Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN YÜKÜ GERİBANLARIN ÜZERİNDE

ÜLKENİN YÜKÜ GERİBANLARIN ÜZERİNDE


Eskiden orta direk vardı. Artık şimdi garibanlar var. Ülkede mutlu olan % 20 bir topluluk var. Kanunlar bu üst tabakanın lehine çıkıyor. Hâlbuki bu ülkenin yükü garibanların üzerindedir. Hayatından memnun olan yalnız üst tabakayı teşkil eden % 20´lik bir toplum var. Vergiyi gariban tabaka öder. Tarlada, bağda, bahçede garibanlar çalışır. Günümüzde emekliler de gariban tabakasına dâhil olmuştur.  Bir kanun çıkardılar. Bu kanun ile milletvekilleri ve bakmakla yükümlü oldukları aile efratları.

Milletvekili emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile efratları kulaklık, gözlük, diş gibi kullandıklarına para ödemeyecek. Amma garibanlara cüzi bir miktar ödenecek. Çakma diş dedikleri dişlerin yapımında bunlar 12 dişe para ödemeyecekler. Garibanlar yalnız 3 dişe para ödemeyecekler. Bin lira emekli maaşı alan birisi bu çakma dişi yaptırması mümkün değildir. Garibanlar çocuklarının rızkında keser vergisini gününde öder. Üst tabaka vergisini ödemez iktidar af çıkarır. Borç kapanır. Garibanlar taşeron işçi olarak çalışır.

Üst tabakanın çocukları gemicikler sahibi olur. AVM sahibi olur. Çiftçinin çocuğu tarlada çalışır. Adam olmak için canla başla çalışır. Ürünü para etmez karın tokluğuna çalışmış olur. Garibanın çocuğu iş bulamaz. İmtihana girer başarılı olur. Fakat sudan bahaneler ile elenir. Garibanın çocuğu ne yaparsa yapsın. Siyasi görüşünden dolayı iş bulamaz. Caddelere, meydanlara iktidar partisi arabayı çeker. Müziği açar hem parti propagandası yaparlar. Garibanları partiye kaydederler. Eline iki kutu bir şeyler veririler garibanı kandırırlar. Garibanların çocukları ömürlerini kahvehanelerde geçirir. Üst tabakanın çocukları en lüks yerlerde geçirir.

Askerliği garibanların çocukları yapar. Ellerine kınaları yakarlar davulla zurna ile ülkenin bölünmez bütünlüğünü korusun diye askere gönderirler. Paralı askerlik çıkarırlar. Gariban parasızlıktan çocuğunu paralı askerlik yaptıramaz. Üst tabakanın çocuğu bankaya parayı yatırır. Dekonttu eline alır. Askerlik şubesine gider. Askerliğini yapmıştır teskeresini eline alır. O garibanın çocuğu para ile askerlik yapanın evinde sıcak yatağında yatsın diye sınır boyunda nöbet tutar.  

Bir şehit annesinin oğlunun tabutuna sarılıp oğlum beni af et 18 bin lira para bulup sana paralı askerlik yaptıramadın diye. Feryat etiğini hiç unutamam. Son iki senede 160 bin genç askerlik yapmaya elverişli değildir raporu alıyor. Bu 160 bin genç herhalde garibanın çocuğu değildir? Bunlar kartvizitle rapor alanlardır. Garibanın bunu yaptırması mümkün değildir. Eskiden Anadolu köylerinde askerlik yapmayana kız vermezlerdi. Artık şimdi herhalde askerlik yapana kız vermiyorlardır. Bu askerlik yapmaya elverişli değildir raporu neden bu kadar arttı. Eskiden askere gidecekler raporu askeri hastanelerden alırlardı. Askerliğe engel bir durum varsa. Askerlik yapmaya elverişli değildir raporu verirlerdi.

15 Temmuz kalkışmasından sonra hem askeri okulları kapattılar. Hem de askeri hastaneleri kapattılar. Hiçbir askeri doktor hatıra binen askerlik yapmaya elverişli değildir diye rapor vermez. Benim başından şöyle bir olay geçti. Böbreklerimden iki defa ameliyat odum. Bu ameliyatlardan sonra Amerika ya kursa gitmek için imtihana girdim. Geçerli notu aldım. İzmir lisan okulunda hızlandırılmış kursa gönderdiler. Bir ay sonra ders aralarında sağlık raporu almamız için emir geldi. Hava hastanesi ile lisan okulu yan yana idi. Hava hastanesi bevliye doktoru muayenede bana sen film çektireceksin dedi. Filmi çektirdim böbreğinde küçük bir taş gözüküyor. Seni ameliyat yapmamız gerekiyor dedi.

Ben ameliyatı kabul etmedim. Hariç kursa katılamaz diye rapor verdi. Benim böbreklerim de at nalı böbrek. Ben bu doktorun verdiği karara itiraz ettim. Tek böbrekliler orduda çalışıyor. Benim böbreğimde % 60 faaliyet var. Benim Amerika ya gitmem engellenmiştir diye. Hava kuvvetlerine müracaat ettim. Beni haklı buldular. İzmir hava hastanesine bu raporu düzeltin dediler. İzmir hava hastanesi beni hastaneye çağırdı. Gittim doktor bey beni şikâyet etmişsin seni ordudan ihraç edeciğim dedi. Ve bana orduda görev yapamaz raporu verdi. Gülhane ye gittim. Bu raporu bozdurdum. Bu vesile ile başımdan geçen bu enteresan olayı sizlerle paylaşmış oldum.

Bu ülkede vergiyi garibanlar verir. Askerliği garibanların çocukları yapar. En ağır ilerde çalışırlar. Çalıştığını karşılığını alamazlar. İtilip kakılanlar garibanlar olur. Ezilen garibanlar olur. Sefayı üst tabaka sürer. Cefayı garibanlar çeker. Kaçak elektrik parasını garibanlar öder. Eşitlikten bahsederler amma hiçbir yerde eşitlik yoktur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyene!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18- 03- 2018 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44