Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN HALİNE BAKIN

ÜLKENİN HALİNE BAKIN


Memurlar, emekliler, işçiler geçim sıkıntısından kurtulmak için. Verilen zamlar yetersiz olduğu için. Seslerini duyurmaya çalışıyor. Diğer vatandaşlarda kaz dağlarında ülkenin geleceğindeki tehlikeyi önlemek için. Kaz dağlarında Nöbet tutuyorlar. Bu asil millet ülkenin milli varlıklarına sahip çıkmak için. Gece gündüz dağ başında vicdan ve su nöbeti tutuyorlar. İktidardan bir Allahın kulu gidip de siz ne yapıyorsunuz. Ülke için gerekli olan ne ise yapalım demiyor. Orada nöbet tutanların morallerini bozmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Buradan altın çıkarılacak. Bu altın madeni kimin topraklarında? Türkiye cumhuriyeti devletinin topraklarındadır. Bu ülkenin milli varlığıdır. Kendimiz bu altın madenini çıkaramıyorsak. Bırakın gelecek nesillere kalsın. Onlar çıkarsın atalarımız bize altın madeni bırakmışlar diye hayır duası etsinler. Bir baba nasıl çocuklarına bir şeyler bırakmak için çalışırsa. İktidarlarda gelecek nesillere bir şeyler bırakmalıdır. Bütün milli varlıkları yok ederek gelecek nesillere bir şey bırakılmazsak. Gelecek nesiller bizim hakkımızda iyi şeyler söylemezler. Saraylarda yaşayıp zevki sefa içersinde yaşamışlar diyeceklerdir.

Bu satma olayları devam ettikçe Atatürk´ün kıymeti değeri bir kat daha artıyor. Atatürk´e layık olmak için dağ başlarında nöbet tutuyorlar. Bu nöbet tutanlara yurt dışından dahi destek geliyor. Fakat iktidarımızdan ses çıkmıyor. Kaz dağlarında bir vahşet yaşanıyor. Binlerce ağaç yok ediliyor. Bakın bir AKP´li bayan milletvekili ne diyor. ?Bu ağaçlar mobilya yapmak içinde kesiliyor? diyor. Hay aklınla bin yaşa bu kimsenin aklına gelmemişti.

Başka birisi ?ağaçlar kesilirken nerede idiniz? diyerek. Bu nöbet tutanları suçluyor. Bu vahşetin savunulacak bir yanı olamaz. Bu bölgedeki ormanlık alan talan ediliyor. Siyanür ile altın araması yapılacak. Siyanür hem toprağı zehirleyecek. Hem suyu zehirleyecek. Orman bölgesindeki bütün canlılar yok edilecek.

Bu altın çıkaracak olan Kanada şirketi ALAMOS GOLD kendi ülkesindeki ağaçları kesmeye kıyamıyor. Altın aramadaki araç ve gereçleri daracık bir alana sıkıştırmış. Türkiye de ise alabildiği kadar alanı geniş tutmuş. Basında iki alanın resmini yan yana koymuşlar. Bu iki resmi görünce insanın aklına acaba kötü bir amaçla mı kesildi?  Demekten insan kendini alamıyor. Kendi ülkesinde ağaçları kesemeyen kişi? Neden bizim ülkedeki ağaçları pırasa doğrar gibi doğradı? Bölgede yaşanan vahşete dur diyecek bir merci yok mu?

Ülkenin bütün milli varlıkları yok ediliyor. Milli varlıklarımız elimizden uçup gidiyor. Kendimiz çalışmıyoruz. Başkalarını çalıştırıp hazır yemeye alıştık. Kirazlı projesi tamamlandığında alınacak pay % 4,5. Alacağımız para 180 milyon dolar. Şirketin alacağı 3 milyar 820 milyon dolar. Bütün milli servetlerimiz satıldı. Daha değerli maden aranması için verilmiş 100´ün üzerinde ruhsat var. Allah aşkına bu nasıl milliyetçiliktir? Nasıl vatanseverliktir? Bunun adına talandır. Ülkemiz talan ediliyor. Allah´ını seven birileri bu talana dur desin.

Gelecek nesillere hiçbir şey bırakmayacağız. Kirazlıda vicdan ve su nöbeti tutan vatandaşlarımı candan kutluyorum. İktidara yalvarıyorum lütfen bu talana dur deyin. Sizinde çocuklarınız ve torunlarınız var. Bizleri düşünmüyorsanız onları bari düşünün. Eşek ölür semeri kalır. Yiğit ölür eseri kalır. Hiç değilse yer altı servetlerimize dokunmayın. Gelecek nesillerimize bir şeyler bırakalım. Bu konu hakkında edindiğim bilgileri yine bu sütunda sizlerle paylaşacağım. Satırlarımı Atatürk´ün şu sözleri ile bitireceğim.

Çalışmadan, yorulmadan. Rahat yaşamak isteyen toplumlar. Evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonrada istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Tam bizim bu günkü durumumuzu yansıtan bir söylem. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21-08 ? 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44