Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN BU KADAR SORUNU VARKEN

ÜLKENİN BU KADAR SORUNU VARKEN


Ülkenin bu kadar sorunu varken siyaset kavgası yapmak ne iştir? Böyle durumlarda birlik beraberliğe ihtiyaç vardır. Ortada bir Zarrab olayı var. Ülkenin ve iktidarın itibarını zedeleyen bir olaydır. Her gün yerin dibine batırmaya çalışılan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Bu Zarrab olayı kanıma dokunuyor. Gelin bu meseleyi biz kendimiz halledelim diyor. Doğruda söylüyor. Bu Zarrab olayına karışan 4 bakan neden yargılanmasın? İktidar partisinin itibarı ile oynayan bu 4 bakan değil mi? Ayrıca bu 4 bakan iktidarın bakanı değil miydi?

İktidarın itibarını zedelemedi mi? Bu 4 bakan mutlaka yüce divana gitmelidir. Hem ülkenin itibarı için hem de iktidarın itibarı için. Bu 4 Bakan hakkında yargı kararını verdi deniyor. Bu bakanlar yargılanmadı. Bu bakanların çocukları evlerinde çıkan paralardan dolayı yargılandı. Bakanların yargılanması için dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekiyordu. Mecliste dokunulmazlıklarının kaldırılması ret edildi. Bu ret kararı onların suçsuz olduğunu ispatlamaz. Şimdi rüşvet aldıkları Zarrab tarafından açıklandı. ABD de görülen mahkeme rüşvet aldıklarını kabul ederse ne olacak. İktidar bu kamburu sırtında taşıyacak mı?

Bu 4 bakan hem rüşvet almaktan hem de görevi kötüye kullanmaktan yargılanmalıdır. Meclise de ibret aynası olacaktır. Ben hukukçu değilim. Yargılanamaz diyenlere katılmıyorum. Meclis yargı makamı değildir. Meclis ancak dokunulmazlıklarını kaldırır. Böylelikler yargıya gitmelerinin önünü ya açar. Ya da yaptıkları gibi yargıya gitmelerinin önünü kapatır. Bu oylama yapıldı diye. Yargılanmış sayılmazlar. Bu 4 bakanı iktidar yargılamazsa ülkenin sırtında bir kambur olarak kalacaktır. AKP iktidardan düştüğünde gelecek iktidar mutlaka bu bakanları yargılayacaktır.

Bu pisliği temizlemek için CHP genel başkanı çağrıda bulundu. Bu çağrıya iktidar ve onun ortağı Devlet Bahçeli itibar edecekleri yerde. Kemal Kılıçdaroğluna ver yansın ediyorlar. Hakaretin bini bir para bu kadarda olmaz. Hâlbuki bu meseleyi ülkenin menfaat doğrultusunda bir karara bağlamalıdırlar. Burada ülkenin itibarı mevzubahsi´dir.  Bu olayın ucu iktidara dokunduğu için. Bu bakanların yargılanmasına karşı çıkıyor olabilir. Fakat Devlet Bahçeli kraldan daha fazla kralcı kesiliyor.

Kemal Kılıçdaroğluna hakaret ediyor.  Bakın Devlet Bahçeli ne diyor. ?ABD de kurulan tezgâhın acentesi gibi hareket ederek. Doğruluğu yanlışlığı beli olmayan belgeleri pervasızca sallıyor. Türkiye´ye karşı yeni bir cephe açmak için kolları sıvayan namertlerdir. İçlerinde yalan nefreti kopanlar belgede sallasa, ABD ye el de sallasa. Haçlıların beşiğinde de sallansa, nihai son kendileri adına utanç verici ve nesillerini bile utandıracak bir kokuşmuşluk olacaktır.? Diyen bahçeli şöyle devam ediyor. ?ABD de kurulan siyasi mahkemede Türkiye yargılamakta dadır. Uluslar arası kumpasın hükmü Türkiye de geçmeyecektir.

FETÖ´cülerin intikam arayışları duvara çarpacaktır.? Diyerek Kemal Kılıçdaroğlunu hedef almıştır.  Sayın devlet Bahçeli sapla samanı birbirine karıştırmıştır. Koltuğunu koruya bilmek için. İktidara yaranmaya çalışıyor. Amma her geçen gün kendisini ve partisini bitiriyor. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun salladığı belgelerin ABD mahkemesi ile alakası yok ki?  CHP genel başkanının gösterdiği belgeler Man adası ile ilgili belgeler. Karıştırmış olabilir mi? Bence karıştırmış olamaz. İktidara yaranmak için özellikle söylemiştir. Çünkü koltuk korkusu sardı. Görmüyor musunuz? İttifak formülleri üzerinde, iktidara ittifak dersi veriyor. Ne çare ki? İktidar böyle bir ittifakı kabul etmiyor. Partisini dağıttı. Şimdi çıkış yolu arıyor.

ABD ile aramız açıldı. Neden? Gayet açıktır. Rusya, İran Türkiye üçlü bir ittifak oluşturdu. Ne için? PYD ye ABD silah verdiği için. Şimdi Rusya PYD ile birlikte hareket etmeye başladı. Şimdi ne olacak. Kaldık mı ortada? Bunlar hep dış politikada zikzak çizmemizdendir. ABD İran ile düşmandır. Rusya´yı karşısına almak istemiyor. Şu Suriye batağına bizi sokan ABD´dir. Şimdi geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal çık bu işin içinden nasıl çıkacaksan? Ülkenin bu sorularının hakkından gelmek kolay iş değil.

Amma bu olaya gönüllü girdik. Kimin yüzünden? ABD´nin isteği yüzündendir. Obama ben Suriye´nin başında Esat´ı istemiyorum. Bize yardımcı olun demesi ile. Bir gecede Suriye ile düşman olduk. O zaman Suriye bizim tarihi komşumuz. Ve komşumuz olarak da kalacak. Onun için biz bu olaya karışmak istemiyoruz. Diye bilseydik. Şimdi Suriye batağının içerisinde olmazdık. Yanlış izlenen dış politika ülkeyi bu duruma getirmiştir. Allah ülkemiz için hayırlı olanı versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07-12-2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44