Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEDE CAN PAZARI YAŞANIYOR

ÜLKEDE CAN PAZARI YAŞANIYOR


 

Bu döneme kadar bu kadar asayişsiz bir dönem görülmedi. Hunharca öldürülen kadınlar. Öyle bir vahşet dönemi yaşanıyor ki. Öldürdükleri ile kalmıyorlar. Parçalıyorlar, bazılarının bileklerini balta ile kesiyorlar. Bu da yetmiyor! Utanmadan, sıkılmadan, Allahtan korkmadan birde yakıyorlar. Allahtan korkmazlar, kuldan utanmazlar. Kadın cinayeti işleyenlerin bu vahşeti, alışkanlık halini aldı. Kadın cinayeti işlenmeyen gün nerede ise geçmez oldu. Bu ne caniliktir? Kadın bir annedir. Cinayeti işleyenlerinde bir annesi vardır. Evinde eşi olan şerefsizler gidiyorlar başka bir kadını katlediyorlar. Nedir bu kadın düşmanlığı. Ey bu vahşeti yapan caniler. Siz Allaha inanan insanlar değilsiniz. Allaha inanmış olsaydınız. Kadınların erkeklere Allahın emaneti olduğunu bilirdiniz. Bu kadın cinayetlerini işleyenler. Öbür âlemde hem cinayetin hesabını verecekler. Hem de Allahın emanetine ihanet etmenin hesabını vereceklerdir.

İnsanlarda nankörlük almış başını gidiyor. Kendisine ekmek verip senelerce yanında çalıştırdığı kişinin oğlunu kaçırıyor. Öldürüyor, ondan sonrada utanmada fidye istiyor. Allah böyle kişileri bildiği gibi yapsın. Biz ne desek boştur. Adliyelerde hemen hemen her gün olay var. Davalı ile davacının aileleri birbirine giriyor. Artık insanlıklarını unutmuşlar adeta canavarlaşmışlar. Kadın, erkek çocuk demeden önüne gelene vuruyorlar. Bir yanda töre cinayetleri dur durak bilmiyor.

Seslerini duyurmak için sokağa çıkanlar. Polisin şiddetine maruz kalıyor. Polisinde diğer husumetli olanların birbirlerine yaptığının aynisini vatandaşa yapıyor. Polisin tabancasından çıkan kurşun ile ölenler oldu. Biber gazı kapsülünden ölenler oldu. Sakat kalanların sayısı belli değil. Ne oldu bu güzel ülkemin güzel insanlarına. Sevgiyi, şefkati unuttuk. Herkes kabadayılık taslamaya başladı. Sokaklar nerede ise tehlikeli bölge ilan edilecek. Nereden bir kurşunun geleceği belli değil. Üniversiteler karıştı! Olayları önleyemedikleri için. Rektörler üniversiteyi tatil ediyor.

Tecavüz olayları arttı. Ne olacak ülkeden densiz insan çoğaldı. Hoşgörü diye bir şey kalmadı. Kimseye senin gözünün üzerinde kaşın var, demeye gelmiyor. Kimseye şaka yapmaya gelmiyor. Hemen kavga hazır! Sanki bazıları cebinde kavga taşıyor. Onun için kimseye bir şey demeye gelmiyor. Araba kullananlar dikkatli olmalıdır. Trafikte çok maganda var. Kazaen birisine bir korna çalsan, Hemen el kol hareketleri başladığı gibi küfür'ün bini bir para oluyor.

Gelelim Balıkesir'e ben Balıkesir sokaklarını şimdiye kadar böyle hiç görmedim. Hafta içersinde eşimi gece saat 01.00 acile götürdük. Acilin kapısının önüne çıktım. Caddede iki kişi avazı çıktığınca öyle küfürler ediyor ki. Allaha dahi küfür ediyorlar. Sonra acilin önüne geldiler. Yine ayni küfürlere devam ettiler. Allaha, ölülere ver yansın ediyorlar. Polislerde karşıdan bunlara bakıyor. Küfür edenlere bir şey söyleyemiyorum. Polise bir şey söylesem, belki polis sana ne sen işine bek diyecek. Bir gün Ankara da bir arkadaşım şöyle bir şey anlattı. Sokakta birisi Allaha küfür ediyormuş. Oradaki bir kişiye gel şu adama ikimiz bir şeyler söyleyelim demiş. Bak kardeşim bir insanın karısına küfür edersin seninle kavga eder. Allaha küfür edersin sana bir şey söylemez. Çünkü kadın benim karım. Allah herkesin Allah'ı bana ne der demiş. Her halde o gün hastanenin önündekilerde böyle düşünmüşlerdir.

Saat 02.30 da devlet hastanesinden çıktık. Koray lisesini geçtik 3-4 kişi sokakta nara atıyorlar. Bağlar sokağı caddesine geldik iki bir biri ile münakaşa ediyor. Birbiri ne küfür ediyorlar. Deve loncasına çıktık. Adanan menderes istikametine ilerliyoruz. Karşıdan 4 kişi geliyor. Sağa sola yalpa yapıyorlar. Caddenin sol tarafını kaplamışlar. Ellerinde bira şişeleri var. Korna çalmaya çekindim sağ yanaştım. Bastım gaza aynadan baktım el kol hareketi yapıyorlar. Ben Balıkesir sokaklarını şimdiye kadar böyle hiç görmedim. Balıkesir sokakları saat 24.00'den sonra sokağa çıkılacak durumda değil. Ben bundan sonra mecbur kalmadıkça geç vakit kesinlikler sokağa çıkmam. Çünkü Balıkesir sokakları emniyetli değil. Balıkesir böyle ise vay diğer illerin hallerine demek ki ülkede can pazarı yaşanıyor. Biz işin farkında değilmişiz. Saygılarımla.

                                                                  27 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44