Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN İTİBARI KALMADI

ÜLKENİN İTİBARI KALMADI


 

  Davutoğlu ilk dışişleri bakanlığı görevine getirildiğinde. Komşularımızla sıfır sorun sloganı ile göreve başlamıştı. O günden bu güne bütün komşularımızla sorunlu hale geldik. Bırakın komşularımızla sorunu, komşumuz olmayan ülkelerle dahi sorulu hale geldiğimizi bilmeyen kalmadı. Ülke yaşanacak bir ülke olmaktan çıkarıldı. Bu gün size bir fırsat verilse Türkiye de mi? Yoksa Başka ülkelerin birisinde mi yaşamak istersiniz diye bir anket yapılmış olsa? 60 yaşın altında olan herkesin. Başka ülkede yaşamak isterim diyeceğinden eminim. Çünkü ülkede elle tutulacak hiçbir kurum kalmadı. Demokrasi ile yönetilen ülkede demokrasiden eser kalmadı. Özgürlük desen özgürlük kalmadı. Her şeyden önemlisi yargıya güven kalmadı.  Vatandaşın mal ve can güvenliği kalmadı. Basın özgürlüğü diye bir şey kalmadı. Ülke dış ülkelere karşısında güvensiz bir ülke olarak görülüyor. Eskiden itibarlı bir ülke konumunda idik, artık o itibarımızı kaybettik. İtibarsız bir ülke durumuna düşürüldük.

  İktidar durumun farkında olduğu için. Durumu kurtarmanın yollarını arıyor. Cumhurbaşkanı ?kimse merak etmesin. Türkiye dünyanın en güvenilebilir ülkelerinde biri. Suriye, terör ihraç eden ülke haline geldi? diyor. Kamu güvenliğinin sağlanamadığı her gün 3-5 şehit gelen bir ülke nasıl güveniler bir ülke olabilir. Ayrıca canlı bombaların sık sık katliam niteliğinde eylem yaptıkları bir ülke nasıl güvenli bir ülke olabilir. Buna ancak ülkenin durumundan haberi olmayanlar inanır. Bu kendi seçmenlerine verilmiş bir mesajdır. Suriye de ne kadar terör örgütü var ise. Bu örgütlerin uzantıları da Türkiye de var. Belki Suriye´den fazla terör örgütü Türkiye de vardır.

  Başbakan Ahmet Davutoğlu ? eğer Suriye de Esat ülkenin tüm topraklarını kontrol edemiyorsa Türkiye ve diğer devletlerin desteği sayesindedir? diyor. Bu cümleden ne anlam çıkarıyorsunuz?  Bu Suriye de Esat´a karşı olan terör örgütlerine destek veriyoruz demek değil midir? IŞİD Suriye ye neden geldi? Esat ile savaşmaya gelmedi mi?   El kaide ve El Nusra Esat´ın karşısında olan terör örgütleri değiller mi? Demek oluyor ki biz bu terör örgütleri ile birlikteyiz. Ayni zamanda bunlara yardım ediyoruz demektir. PYD ile işbirliği yapmadık mı? Şah Süleyman türbesinin yerini değiştirirken birlikte değil miydik? Bizim Suriye de askerimiz yok. Nasıl oluyor da Esat topraklarını bizim sayemizde kontrol edemiyor?  En entrasan açıklamada dışişleri bakanı Çavuşoğlun´dan geldi. ? dış politikamıza bütün dünya imreniyor. Amerika ?sizin tavsiyelerinizi dinlemediğimiz için üzgünüz´ diyor? diye açıklama yapıyor. Bu açıklama bana göre tarihi gaftır. Libya ya karşı uyguladığımız dış politika sayesinde. Libya da iş yapan şirketlerimiz sınır dışı edildi. Alacaklarını alamadılar. Türk uçak ve gemileri sınırlarımız içersine girerse vururuz diye bildiri yayınladılar. Mısırın içişlerine karıştık duvara tosladık. İsrail´e yardım gemisi gönderdik hezimete uğradık. Irak askerlerini çek dedi. Asker takviyesi yapmakta geri adım attık. İsrail´i katil devlet ilan ettik. Sonra İsrail´e ihtiyacımız var, diye çark ettik. İsrail ekibin sarayda ağırladık. Rusya´nın uçağını düşürdük. Rusya´yı kendimize düşman ettik. Ekonomi bakımından sorun yaşar olduk. Turizm gelirimizi düşürdük. Şimdi ülkemize turist getiren hava yolu şirketlerine uçak başına 60 bin dolar prim verileceğini açıkladık. Böyle bir dış politikaya dünya nasıl imrenebilir? Cumhurbaşkanı Rusya için. ?İki pilot için Türkiye gibi bir dostunu kaybetti. Şu kadar ihraca yapıyorduk. Şuraya çıkarmayı hedeflemiştik. Fakat iki pilot için. Bizi feda ettiler? diyor. Bence bu açıklama talihsiz bir açıklama olmuştur. Ne olacakmış iki pilot öldüyse demektir. Ayrıca şehitlere değer verilmediği anlamına da gelir. Yarın Rusya benim pilotların Türkiye´nin dostluğuna daha değerlidir derse ne denebilinir?

  Milli savunma bakanı Yılmaz ? Türkiye ateş çemberi içinde bir barış adası gibi. Biz istiyoruz ki kimse kimseyle kavga etmesin. Türkiye herkese kucak açtı? diyor. Türkiye bırakın dışarıyı. İçeride dahi barışı sağlayamadı. Mecliste her gün kavga var. Mecliste dahi barış sağlanamıyor. İktidar elinden gelse muhalefeti bir kaşık suda boğacak. Türkiye´nin herkese kucak açtığında bahsediliyor. Kucak açtık isek komşularımızla neden kavgalıyız? Hiçbir Arap ülkesi dahi Türkiye´yi gale almıyor. İslam birliği dahi kararlarını Türkiye aleyhine veriyor. Ancak Yunanistan kucak açıldı. Ege denizinde 16 ada, adacık ve kayalık yunalıların kontrolüne geçti. Hiç sesimiz çıkmadı. Benim kafama talkına bir şey var. Bakalım sizler nasıl düşünüyorsunuz?  İki pilot için bizi feda ettiler. Bu bana çok anlamlı geldi. Herkesin vatandaşı kıymetlidir. İsrail bir asker için Filistin de nerde ise taş üzerinde taş bırakmayacaktı. İngiltere başbakanı Amerika ya gitti. Ertesi gün ülkesinde bir kişi öldürüldü diye gezisin iptal edip ülkesine döndü. Bizlerin vatandaş olarak hiçbir değerimiz yok mu? Diye merak ediyorum? İki kişi ölürse ölsün mü deniliyor?  Ben böyle düşünüyorum sayın okurlarım. Sizler nasıl düşünüyorsunuz? Bilemiyorum yanlış düşünüyorsam beni bağışlayın lütfen. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25 -02 -2016 Mustafa KOÇAL  

/resimler/2016-2/25/1133147152486.jpg

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44