Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ

ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ


 

Milletvekili seçilip yemin edinceye kadar, vatandaş dili ile konuşanlar. Yemin ettikten sonra bambaşka bir kimliğe bürünüyorlar. Seçimlerin üzerinden 75 gün geçti mecliste daha yemin etmeyen milletvekili var. Bu milletvekili maaşını alıyor. Milletvekili özlük haklarının hepsini kullanıyor. Hiçbir oturuma katılmıyor. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacağım diye yemin etmediği için. Ülkenin bölünmesi için çaba harcayanlarla ayni safta yer alıyor. Geride kalan milletvekillerinden tek ayrı bir tarafı, yemin etmediği için.

Meclis çalışmalarına katılamıyor. Geriye kalan milletvekillerin ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma. Halkın refah ve mutluluğu için çalışacağıma diye. Yemin ediyorlar. Milletvekillerinin yeminine sadık kalmasını istemek vatandaşın hakkıdır. Birde yüce Türk milleti önünde ant içerim diye. Yemin ediyorlar. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacağım diye. Yemin ediyorlar. Ülkenin bölünmesi için. Var güçleri ile çalışıyorlar. Bu nasıl yemin etmektir. Halkın refah ve mutluluğu için çalışacağım diye. Yemin edenler maalesef bu yeminlerine sadık kalmıyorlar. Kaşıkla millete veriyorlar. Kepçe ile geri alıyorlar.

Bu nasıl halkın refah ve mutluluğunu sağlamaktır. Kendi maaşlarına gelince cömertlikte üzerlerine yok. Fakat vatandaşın maaşına gelince de cimrilikte üzerlerine yok. A dan Z ye her türlü vergilere zam yapıldı mı? Harçlara zam yapıldı mı? Bunlar yetmiyormuş gibi vatandaşın kullanmaya mecbur olduğu elektrik gibi önemli kullanım maddelerine zam yapıldı mı? Bunlara duçar olan vatandaş nasıl refah ve mutlu olabilir? Soruyorum!

Sözü elektrik zammından açmışken elektrik faturaları bu ay çok yüksek geldi. Benim elektrik faturam 70 ile 80 arasında gelirdi. Bu ayki elektrik faturam 125 TL geldi. Üretilen elektrik bedeli artı dağıtılan elektrik hizmet bedeli, Kilovat saat başına artış oranı 4 kuruştan 10 kuruşa çıkarılmış. Biz TRT payı kaldırılsın anayasaya aykırı diyoruz. Esas turpun büyüğünü göremiyoruz. Vatandaş TRT´yi beslemek zorunda değildir. Diğer kanallar nasıl kendi yağı ile kavruluyorsa TRT de kendi yağı ile kavrulmalıdır. Yukarıda nelere zam yapıldığını yazdım. Bunlar ne için yapıldı. Kesenin doldurulması için yapıldı.

Yarın anayasanın ve başkanlık sisteminin referanduma götürülmesi durumunda. Şimdiden keseyi dolduruyorlar. Verdiklerini fazlası ile geri aldıkları gibi. Referanduma gidildiğinde. Yandaş basın şöyle yazacak. İktidar kesenin ağzını açtı. Vatandaşa verdiği sözleri yerine getirdiği gibi. Şimdi vatandaşa şunları da vermeyi vaat ediyor diyecekler. Zannetmeyin verdiklerinin parası iktidardan çıkacak. Zaten o zamana kadar keseyi dolduracaklar. Onlarda anayasa ve başkanlık sisteminin referandum rüşveti olacak. Her şey anayasa ve başkanlık sistemi için. Yukarıda milletvekili yemininden bahsettim. Seçimden önce hiçbir milletvekili adayının Türk kelimesinin anayasadan çıkarılacağını söyledi mi? Seçimlerde halk dili ile konuştular. 

Meclise girip yemin ettikten sonra iktidar dili ile konuşmaya başladılar. Anayasadan Türk kelimesinin çıkarılacağını söylediler. Pekiyi siz yemin ederken halkın refah ve mutluluğu için çalışacağıma yüce Türk milleti önünde ant içerim diye. Yemin etmediniz mi? Bu ülkede 55 milyon Türk var. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasından mutlumu olacaklar? Ülkenin bu kadar sorunu varken. 55 milyon Türkü mutsuzluğa yöneltirseniz? Bir sorun daha çıkarmış olursunuz. Bu ülkenin anayasadan ve başkanlık sisteminden önce, huzura ihtiyacı var. Vatandaşın refah ve mutluluğunu sağlamak için. Çalışacağım diye yemin edin. Yaptığınız zamlarla refahını ve mutluluğunu yerle bir edin. Bu yetmiyormuş gibi. Birde yapacağınız icraat ile yerden kalkamaz hale getirin. Her yolu anayasa ve başkanlık sistemine çıkardınız. Anayasadan ve başkanlık sisteminden bu kadar bahsediyorsunuz da? Bu ikisi olduğu zaman ülkeye huzurun geleceğinden emin misiniz? 

Terör bitecek mi? Ülkenin bir bölümünde ayrı bir yönetim olmayacağının garantisini verebilecek misiniz?  Adaletin üstünlüğünü sağlayabilecek misiniz? Yolsuzluğu ve rüşveti kökünden kazıyabilecek misiniz? Demokrasiyi kurallarına göre işletebilecek misiniz? Bireyin özgürlüklerini öne çıkarabilecek misiniz? Hak ve hukuku herkese eşit hale getirebilecek misiniz? Anayasal hak olan hak aramanın önünü açabilecek misiniz?  Din ve vicdan özgürlüğünü uygulayabilecek misiniz? Mezhep ve ırk ayrımcılığının yapılmaması için. Düzenlemeler yapabilecek misiniz? Devletin şefkatli elini herkese uzatabilecek misiniz? Benim milletim! Bu millet demekten vazgeçip. Türk milleti diyebilecek misiniz? Kanla irfanla kurulmuş olan bu cumhuriyete ve kurucusu Atatürk´e sahip çıkabilecek misiniz? Bunları hepsini yapabilip de ülkenin huzurunu sağlayabilecek misiniz? Bunların hiç birisinin bu iktidar döneminde yapılabilineceğini zannetmiyorum. 

Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için. Yemininize sadık kalarak ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyabilecek misiniz? Hadi referanduma gidilecek olunursa bunları yapacağınıza vatandaşa söz verin. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılması beni huzursuz ediyor. Benim gibi Türküm diyenleri de huzursuz ediyor. En çok huzursuzluk yaratanda Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasıdır. Bu konu üzerinde devamlı duracağım. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 01 ? 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44