Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE GARİP OLAYLAR OLUYOR

ÜLKEDE GARİP OLAYLAR OLUYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede garip olaylar oluyor. Bu gün beyaz denilene ertesi gün kara deniyor. Terör örgütü ile masaya oturuyoruz. Sonrada dönüp terör örgütünü yabancılara şikâyet ediyoruz. Zorunlu din dersine izin vermeyen AİHM ne cevap verirken. Din ve ahlak dersi olmazsa bunun yerini uyuştur alışkanlığı doldurur diye eleştiriyoruz. Fizik dersi ile din dersini birbirine karıştırıyoruz. Din dersi inançla ilgili din eğitimidir. Fizik dersi ise ilimle ilgili bir derstir. Bu gün milli eğitimde dinsel eğitime önem veriliyor. İlmi eğitim ikinci plana atılıyor. Hereksin dini inanışları kendisine aittir. Fakat ilim memleket içindir. İlmi eğitimlere önem veren ülkeler. Teknolojide her gün bir adım ileri geder. Bu ülkenin en az % 90’nı Müslüman’dır. Yanlış anlaşılmasın okullarda din ve ahlak derslerinin konmasına karşı değilim. Ailelerin verdiği din ve ahlak yeterli olmaya bilir. Bu yetersizlik böylelikle okullarda giderilmiş olunur. Ben ateistim diyen birisine zorla din eğitimi verilemez. Dinde zorlama yoktur. Peygamber efendimiz İslam dinini insanları ikna ederek yaymıştır. Ashabından zorlayanları da zorlamayın diye ikaz etmiştir.

İnsanların yaşam koşullarına karışmayız diyorsunuz.  Ailelerin çocuklarına baskı yaparak başlarını örtmesini istiyorsunuz. Terör örgütü ile müzakere masasına oturuluyor. Barış süreci zarar görmesin diye. Terör örgütü yandaşlarının yaptığı her türlü kepazeliği sineye çekiyorsunuz. Emniyet ve orduya sakın barış sürecine zarar verecek eylemlerde bulunmayın diye talimat veriyorsunuz. Sonrada terör örgütünü dış ülkelere şikâyet ediyorsunuz. Bize terörle mücadelede neden yardın etmediniz diye serzenişti bulunuluyor. Bunu söylerken IŞİD için koalisyon oluşturuyorsunuz diye de sitemde bulunuluyor.  Terör örgütünden dertleniyorsanız? Neden müzakere masasına oturuyorsunuz?

IŞİD’ da daha düne gelene kadar terör örgütü denilmiyordu. Rehinelerin serbest bırakılmasından sonra ABD de IŞİD’e terör örgütü denildi.  Bu IŞİD’ı daha öncede yazdım. El Kaideden ayrılma bir guruptu. Esat ile savaşmak için toplanıp sınırlarımızdan Suriye’ye geçtiler. Yardım eden ülkelerin başında da Türkiye geliyor. Her türlü yardımı yaptık. Palazlanınca bu IŞİD’ı kurdular. Şimdiki ismi ile İslam devletini kurdular. Musul konsolosluğumuza saldırdıklarında o zamanın dışişleri bakanı Davutoğlu konsolosluk görevlilerine direnmeyin onlar bizim hasmımız değil demedi mi? IŞİD’dan bahsederken IŞİD unsurları demedik mi? Terör örgütü demekten imtina etmedik mi? Demek ki köprüden geçene kadar ayıya dayı dedik. Köprüden geçtikten sonra ayı demeye başladık. IŞİD unsurları birden terör örgütü oluverdi. Dün bunlar beyazdı. Bu gün kara oldu. Size bu olaylar garip gelmiyor mu?

Şimdi en garip olaya gelelim. Kuzey Suriye de sırımıza çok yakın bir mesafede IŞİD ile PKK’nın Suriye kolu olan PYD savaşıyor. PKK ile birbirimize düşman durumdayız. Çünkü PYD PKK’nın bir kolu. PKK’yı destekliyor. Desteklemekten öte onlarla birlikte bizim sınırlarımıza saldırıları birlikte yaptılar.  IŞİD’a terör örgütü demekle kalmadık. IŞİD’dı yok etmek isteyen koalisyonun içersinde yer aldık. ABD kara hareketi istememesine karşı Türkiye illaki kara operasyonu yapılsın diyor. Amaç orduyu Suriye’ye göndermektir. Pekiyi ordu orada kiminle savaşacak? Esat’ın orduları ile mi? Yoksa IŞİD ile mi savaşacak? Koalisyon Esat için kurulmadı. IŞİD’ı yok etmek için kuruldu.  IŞİD ile savaştığımız da PYD’ye yardım etmiş olmayacak mıyız? Bu ayni zamanda PKK ile ayni safta savaşmış olmuyor muyuz?  İkinci garip bir olay kuzey Suriye de IŞİD ile PYD savaşıyor. PKK yandaşları PYD’ ye destek olmak için sınırı geçmeye çalışıyor. PKK yandaşları IŞİD’I protesto etmek için eylemler yapıyor. Savaştıkları IŞİD olmasına rağmen. Ülkenin kamu kuruluşlarını yakıyorlar. Atatürk büstlerini kırıyorlar. Asker ve polisimize saldırıyorlar. Karayollarını trafiğe kapatıyorlar. Araçları ateşe veriyorlar. Bu nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil. Yandaşları sınır ötesinde kavga ediyor. Bu şuna benziyor. Yakın akrabası komşusu ile kavga ediyor. Bunlar evde kardeşlerini dövmeye çalışıyor.  Bu olayla Türklerin ne alakası varda? Bunları yapıyorlar akıl alacak gibi değil? Son günlerde böyle garipsenecek olaylar yaşanıyor. Böyle garip olaylar her nedense hep bizim ülkemizde yaşanıyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  30 -09 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44