Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN İTİBARI BEŞ PARALIK OLDU

ÜLKENİN İTİBARI BEŞ PARALIK OLDU


Şarkıcının kocası Zarrab yüzünden ülkenin itibarı beş paralık oldu.  Ülkenin itibarının böyle olmasının sebebi buna bu fırsatı verenlerdir. Türkiye de yolsuzlukların üzerine gitmeyen ve yolsuzluğa karışanları. Korumak için çaba harcayan iktidardır. Daha önce deniz feneri olayını hatırlayalım. Almanya mahkemeleri deniz feneri faillerini yargıladı. Cezasını verdi. Türkiye ye esas faillerin Türkiye de olduğunu isimleri ile bildirdi. İktidar ne yaptı? Bu deniz feneri olayında? İsimleri geçenler hakkında iddianame hazırlayan savcıları görevden aldı. Olmadık yerlere atadı. Ve deniz feneri olayını kapattırdı. 17- 25 Aralık operasyonunda evlerde bulunan paralara el konuldu. Failleri mahkemeye verildi. Mahkeme bu paralar için takipsizlik kararı vererek. Paraları faizi ile geri iade etti. Olaya adı karışan bakanlar için. Yüce divanda yargılanması için fezleke hazırlandı. Mecliste yapılan oylamada AKP´nin oyları ile yüce divana gönderilmeleri ret edildi. Böylelikle AKP yolsuzluğa adı karışan bakanlarını aklamış oldu. Meğer bu İran asıllı Zarrab Amerika´nın da takibinde imiş.

Amerika´ya gittiğinde gözaltına alındı ve tutuklandı. Amerika savcısı Bhararra Zarrab´ın hapisten çıkmak için teklif etiği 50 milyon dolarlık kefaleti ret etti. Savcının verdiği beyanat ülke için utanç vericidir. Amerikan kayıtlarına geçen gerçek Zarrab için. Savcı ?davalı serveti ile sadece gayrimenkul almamış. Ayni zamanda Türkiye´deki siyasetçileri de satın almıştır? diyor. Bu ülkemiz için utanç verici bir olaydır. Ülkenin itibarı beş paralık olmuştur. Bu itibarsızlık ülke için olduğu kadar. Kurumların itibarı da zedelenmiştir. 17- 25 Aralık operasyonundan sonra mahkemeye giden failler için. Takipsizlik kararı veren mahkemede itibarını yitirmiştir. Siyasetçileri de satın almış söylemi ile de. Faizleri yüce divana göndermeye AKP meclis gurubu da itibarını kaybetmiştir. Hali ile mecliste itibarını kaybetmiştir.

Zarrab efendi bakanlara yağmur gibi para yağdırmış. Türk basınından öğrenemediğimiz olaylar. Şimdi gün yüzüne çıkmaya başladı. Nüfuslu kişilere bağışlar yapmış Emine Erdoğan´ın kurucusu olduğu derneğe yaptığı bağışlar dahi kayıtlarda yer almış durumda. Egemen Bağışa 500 bin dolar. Muammer Gülere 5,8 milyon dolar. Zafer çağlayana 32 milyon EURO, 10 milyon dolar, 300 bin frank ve lüks saat verilmiş. Bu bakanlara ne kadar para verildiğini bilmiyorduk. Bunları da Amerika sayesinde öğreniyoruz. Öğreniyoruz da keşke bu olaylar olmasaydı da. İtibarımız zedelenmeseydi. Ülkemiz için iç açıcı bir durum değil. Bu olan olaylar. Hangi ülkeye kendimizi kabul ettirebiliriz.

Bu ülkemizde olan olayların hiç birisine inanmayan AKP yandaşları acaba şimdi ne diyecekler. Hele birde bu şarkıcının kocası Zarrab konuşmaya başlarsa daha nelerin ortaya çıkacağı belli değil. Cari açığın şu kadarın ben kapattım diyordu. Şimdi söylediği rakam daha fazla ise devlet olarak itibarımız ne olacak. Şu 17- 25 Aralık operasyonunda ele geçen paraları paralelciler koydu diyenler. Şimdi ne diyecekler. Birisi ile tartıştığımız da bana aynen bunu söylemişti. O paraları paralelciler koydu demişti. Bende kendisine iyi güzel onlar koydu da. Neden o Paraları onlar geri verdiler? Diye sorduğumda! Mahkeme öyle karar verdi demişti.

Bende bunun üzerine Müslüman geçinen bir kişi bu paralar benim değil. Ben bunları almam diyemediler dediğimde de. Bir tek kelime bile söyleyememişti. Şimdi yine ayni iddiada bulunacaklar mı merak ediyorum? Ben bir vatandaş olarak ülkenin böyle itibarının yitirilmesine şahsen üzülüyorum. Tabi bunlar daha ortaya çıkanlar. Daha neler çıkacak bilmiyoruz. Ben şahsen utanıyorum. Ülkesi itibarsızlaştırılmış. Yargısı itibarsızlaştırılmış. Meclisi itibarsızlaştırılmış. Siyasetçileri itibarsızlaştırılmış. Böyle bir durumdan vatanını seven biri olarak utanıyorum. Acaba bu işleri hiç olmamış gibi görenler şimdi ne diyecekler? Bu 17- 25 Aralık olayını darbe olarak görenler. Yarın Amerika da bu mahkeme sonuçlandığında. Bu olaylar doğru ise ne diyecekler. Bu paralelciler resmen terör örgütü ilan edildi.

Terör örgütü listesine de FETO terör örgütü olarak alındı. Hatta şu ifadelerde kullanıldı. PKK, PYD ve diğer terör örgütleri ne ise. Bu FETO terör örgütü de odur, denildi. Ülke işte böyle bölün bölüm bölündü. Önce bizden olanlar. Bizden olmayanlar diye ayrıştırıldı. Sonra terör örgütlerine destek verenler diye ayrıştırıldı. Muhalefet dahi terör örgütleri ile iş birliği yapıyor diye suçlandı. Gezi parkı olayına darbe dendi. 17- 25 Aralık operasyonuna darbe dendi. Bir topluluk bir olay yapsa bunlar gezi darbecileri orada hedefe ulaşamadılar. Şimdi bu yolla deniyorlar deniliyor. Ülkede o kadar sorun varken. Şimdi başkanlık sistemine karşı olanlar ve karşı olmayanlar diye ayrıştırılmaya başlandı. Bu ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu halde, halen ayrıştırılıyor. Artık millet olarak aklımızı başımıza almalıyız. Bu ayrıştırılmalara son vermeliyiz saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28 ? 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44