Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN DURUMU YÜREK BURKUYOR

ÜLKENİN DURUMU YÜREK BURKUYOR


Ülkede geldiğimiz durum yürek burkuyor. Sanki ülkenin bir tarafı düşman birlikleri tarafından istila edilmiş gibi. Vatandaş evinden çıkarken beyaz bayrak sallayarak çıkıyor. Bu ne kadar acı bir olaydır düşünebiliyor musunuz? Kendi vatanında kendi güvenlik güçlerine karşı beyaz bayrak sallıyor.  Kendi içlerinden çıkan bir örgüte karşıda beyaz bayrak sallıyor. Kendi topraklarını ve mallarını bırakıp daha güvenli yerlere göç ediyor. Ne için? Ailesinin ve kendi canını kurtarmak için. Demek ki o kadar kışkırtmalara karşı devletin yanında dik duruşunu ortaya koyuyor. Birileri kalkıyor! ?Bundan böyle Türklerle Kürtler bir arada yaşayamaz? diyor. Pekiyi bir arada yaşamak için. Ne yapacağız? Her karış toprağı şehit kanı ile yoğrulmuş bu vatan toprağının bölünmesine izin mi verelim? Buna müsaade edilmesi mümkün değildir. Birisi kandilden ahkâm kesiyor. Türkleri Anadolu´dan orta Asya ya süreceğiz? diyor. Siz varlığınızı Türk halkına borçlu olduğunuzu unutmayın. Oraları istila eden düşmanlardan sizi kurtaran Türk ordusudur. Şayet bu topraklardan gitmesi gereken birileri varsa Türkler değildir. Onlarda bunları söyleyenler ve ülkeyi bölmeye çalışanlardır.

Ülkenin konumu gereği bir taraftan şehit cenazeleri geliyor. Bir taraftan da denizden mülteci cesetleri çıkarılıyor. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Vatan olmadan millet olmaz. Millet olmadan da vatan olmaz. Amerika da doksan dokuz buçuk millet bir arada yaşıyor. Biz 4-5 etnik gurup bir arada yaşamayı beceremiyoruz. Neden beceremiyoruz? Etnik gurupları dış güçler kışkırttığı için. Bir arada yaşayamıyoruz. Tabi burada oyun içersinde olun var. Orta doğuda Kürdistan´ı kurduracaklar. Orta doğunun petrolünün korumasını Kürdistan´a yaptırdıkları gibi, İsrail´i de koruma altına alacaklar. Kuzey Irak da Barzani Kürdistan´ı kurdu. Kürdistan´ın birinci ayağı tamamlandı. İkinci ayak kuzey Suriye de PKK´nın kolu olan PYD tarafında kuruluyor. Üçüncü ayak doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu bölgelerinde kurma çabaları içersindeler. ABD´nin eski dış işleri bakanı RİCE orta doğuda 22 ülkenin sınırları değişecek demiştir. Sınırı da şöyle çizmişti. Batıda cebeli Tarık boğazı, kuzeyde kara deniz. Güneyde süveç kanalı doğuda himaliya dağları etekleri olarak sınırı çizmişti. Bunun adına da büyük orta doğu projesi dediler. (BOP) İşte Türkiye üzerinde böyle bir oyun oynanıyor. Bu oyuna da bizim etnik guruplar alet oluyor. Gerçi bizim yöneticilerimizde. Ben BOP´ un eş başkanıyım demişti.

Güney doğu Anadolu´ya baktığımızda, sanki birileri ülkeyi istila etmiş gibi sokak savaşları yaşanıyor. Emperyalist ülkelerin oyunu her gün bizim canımızın yanmasına sebep oluyor. Bir özel harekât polisimizin sur da şehit olması ülkenin yüreğini yaktı. Bir bu polisimizin şehit olası değil. Her şehidimize yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve sevenlerin sabırlar versin. Ülkemizin başı sağ olsun. Fakat bu özel harekât polisimizin cenazesinde, tabutunun başında 4 yaşındaki çocuğunun baba baba demesi hepimizin yüreğine hançer gibi saplandı. Bizi gözyaşlarına boğdu. Yazarken dahi ellerim titriyor. Gözüm yaşla doldu. Biz böyle şehitlerimizin tabutu başında ve TV ekranlarının başında gözyaşına boğulup, yüreğimiz kor gibi yanarken. İktidarın başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile gündemi meşgul etmesi. Yüreğimizin daha fazla yanmasına sebep oluyor. İkbal peşinde koşulması bu ülkeyi endişeye sürüklüyor. Kendi ikballerini milletin ve şehitlerin üzerinde görüyorlar. Bu kadar vatan evladı hayatını kaybettikten sonra, başkanlık sistemi olmuş ne önemi var. Yeni anayasa olmuş ne fark eder. Anayasaya uyan mı var? Zaten anayasanın maddelerini yarısına yakını değiştirildi. Şayet mahsurlu olan maddeleri varsa onları da değiştirebilirler. Hayır olmaz? Neden? Çünkü yeni anayasa AKP´nin kendine göre hazırladığı anayasa olacak. Maden bu anayasada iş yapılmasına engel maddeler varsa? Şimdiye kadar neden değiştirilmedi? Bu anayasa bir oyunun parçası olacaktır. Çünkü anayasada Türk kelimesi ve Atatürk kelimesi olmayacak. Anayasanın ilk dört maddesi kaldırılacak. Bu anayasa bizim önümüzde bir engel deniyorsa? 14 senedir bu anayasa ile ülke yönetilmedi mi? İş anayasada değil. Kafadaki düşüncelerdir.  

Suudi Arabistan da 47 kişi idam edildi. Suudi Arabistan da ki Şii liderde idam edilenlerin içersindir. Basına yansıdığı kadarı ile idam edilenlerin çoğunun Şii olduğu iddia ediliyor. Orta doğu ülkelerinin başında bu kadar bela varken. Şimdi birde mezhep kavgası çıktı. Bu Suudi Arabistan da ki olaya en büyük tepki İran´dan geldi. İki ülke arasındaki bütün diplomatik ilişkiler kesildi. Bazı ülkeler İran´ın yanında yer aldı. Türkiye´nin nerede yer alacağı merak ediliyor. İdamlar yapılmadan bir gün önce cumhurbaşkanımız Suudi Arabistan da idi. Benin kanaatime göre Suudi Arabistan´ın yanında yer alacağız. İran ile ilişkilerimiz zaten bozuk idi. Şimdi iyice bozulacaktır. İran yakında doğal gazı keserse şaşırmayın. Her taraftan ülkenin durumu yüreğimizi burkuyor. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Allah ülkemizi kazadan beladan korusun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06- 01- 2016 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44