Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE GERGİNLİK VAR

ÜLKEDE GERGİNLİK VAR


Ülkenin gerginliği meclise de yansıdı. Ülkenin gerginliğini düşürecek olan cumhurbaşkanıdır. Parlamenter sistem zamanında ülkede gerginlik olduğunda cumhurbaşkanı partilerin liderlerini toplantıya çağırırdı. Parti liderlerine tavsiyelerde bulunurdu. Şimdi hem cumhurbaşkanı hem de parti liderliği tek kişide olunca. Ülkenin gerginliğini düşürecek bir makam kalmamış oluyor. Meclisteki kavganın neden çıktığı açıklanmadı. Böyle bir durumumda meclisin kavga etmesi dışarıya karşı hiçte hoş olmamıştır. Meclisin birliğini, beraberliğini sağlayacak olan parti liderleridir. İktidar partisinin daha itidalli hareket etmesi gerekir. Mecliste gerginliğin sebebi. İDLİB olayından kaynaklanıyor. Mecliste kapalı oturum yapıldı. Bu oturumda iktidar olayları muhalefete tam anlatamamış zannedersem. Bu gizli oturum da konuşulanlar oradan dışarıya yansıtılamayacağına göre. Her şeyin açıkça anlatılması gerekirdi. İki liderin birbiri aleyhine konuşmaları ortamın gerilmesine sebebiyet veriyor. Bu kavgalı meclis toplantısının dışarıya yansıması aleyhimize olacaktır. Kendi aralarında bile anlaşamayanların. Dış ülkelerle anlaşabilmeleri mümkün değildir diye yansıyacaktır. Dışarıya karşı iyi bir görüntü verilememiştir.  Meclisin tekrar toplanıp birbirlerinden özür dilemesi gerekir. Ön teker nereye giderse arka tekerde oraya gider. Allah verede bu gerginlik sokağa yansımaz. Birisi birine hakaret mi etti. Meclis başkanlık divanı. Ona ceza verir. 10 veya 15 meclis oturumlarına katılamaz, diye cezasını keser. Yumruklarla, tekmelerle, küfürlerle hiç bir yere varılamaz. Gerginliğin daha da artmasına sebep olur. Bu meclisteki kavgalı toplantıyı. Meclisimize yakıştıramadım. O meclis milletin meclisidir. Vekiller bizi temsil etmek için oradadırlar. Milletin vekilleri olduğunuzu unutmayın. Konuşurken ve oy verirken bizlerin adına konuştuğunuzu. Ve bizlerin adına oy kullandığınızı unutmayın.

Hani 5 Mart’ta bazı ülkelerin başkanları ile toplantı yapılacaktı. Sığınmacıların Yunanistan sınırına yığılmaları nedeni ile toplantıya gelecek başkanlar kararlarından vazgeçmiş olmasınlar. Birde Putin ne toplantısı toplantı falan yok demişti. Putin’in bu söylemimden dolayı vazgeçmiş olabilirler mi? Yoksa Putin siz gelmeyin. Tayyip Erdoğan ile bizi baş başa bırakın. Biz kozlarımızı kendi aramızda halledelim demiş olabilir mi? Tayyip Erdoğan ile Putin’in baş başa görüşmek mecburiyeti ortaya çıktı. İki lider arasındaki toplantının eskisi gibi sıcak geçeceğini tahmin etmiyorum. Daha önceki görüşmelerinde birbirine çok sıcak ve samimi bir görüntü veriyorlardı. Bu toplantıda soğuk rüzgârların eseceği kanaatindeyim. İDLİB de yine 3 şehidimiz var. Allah şehitlerinize rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Ailelerine Rabbim sabırlar versin. Ülkemin başı sağ olsun. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Güç kuvvet versin. Ayaklarına taş değirmesin. Anaları ağlatmasın. Moskova da yapılacak görüşmenin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyi diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!      05-03-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34