Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE REZALET BİR OYUN OYNANIYOR

ÜLKEDE REZALET BİR OYUN OYNANIYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede rezalet bir oyun oynanıyor. Her gün yeni bir rezalet gündeme getiriliyor. AKP’nin Adıyaman milletvekili sivri dilli ve AKP’nin silahşoru Mehmet Metinler ve 15 AKP milletvekili. Cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan 16 yıldızlı Türk devlet forsunun kaldırılması için meclise teklifte bulunmuşlar.

Bu milletvekilleri meclise vatandaşa hizmet etmek için mi gelmişler? Yoksa cumhuriyetin kökünü kurutacak asit olmaya mı gelmişler? Bu ne rezalettir! Bu ne şerefsizliktir! Bu ne aymazlıktır!  Yapacak hiç bir işleri kalmamış. Aldıkları maaşları hak edebilmek için. Ülkeye nifak tohumu ekmeye çalışıyorlar. Bu kadar ülke düşmanının bir araya gelmesi insanın aklına durgunluk veriyor.

Bunların hepsinin AKP milletvekili olması da bir tesadüf olamaz. Demek oluyor ki! Bunları özellikle aramışlar ve bir araya getirmişler. Durum onu gösteriyor. Çünkü düşüncelerinin aksine hareket edenler partiden ihraç ediliyor. Örnek, Kütahya milletvekili İdris Bal başbakanın “korku ile büyük devlet olunmaz” söylemine. “Küçük hesaplarla da büyük devlet olunmaz” diye cevap vermesi yüzünden. Partiden kesin ihraç istemi ile disipline sevk edilmiştir.

Bunun yanında Türkçülükle ve cumhuriyetin kazanımlarına saldıran milletvekillerine siz ne yapıyorsun diyen olmuyor. Mehmet Metiner daha öncede Türkçülükle ilgili olarak. “ Türkçülük ayağımızın altıdır” demişti. Bu Türkleri aşağılayan bir söylemdi. AKP’nin içersinde olduğunu düşündüğümüz Türk soyundan olan milletvekillerinin gıkı dahi çıkmadı.

Andımızın kaldırılmasını isteye Kürtçü vekiller idi, kaldırıldı.  Dağların eteklerinde ve tepelerde yazılı ne mutlu türküm diyene ibaresini kaldırılmasını istediler kaldırıldı. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını istediler. Şimdi bunun için iktidar onları memnun edebilmek için elinden geleni yapıyor. Devletin verdiği şeref madalyasın dan Atatürk resmi ve Türk bayrağı kaldırıldı.

Yukarıda Mehmet Metiner ve 15 AKP’li milletvekili cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldızlı Türk devlet forsunun kaldırılmasını istemişler. İşleri güçleri Türk kelimesi ile uğraşmak. Bunların başında da Mehmet Metiner geliyor. Metiner bu cesareti nereden alıyor. Tabii ki AKP’den alıyor. Çünkü parti içersinde Türklükle ilgili beyanda bulunanların hepsi AKP’den çıkıyor. Türklük aleyhine konuşan Kürtçü velilerle de cesareti bunlardan alıyor.

Türkler Kürtlere ne kadar olumlu yaklaşsalar da, Kürtçü vekiller o kadar Türkleri itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Kürt söylemlerinin çoğu Türklere düşmanlık içeriyor. Türklerin andımızı kaldırtanlar. Kendilerinin adların da ölmek ve öldürmek içeren sözlerden oluşuyor. Şivan perver’in Tatlıses ile yaptığı Kürtçe düetin Türkçesi (bin yıldır Kürdistan’ımız düşman esaretinde. Koruduk doğuyu kan içici düşman Türkiye den) böyle bir düet Türkiye’nin başbakanı ve bakanlarının önünde yapılmıştır.

Bazı kişiler bu düeti dinlerken gözyaşlarına boğuldular. Başta Bülent Arınç geliyordu.  Her fırsatta Türkleri düşman göstermeye çalışıyorlar. Amaçları açıktır. Türkleri tahrik etmektir. Türklerin bir yerde sabırlarını sınamaya çalışıyorlar. Sabrında bir sonu vardır. Düşman olarak gösterilmek bir yere kadardır. Artık bazı sivri dilli vekiller kendilerine çeki düzen vermelidirler.

Türklerle uğraşanların hepsi her nedense AKP’li vekiller. Başbakanın söylemine bakıldığında “bir kişi siyaset yapıyorsa siyaset yapmak istediği partinin politikalarını kabul eder. Aday olduktan sonrada partinin iç disiplinine uymak zorundadır” diyor. Bu söyleme göre partinin politikası Türkleri yok etmek olduğu anlaşılıyor. 

Bu söyleme göre AKP milletvekillerinin söylemlerini tekrar hatırlayalım. Burhan Kuzu “ülkede Rumlar var. Yahudiler var. Bunlar varken Türk kelimesini anayasaya koyamayız”. Mehmet Metiner “ Türkçülük ayağımızın altıdır”. Bülent Arınç “ Türklük herkesi kapsamayan bir noktaya gelmişse. Türklüğe devam edemeyiz.

Ben Türküm denilmesini ve Türkçülük yapılmasını kabul edemeyiz”.  Ömer Dinçer “ olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar”. AKP İstanbul il başkanı “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk”. Başbakan Tayyip Erdoğan “kimse bizim karşımıza milliyetçi olarak çıkmasın. Biz Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız”.  Bunların bu söylemlerine BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş   “ bu ülkede Türkler vardır.

Türkleri yok sayamazsınız” diyerek Türklerin yok sayılmasına isyan etmiştir. Fakat ne yazık ki AKP’nin içersinde olduğunu düşündüğümüz Türk milletvekillerinden ses seda çıkmadı. Babayiğit bir milletvekili çıkmadı. Makam uğruna Türklüğün yok edilmesine seyirci kalıyorlar. Hâlbuki her türlü haklarını kazanmış durumdalar.

Partiden istifa etseler kaybedecek bir şeyleri yok. Bağımsız olarak mecliste vekilliklerine devam edebilirler. 2 senelerini doldurmuş olduklarından emekli hakkını da kazanmış durumdalar. Yalnız bir tek iktidar vekili unvanları gidecek. Amma millet nezdinde kahraman olacaklar. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

                                             NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!    

22- 11- 2013      Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44