu. HDP’nin kapatılması için müracaata etmedi. AKP MHP’nin kongresinden bir gün önce HDP’nin kapatılması için. Mahkeme açılmasına izin verdi. Ve HDP’nin ka

Cumhurbaşkanının andımızın kaldırmasını onaylamasına. Bahçeli hiçbir söylemde bulunmadı. Çareyi andımız üzerinde CHP’yi eleştirmede buldu. CHP’nin andımız üzerinden eleştirilecek bir şeyi yok ki?  İstanbul sözleşmesinden çıkılmasını bayram sevinci gibi kutlayan cemaatler. Şimdi laikliğin anayasadan çıkarılmasını istemeye başladılar. İşi o kadar ileri götürdüler ki? Hilafetin getirilmesini dahi istemeye başladılar. Onun için anayasadan laikliğin çıkarılmasını talep ediyorlar.

Her şeye karışan Ayasofya baş imamı ekonomi yede el attı. Faiz kaldırılsın diyor. Adam Ayasofya baş imamı olunca kendisini Kafdağı’nda görmeye başladı. İstanbul sözleşmesinden çıkılmasının tek amacı muhafazakâr kesimin oyunu almak içindir. Bu ülkenin başına 15 Temmuz’u getirenler bu cemaatlerden birisi değil miydi? Şimdi iktidar cemaatlerle yine can cana devam ediyor.  Laiklik din işleri ile devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulmasıdır.

Toplumsal değerlere sahip olan değerler ortadan kaldırılıyor. Bunların yapılması ile ne amaçlamıyor? Bunu anlamak mümkün değil. Cumhur ittifakının devam etmesi için. Birbirlerine devamlı taviz veriyorlar. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. Bize Türkçülük içinde kimse gelmesin diyen iktidarla. Milliyetçiliği ve Türklüğü savuna MHP’nin ittifak yapmasına akıl sır erecek gibi değil. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                 23 – 03 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22