Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN TOPRAKLARI SATILIYOR

ÜLKENİN TOPRAKLARI SATILIYOR


Bu bir oyun fakat kimse bunun farkında değil. Birileri aracılığı ile ülkenin toprakları yabancılara satılıyor. Bu aracılar köylerde dolaşıp köylünün elinden toprakları satın alıyor. Ben bu olayı daha önce duymuştum. Fakat böyle olduğunu zannetmiyordum. Meğer aracılar yabancılara toprak alıveriyormuş. Memleketi Çal´a gittim orada anlatılar. İşlenir toprak olsun işlenmeyen toprak olsun yeter ki toprak olsun.

Sahiplerini bulup satın alıyorlarmış. Bu işi de yabancılar adına yapıyorlarmış. Örnek vereyim. 2 dönüm kullanılan bir yerin normal geçer fiyatı. 10 bin lira diyelim. Buraya aracı olan kişi 20 bin fiyat teklif ediyormuş. Bu tarla sahibi bu fiyat karşısında hayır diyemiyor. Zaten köylülerin % 80´nin borçlu olduğu için. Değerinden fazla fiyatta olunca satıyor. Burayı alıyor. Sonra o tarlanın komşularını buluyor. Ben burayı aldım sizde satmayı düşünürseniz sizin tarlalarınızı da alabilirim diye teklifte bulunuyor. Kaça aldınız diye sorulduğunda dönümünü 10 bin liradan aldım.

Satarsanız sizinkilerin dönümünü 15 binden alırım diyor. İlk aldığı tarlanın komşularının tarlalarınıda satın alıyor. Ondan sonra başka mevkilere geçiyor. Artık ilk aldığı yere tohumu atmış olduğu için. Başka bir mevkilere geçiyor. Orada da ayni planı uyguluyor. Satın aldığı kişiler tarlalarını değerinden fazla bir fiyata sattığı için bu satıştan memnun oluyorlar.

Bu aracıyı sonra tarla sahipleri armaya başlıyor. Benim tarlayı da alır mısın?  Diye tarla sahipleri alıcıya teklifte bulunuyor. Böylelikle borçlu olan köylü elindeki toprağını iyi bir fiyatla sattığını düşünüyor. Tarla sahipleri tarlayı kimin aldığını bilmiyor. Aracı tarlayı kendi üzerine alıyor. Esas tarlayı satın alanın yabancı birisi olduğunu bilmiyorlar. Tabi bu aracı o yabancıya tarlanın dönümünü kaça satacak onu şimdilik Allah biliyor. Tarlaları toplayan alıcıya para esas patrondan geliyor.

Şimdi sizler bunda ne var diyebilirsiniz. Bu bir ülke için en tehlikeli bir olaydır. Bir an gelecek o köylünün elinde toprak kalmayacak. Kalsa dahi çok az kişide toprak kalacak. Köylüler o köyü terk etme durumunda kalacak. Ben kullanılan tarlalardan örnek verdim. Mera olan yerlerde var. Artık tarla verimsiz duruma gelmiş meraya terk edilmiş. Oraları da alıyorlar.

Köylünün hayvan otlatacak yeri de kalmayacak. Daha önce bu olayın doğuda olduğunu duymuştum. Ve doğudaki toprakların Ermenilere alındığı söylenmişti. Bu vatandaşın vatansız kalması için oynanan bir oyundur. O zamanlar bu mevzu basında yar almıştı. Bir yerin topraklarının yarısı yabancılara satıldı ortaya çıkmıştı. Bunlarla ilgilenenler bunu yanlış olduğunu bir yerin toprağının ne kadarı satılabilineceği kanunla belirlenmiş.

Bu durum tehlikeli bir durumdur. Bunun örneği olan ülkeler var. Paraya tamah edip de vatanlarını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalanlar olmuştur. Benim Türk vatandaşlarımdan ricam topraklarınızı bu kişilere satmayın yarın yerinizden yurdunuzdan olabilirsiniz. İktidarın vakit geçirmeden bu işe el atması bu satışları durdurması gerekir. Tabi bizler o günleri göremeyiz. Amma böyle devam ederse bu ülkeyi birileri para ile ele geçirebilir. Şimdi bir köy düşünün yabacılar bu köyün topraklarının % 80´nin eline geçirmiş. Köylünün elinde kalmış % 20 toprak.

Bu kalan % 20 toprak da ne yapabilirler. Hayvan otlatacak yerleri bile bulamazlar. Hayvancılık orada bitmiş olur. Sulanan bir arazi ise tarlalarını sulayacak su dahi bulamazlar. Bu bahsettiğim mesele Anadolu´nun her yerinde uygulandığını söylediler. Bu gidişat iyi bir gidişat değildir. Topraklarımızı kendi elimizle yabancılara teslim etmektir. Nasıl egede Yunalıların 18 adamızı istila etmelerine ses çıkarmadık isek. Bu adaların istilasının gelecekte Türkiye´nin başına bela olacağını daha önceki bir yazımda dile getirdim. Gelecekte Türkiye´nin başına bela olacak üç olay var.

Birincisi bu toprak satışlarından dolayı gelecek bela. İkincisi Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılmasından dolayı gelecek bela. Bu nasıl olacak demeyin. Etnik gurup oluşturacaklar ve Hatayı bize verin demeleri mümkündür.  Üçüncü bela Yunanistan´ın kıta sahanlığını 12 mile çıkarma isteğidir. Şimdiye kadar gelen iktidarlar bu isteğine hep karşı çıktılar. Burnumuzun dibindeki adaları istila ettiler ses çıkarılmadı. Yarın bu adalardan itibaren kıta sahanlılığını 12 mile çıkarırsa. Ege denizinde kıpırdayacak yerimiz kalmaz. Ne limandan gemi nede havadan uçak kaldıramayız.

Yine söylüyorum! Yarın çocuklarınızın vatansız kalmamaları için topraklarınızı lütfen yabancılara satmayın. Satacağınız kişiyi mutlaka araştırın yabancılara asla satmayın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20- 05- 2017 Mustafa KOÇAL  

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44