Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEMİZE 12. CUMHURBAŞKANI HAYIRLI OLSUN-1-

ÜLKEMİZE 12. CUMHURBAŞKANI HAYIRLI OLSUN-1-


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Kaç günlerdir tantanası yapılan cumhurbaşkanlığı makamına yemin ederek görevi devralan Tayyip Erdoğan oturmuştur. Böylelikle tantanalarda bitmiştir. Ülkemize yeni cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan hayırlı uğurlu olsun. Yeni Türkiye’ye yeni cumhurbaşkanı ile adım atmış olduk.  Yeni Türkiye’nin 12. cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yandaş TV’lerden birisi yeni Türkiye’nin 1. Cumhurbaşkanı diye bahsediyor. Bu ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk Türkiye cumhuriyetinin birinci cumhurbaşkanıdır. Türkiye cumhuriyeti tarihini yok etmeye çok çabuk başladılar. Bunun anlamı rejim değişikliğinin gündeme geleceğinin sinyalleridir. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı yeminini daha yeni etti. Türkiye’nin eskisi yenisi yoktur. Türkiye Türkiye’dir!

Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçildikten sonra çok kanunsuz şeyler yapıldı. Yüksek seçim kurulu kesin sonuçları alındıktan sonra. Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiğini ilan ederek, mazbatasını meclis başkanlığına teslim etti. Bundan sonraki olaylara değinecek değilim. Yalnız 27 Ağustos tarihinde AKP’nin olağan üstü kongresine değineceğim.

Tayyip Erdoğan seçilmiş cumhurbaşkanı olmasına rağmen o kongrede parti lideri ve başbakan olarak konuşma yaptı. Yaptığı balkon konuşmasında “76 milyonun cumhurbaşkanı olacağım” demişti. Anayasaya göre milletvekilliği ve parti genel başkanlığı düşmüş olmasına rağmen parti genel başkanı olarak konuşma yaptı. Tarafsız cumhurbaşkanı olması gerekirken, muhalefet partilerini eleştirdi. CHP ile MHP’yi cemaatle birlikte hareket etmekle suçladı. O konuşmasında hiç milleti ağzına alamdı. Hep biz demeyi tercih etti. Davamız kelimesini sıkça kullanarak. Devamlı AKP’den bahsetti. Buda tarafsız bir cumhurbaşkanı olmayacağını ve parti genel başkanı gibi hareket edeceğinin bir göstergesi olmuştur. Ahmet Davutoğlunun yanında olacağını ve davalarına sahip çıkacağını sıkça dile getirdi. Millet bize yeter sözünü anlamış değilim.  

Millet olarak bahsettiği Türk milletimidir? Yoksa AKP’ye oy verenler midir?  Milletin bir adı var! Oda Türk milletidir! O kongrede yaptığı konuşma tarafsız olmayacağını. AKP yanlısı olacağını ve kendi partisine oy verenlerin cumhurbaşkanı olacağının göstergesidir.

O kongrede daha önceden ismi belirlenmiş olan Ahmet Davutoğlu tek aday olarak genel başkan ve başbakan adayı seçilmiş oldu. Davutoğlu da konuşmasında davaya sahip çıkacağını ve cemaatle mücadele edeceğini dile getirdi. Dış ülkelerle ilişkilerden bahsetti. Biraz eski dışişleri bakanı Davutoğlun’dan bahsedelim. Libya lideri Kaddafi’ye karşı isyan edenlerin yanında yer aldı. İsyancılara valizle para götürdü. Kaddafi öldürüldü! Sonra isyancılar Türkleri Libya’dan kovaladılar. Mısırda Mursi desteklendi yine kaybeden Türkiye oldu. Suriye konusunda özgür Suriye ordusu desteklendi. Özgür Suriye ordusuna destek veren terör örgütleri de Türkiye tarafından desteklendi. “Esat iki aya kalmaz gider. Bizde Şam da Cuma namazı kılmaya gideriz” dedi. Hala Esat gitmediği gibi seçime gitti. Seçimde % 80’nin üzerinde oy alarak yine iktidar oldu.

El kaideden ayrılan bir örgüt özgür Suriye ordusuna destek olmak için. Bizim sınırlarımızı kullanarak Suriye’ye geçti. Bu örgüte elimizden gelen bütün yardımı yaptık. Liderleri yaralandı Hatay da tedavi ettirdik. Bu örgüt kuzey Suriye de bizim sayemizde güçlendi. Bunu fırsat bilerek kuzey Suriye de devlet kurarak özgürlüklerini ilan edeceklerini söylediler. Davutoğlu “devlet kurmalarını asla kabul edemeyiz” dedi. Irak, Şam, İslam devletini (IŞİD) kurdular. Sesimizi dahi çıkarmadı. Bu IŞİD topraklarını genişletmek için Irak tarafına yöneldi.

Musul konsolosluğumuz IŞİD tarafından basıldı. Davutoğlu konsolosluk görevlilerine “ IŞİD bizim hasmımız değil. Direnmeyin teslim olun” dedi. Konsolosluk görevlileri ve özel harekâtçılar teslim oldular. Nerede ise üç aydır konsolosluk görevlileri IŞİD’ın elinde rehin kurtarılmayı bekliyorlar. Davutoğlu “sağlıklılar” demekle yetiniyor. “Türkiye’yi orta doğunun lideri yapacağız” dedi. Orta doğuda bizi gale alan olmadı. Karşılarında olan sisi İsrail ile Filistin arasında ateş kesi sağladı.  Türkiye’nin adı bile geçmedi. Komşularımızla sıfır sorun sloganı ile yola çıktı. Nerede ise bütün komşularımızla sorunlu duruma geldik. Dışarıda itibarımız kalmadı. Davutoğlu maalesef dış işlerinde ülkeyi itibarsız duruma sürüklemiştir. Nerede ise üç aydır. IŞİD’ın elinde rehine tutulan soydaşlarımızı kurtaramayan bir dış işleri bakanı şimdi başbakan oldu. Temennimiz başbakanlıkta başarılı olmasıdır.  Devamı yarın. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  29 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

        

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44