Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE HİÇ GÜNLÜK SORUN YOK MU?

ÜLKEDE HİÇ GÜNLÜK SORUN YOK MU?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede hiç günlük sorun yokmuş gibi geçmişe dönük olaylar tartışılıyor. Ülkede kamu düzeni bozuldu. Bilhassa güneydoğu Anadolu da, kamu düzeninden bahsetmek mümkün değil. Batıda adli vakalar aldı başını gidiyor. Terör gündemi her gün meşgul ediyor. Sınırda sorun eksik olmuyor. Vatandaşın geçim sıkıntısı hat safhada. Ortam gerginliği devam ediyor. Kurumların zamları elimizi yakıyor.

İktidar bu sorunlarla uğraşmıyor. Gündem değiştirmek ve eskiye dönük kötüleme yapabilme çabasında. İktidar kendi yaşlarından, çok önce meydana gelmiş olaylarla gündem yaratıyor. Artık geçmiş geride kalmıştır.  Bir arada bu Delsim olayı gündeme getirilmişti. Tayyip Erdoğan il başkanları toplantısında. Arşivden bir belge getirtmişti. CHP lideri Kılıçtaroğluna ey müdür. “Bu belgede 13 bin kişini katledildiğini gösteriyor. Bu katliamı senin kara suratlıların yaptı. Sen özür dilemezsin bak ben özür diliyorum” demişti. Şimdi başbakan Ahmet Davut oğlu döndü dolaştı yine ayni noktaya geldi. Buradan nereye varmak istiyorlar? Atatürk’e saygısızlık edecekler. Başbakanımız o zaman özür dilemişti diyor. O zaman dilenen özür, özür dilemek değildir. Madem devlet adına özür diliyorsunuz.  Önce bu Delsim olayı nasıl olmuş?  Bunu anlatacaksınız. Suçlu kim onu ortaya çıkaracaksınız. Bu da mahkeme tarafından karara bağlanacak. O zaman il başkanları toplantısında değil. Büyük Millet Meclisinde (BMM) kürsüye çıkacaksınız milletin vekilleri önünde özür dileyeceksiniz. Yapılan özür dileme ancak böyle geçerli olur.

Ne diyor? Başbakan Davutoğlu  “Kerbela da Hüseyin’in şehit edilmesi ile Delsim arasında hiçbir fark yokmuş. Kerbela da Hüseyin’i şehit eden Yezit idi. Delsim olaylarında devletin başında olan damı yezitti? Onumu demek istiyor? Olayları nereden nereye getirmeye çalışıyorlar. İnsanların hem kafalarını karıştırıyorlar. Hem de milleti birbirine düşman etmiş oluyorlar. Böyle siyaset olmaz. Böyle siyasete ayrıştırma ve milleti bölme siyaseti denir. Siyaset birleştirici olmalıdır. Ülkede şimdiye kadar böyle bir siyaset yürütülmemiştir.

Ülkeyi bölmeye çalışan 40 bin kişinin katilleri ile barış yapma için masaya oturulacak. Millet iradesi ile meclise girmiş olan muhalefetle kavga etmek tercih edilecek. Bu nasıl bir siyasettir anlamak mümkün değil?  Ülkenin sorunları dağ gibi önlerinde dururken, iktidar maalesef bu sorunları görmezlikten gelmektedir.  Bize 80 sene önce olmuş olaylar değil. Bize bu günkü sorunların çözülmesi gereklidir. Seçmişi bir daha yaşamak mümkün olmadığına göre bu güne bakmak gerekir.

Kamu düzenini sağlayacağız deniyor. Fakat mümkün olmuyor. Bazı şehirler için olan olaylara alıştık. Alışık olmadığımız Malatya da da olaylar başladı. Kamu düzeninin bozukluğu her geçen gün yayılıyor. Artık Suriye gündemimizden düşmelidir. Çünkü Suriye konusunda yalnız kaldık. Böyle olmasına rağmen hala Suriye ile meşgul oluyoruz. ABD Suriye meselesini askıya aldı. ABD’nin önceliği IŞİD olmuştur. Suriye konusunda yalnız kaldık. Onun içinde Suriye konusu da gündemimizden düşmelidir.

Vatandaş huzursuz! Çünkü sokakta dolaşırken dahi ne ile karşılaşacağını bilmiyor. Sokaklar dolandırıcılarla dolu. Bin bir yalanlar insanları duygularını sömürmeye çalışıyorlar. Geçim sıkıntısı hat safhaya ulaşmış. Esnaf desen alacağını alamıyor. Borcunu ödeyemiyor. Çoğu icralık duruma düşmüş. Köylü desen sefalet içersinde traktörü bağlanmış. Evi ve tarlası ipotekli çaresizlikten evinin geçim kaynağı olan süt veren ineğini kestiriyor. Ülkenin vatandaşları bu durumda iken iktidar hala muhalefetle kavga ediyor. Geçmişteki olaylara sığınarak gündem oluşturmaya çalışıyor. Hiç güncel sorunlar yokuş gibi davranıyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12- 11- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44